2012 LONDRA YAZ OLİMPİYATLARINDA HANGİ ÜLKE HANGİ MADALYAYI ALDI?



2012 Londra Olimpiyat Oyunları, bir spor şöleni olmasının yanı sıra sporun kendi tarihi adına en önemli kültür olayı. İngiltere ve Londra için ise büyük bir iş hacmi. İngiltere’de tamda olimpiyat döneminde yaz okulu veya dil okulu öğrencisiyseniz sizi birçok fırsat bekliyor.

27 Temmuz’a sayılı günler kala 2012 Olimpiyatları, yeryüzünün en muhteşem gösterisine yakışır harika bir açılış ile Londra’da başlayacak. İngiltere Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmanın yanı sıra, yeryüzünde en uzun süre hizmet veren ikinci hükümdar olan Kraliçe’nin saltanatının 60’ıncı yılını kutluyor olacak. Britanya muhteşem yeni tesisler inşa etti üstelik bunu hem zamanında hem de bütçe sınırları içerisinde gerçekleştirdi. Londra hazır artık dört gözle dünyayı karşılamayı bekliyor.

Londra üç defa ev sahibi olan tek şehir; Olimpiyatlara üç kez ev sahipliği yapmakla ödüllendirilen tek şehir olan Londra, bu oyunları büyük bir geleneksel anlayışla gerçekleştirecek gibi görünüyor. Maraton koşusunun mesafesi dahi Londra’da belirlenmişti. Olimpiyat atletlerinin ulusal bayrakları altında ilk kez geçit töreni yaptıkları kent olan Londra’da 1908’de yapılmıştı. Maraton güzergâhı 42.195 km yarışın Windsor Kalesi’nde başlayıp, stadyumda Kraliyet Locası’nın önünde tamamlanmasını sağlayacak şekilde ayarlanmıştı ve o günden beri tüm dünyada maraton için bu mesafe kullanıldı. Sonra 1948 senesinde, oyunlar yıkıcı dünya savaşının gölgesinde gerçekleştirildi. Gene de Londra, olimpiyatların dostluk ve uluslararası toplum ideallerini onurlandırmak için ülkeleri bir araya getirmeyi başarmıştı. Dahası, sporda kadınlar için yeni fırsatlar yaratmış, olimpik gönüllülük hareketine öncülük etmiş ve çağdaş paralimpik oyunların temelini de atmıştı.

Yurtdışı eğitim veya turistik olarak İngiltere’ye gidenler yada evlerinde kalarak televizyon başında olanları neler bekliyor olacak. Dünya rekorlarının kırılmasını ve heyecan içinde en sevdiğimiz oyunları izleyeceğiz ve en önemlisi ülkemizi destekleyerek aldığı madalyaları takip edeceğiz. Britanya’nın eski ve yeniyi buluşturan eşsiz uyumunu; müzik ve sanatın, tiyatro ve moda dünyasının son teknoloji kültürünün yanı sıra tarihi ve kaleleri, doğası ve kraliyet evlerinin tanıtımı için güzel bir fırsat.

LONDRA OLİMPİYAT OYUNLARINDAN HABERLER

Londra Olimpiyatları bu yıl birçok yeniliğe de ev sahipliği yapacak gibi görünüyor. Londra merkezli Arapça El Hayat gazetesinin haberine göre Suudi Veliaht Prensi Nayif bin Abdülaziz, kadın onuru ve İslamiyet’e aykırı olmaması şartıyla kadın atletlerin 2012 Londra Olimpiyatları’na katılmasına izin verdi. Suudi Arabistan, Katar ve Brunei gibi Olimpiyat oyunlarında kadınlara izin vermeyen üç ülkeden biri.


CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..
Youtube Dizi İzle,Youtubediziizle,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD,Youtube Fragman İzle,Youtube Dizi Tek Parça İzle,Youtube Tek Parça İzle,Yotube Full İzle,Youtube Dizi İzle,Youtubedizi,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Fragmanı İzle Youtube,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD Dizi İzle,Youtube Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Tv Yemek Programları,Yemek Tarifleri,Resimli,Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Televizyon Yemek Programları İzle,Yemek Programları Canlı İzle,Full İzle,Online

İngiltere’de son iki yılda yaşanan kuraklık nedeniyle ülke genelinde su kullanımını sınırlandırılıyor. 20 milyondan fazla kişiyi etkileyecek sınırlandırmayla bahçe sulama ve dış mekânların yıkanması yasaklanırken vatandaşlar gereksiz su kullanmamaları konusunda uyarıldı. BBC’nin haberine göre gelecek yıla kadar sürmesi beklenen sınırlandırmanın temmuz ayında yapılacak 2012 Olimpiyatları’nı etkilemesinden de endişe ediliyor. Hükümet ise vatandaşları su kullanımı konusunda tasarruflu olmaya çağırdı. İngiltere’deki su sağlayan firmalar özellikle son iki kış yaşanan kuraklığın ardından bu sınırlandırmanın gerekli olduğunu vurgularken tüketicilerden de su kullanımını konusunda mümkün olduğu kadar tasarruflu olmalarını istedi. Hükümet ve su firmaları vatandaşlara duş sürelerini kısa tutmalarını, bahçelerini kullandıkları sularla sulamalarını ve taze yiyecekleri çeşme yerine kasenin içinde yıkamalarını istedi. Yasağa uymayanlar bin sterline (yaklaşık 3 bin TL) varan para cezasına çarptırılacak. Su tasarrufu nedeniyle başkent Londra’nın tarihi meydanlarından Trafalgar Meydanı’ndaki su fıskiyesi dâhil olmak üzere çok sayıdaki fıskiye yaz boyunca çalıştırılmayacak.

Özellikle ülkenin güney ve doğusunda etkili olan kuraklık dolayısıyla barajlarda su seviyesi 1976’dan bu yana ilk kez en az seviyeyi indi.

Londra olimpiyatlarında İngiliz iç istihbarat teşkilatı MI5’ın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana gerçekleştireceği en büyük operasyona, 3 bin 800 kişilik bir ekip katılacak. MI5 personeli dışında 13 bin 500 ordu mensubu da Olimpiyatların güvenliği için çalışacak. Bu rakam Afganistan’daki İngiltere birliklerinin sayısından 4 binden kişi daha fazla. Olası terör saldırılarına karşı alınacak bu olağanüstü önlemler kapsamında, 540 binden fazla kişi güvenlik kontrolünden geçirilecek ve yeni bir güvenlik sistemi devreye sokulacak. Militan grupların internet siteleri izlenecek ve başka ülkelerin istihbarat birimleriyle de işbirliği yapılacak. Güvenlik birimlerinde çalışan herkesin Olimpiyatların organize edildiği döneme denk gelen izinleri de iptal edildi.MI5, Olimpiyat operasyonu için ekstra fona ihtiyacı olmadığını açıkladı. Ancak analistler, bu çalışmaların maliyetinin önceden açıklanan 600 milyon sterlinin çok üzerine çıkacağını 1 milyar sterline ulaşacağını öngörüyor.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere, 2012 Olimpiyatları’na geri sayımda 100.günü, ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle kutladı.2012 Olimpiyatları ile 10 bin 500 sporcu, 21 bin medya çalışanı ve 8.8 milyon izleyiciyi ağırlayacak olan Londra’da hazırlıklar tüm hızı ile devam ediyor.
LONDRA MERKEZ
Wimbleden merkez tenis kortu bölgesi Londra metropolitan alanı içerisinde kalan diğer tesisleri kapsar. Daha çok, batı Londra'da yoğunlaşmıştır.

Wembley Stadyumu: 2003 yılında yıkılıp yenilenen bu stadyum futbol finallerine ev sahipliği yapacaktır.
All England Club: Tenis oyunları için kullanılacak olan asırlık tenis kulübü.

Lord's Cricket Ground: 1814 yılından bu yana kriket oyunlarına ev sahipliği yapan tesis, 2012 olimpiyatlarında okçuluk yarışlarına ev sahipliği yapacaktır. 6.500 kişilik kapasiteye sahiptir.

Regent's Park:1845'ten beri açık olan park, bir hayvanat bahçesi ve açık hava tiyatrosu olmasının yanı sıra, spor olaylarına ev sahipliği yapmaktadır. Olimpiyatlarda yol bisikleti yarışlarına ev sahipliği yapacaktır. Geçici olan bu tesis 3.000 kişi kapasitelidir.

Atlı Muhafız Alayı (Horse Guards Parade): 1745'yılında kurulmuş bu tesis, plaj voleybolu oyunlarına ev sahipliği yapacaktır. 15.000 kişi kapasitelidir.

Hyde Park: Londra'nın en büyük kraliyet parkı olan Hyde Park, 2012 olimpiyatlarında triatlon müsabakalarına ve 3.000 kişiye ev sahipliği yapacaktır.

Earls Court Gösteri Merkezi: Voleybol maçlarına ev sahipliği yapacak bu tesis, 15.000 kişinin bu maçları izlemesine olanak tanıyacaktır. Ayrıca maraton yarışlarının büyük bölümü merkez bölgesinden geçecektir.

LONDRA DIŞI
Londra'nın dışında üç tesis bulunacaktır:

Broxbourne Kano Merkezi: Kano/kayak slalom müsabakalarına ev sahipliği yapacak olan bu merkez, 100m ısınma ve 300m yarış alanına sahiptir.
Dorney Gölü: Kano/kayak durgun su ve kürek yarışlarına ev sahipliği yapacak olan bu göl, 20.000 izleyici kapasitelidir.

Weald Country Park'ın yetersiz olduğu düşüncesiyle, dağ bisikleti yarışları için Hadleigh Country Park' uygun görülmüştür.

OLİMPİYATLARDA TÜRKİYE

Son yıllarda kadın sporcularımız kazanıyor erkekler bakıyor. Olimpiyatlara yaklaştıkça kadın sporuyla seviniyoruz ve heyecanlanıyoruz. Avrupa'nın zirvesine oynayan bayan Türk takımları kah kupayı kazanıyor kah final oynuyor. Bayan Milli takımlarımız ise Olimpiyatların eşiğinde. Bireysel sporcular dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya peşinde erkek sporculara yılda bir milyar dolar harcanıyor kadın sporculara harcanan para bunun onda biri. Her sezon bayanlardan kupa geliyor. Türkiye'deki 1 milyon 980 bin lisanslı sporcunun sadece 560 bini kadınken Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda erkekler çeyrek finale bile kalamazken kadın takımı Rusya ile final oynadı. Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda erkekler birinci turda elenirken, kadınlar üçüncü oldu. Bu yaz hem basketbol ve voleybol milli takımları Türkiye'de olimpiyat elemesi oynayacaklar. Takım sporlarında Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu geçen sezon Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom getirdi. Bu başarıyı Fenerbahçe bu sezon tekrar etti. Fenerbahçe Basketbol Takımı 16 maç yenilgisiz oynadı. Takım sporlarında Türk takımları Avrupa'da 23 kez final oynadı. Bunların 16'sı kadın takımıydı. Voleybolda 1967'den bu yana erkek takımları 14 kez yarı finale oynarken, kadınlarda bu sayı 29.

Türkiye’nin Olimpiyat macerasında ilginç hikayeler dikkati çekiyor.Üsküdar Belediyesi sporcuları Almitu Bekele Degfa, Aslı Çakır Alptekin, Gülcan Mıngır, Bahar Doğan ile Londra 2012 Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek.

Türkiye Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takım Sporcusu Aysel Özgan, 2004 yılında katıldığı bir yarışma ile tanıştığı atıcılık sporunda yakaladığı başarıyı Londra'da düzenlenecek 2012 Paralimpik Yaz Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca dalında birincilik elde ederek taçlandırmak istiyor. İlk katıldığı müsabakaya sadece 'bir bayan olsun ve şampiyonaya renk katsın' düşüncesiyle öylesine katıldı. Şampiyona günü Lisansı çıkan ve kendisine sıra geldiğinde tabanca kullanmayı bilmediği anlaşılan sporcuya bir antrenör nasıl tabanca kullanacağını öğretiyor ve Özgan ilk müsabakasında ikinciyi 37 puan farkla geçerek birinci oluyor. Mithat Paşa İlköğretim Okulu'nda memur olarak çalışan Özgan, mesai sonrası vakit bulamaması ve atış poligonunun evine uzak olmasından dolayı evde tek başına antrenman yapıyor.

Yelken; 2012 yılında Türkiye’de de olimpiyatlar açısından bazı ilkler yaşanıyor. Marmaris'te tekne tamirciliğiyle uğraşan deniz tutkunu bir adam kızı da kendisi gibi olsun istedi ve onu yelkene teşvik etti. Babasının ısrarıyla zor ikna olduğu bu uğraşta öyle hızlı yol katetti ki, şimdi Nazlı Çağla Dönertaş Olimpiyatlara katılma hakkı elde eden ilk Türk kadın yelkenci oldu. Londra'da gerçekleştirilecek yaz olimpiyat oyunları için bugüne kadar Türkiye'nin elde ettiği 51 vizenin 25'ini kadın sporcular kazandı.


Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları için baraj müsabakaları devam ederken, A barajında 44, B barajında ise 7 kişilik vize almayı başardı. Atletizm Federasyonu toplamda 23 vize alırken, bunun 15'ni kadın sporcular elde etti. Jimnastikte Türkiye, tarihinde ilk kez olimpiyatlara sporcu gönderirken, bu başarıya da artistik jimnastikte Göksu Üçtaş imza attı. Melek Hu'nun aldığı vize ile masa tenisi de oyunlarda Türkiye'yi tek bayan sporcu ile temsil edecek. Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek kadın sporcular ve branşları şöyle:
Türkiye 2012 olimpiyat takımı da belli olmaya başladı. Şu anda 10 branşta 51 sporcu Olimpiyatlara katılmaya hak kazandı fakat güncellemeler ve eklemeler halen devam etmekte. Yukarıda da bahsettiğim gibi en favori oyunlardan atletizm oyunlarına şu an itibariyle

Atletizm: Pınar Saka (400m), Aslı Çakır (1500m), Tuğba Karakaya (1500m), Alemitu Bekele (5000m), Nagehan Karadere (400m engelli), Binnaz Uslu (3000m engelli), Gülcan Mıngır (3000m engelli), Bahar Doğan (maraton), Sultan Haydar (maraton), Ümmü Kiraz (maraton), Polat Kemboi Arıkan (5000m), İlham Tanju Özbilen (1500m)

Ayrıca; Ercüment Olgundeniz (Disk atma), Eşref Apak (Çekiç Atma) ,Fatih Avan (Cirit Atma)

Atıcılık: Yusuf Dikeç, Oğuzhan Tüzün, Çiğdem Özyaman, Nihan Kantarcı

Badminton: Neslihan YİĞİT

Basketbol: Erkek basketbol takımımız Avrupa 9.su olarak katılma hakkını elde edemedi. Bayan basketbol takımımız ise Haziran 2012′de 12 takımın katılacağı ve Türkiye’de düzenlenecek turnuvada mücadele edecek. İlk 5 takım arasına girerse Londra yaz olimpiyatlarında mücadele edecekler.

Jimnastik: Göksu Üçtaş (Artistik Jimnastik)

Güreş: Serhat Balcı, Selçuk Çebi, Nazmi Avluca, Cenk İldem, Rıza Kayaalp

Halter: Nurcan Taylan

Masa Tenisi: Melek Hu

Tekvando: Servet Tazegül, Nur Tatar, Bahri Tanrıkulu

Yelken: Mustafa Çakır (laser), Nazlı Çağla Dönertaş (laser radial)

Yüzme: Demir Atasoy (50m ve 100m serbest stil), Ömer Aslanoğlu (100m kelebek), Burcu Dolunay (50m serbest), Hazal Sarıkaya (100m ve 200m sırtüstü), Dilara Günaydın (100m kelebek)

Atıcılık: Nihan Kantarcı: Trap-Çiğdem Özyaman: Skeet

Atletizm (A Barajı): Bahar Doğan: Maraton-Binnaz Uslu: 3000 metre engelli-Gülcan Mıngır: 3000 metre engelli-Aslı Çakır Alptekin: 1500 metre-Nagihan Karadere: 400 metre engelli-Tuğba Karakaya: 1500 metre-Almitu Bekele Degfa: 5000 metre-Sultan Haydar: Maraton-Ümmü Kiraz: Maraton-Pınar Saka: 400 metre

Atletizm (B Barajı):Semiha Mutlu: Yürüyüş-Karin Melis Mey: Uzun atlama-Merve Aydın: 800 metre-Burcu Ayhan: Atlama-Nevin Yanıt: 100 metre engelli

Jimnastik: Göksu Üçtaş: Artistik jimnastik

Halter:4 Kadın sporcu

Masa tenisi: Melek Hu

Tekvando: Nur Tatar: 67 kilo

Yelken Nazlı Çağla Dönertaş: Lazer Radial


2012 LONDRA YAZ OLİMPİYATLARI,2012 LONDRA YAZ OLİMPİYATLARı ne zaman,hangi branşlar var, derya büyük uncu,ramazan şahin,2012 londra olimpiyatlarına kaç sporcumuz kaytılıyor

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More