Öğrenim ve katkı kredisi borçluları dikkat




Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 6111 sayılı Kanun ile ödemesi gereken öğrenim veya katkı kredisi borçlarını ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenlerin bu tutarları ödemeleri gereken tarihten itibaren geç ödeme zammı ile birlikte 4 ay içerisinde ödemeleri halinde sisteme geri dönebileceklerini açıkladı. 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 6111 sayılı Kanun ile
ödemesi gereken öğrenim veya katkı kredisi borçlarını ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenlerin bu tutarları ödemeleri gereken tarihten itibaren geç ödeme zammı ile birlikte 4 ay içerisinde ödemeleri halinde sisteme geri dönebileceklerini açıkladı.
KYK'dan yapılan yazılı açıklamada, öğrenim ve katkı kredisi alan ve normal öğrenim süresinin bitiminden itibaren geri ödemesi gereken sürede ödeme yapmayan ve 351 sayılı Kanun’un 17. maddesi gereğince 6183 sayılı Kanun kapsamına giren öğrenim ve katkı kredisi borçluları için 10 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe giren 5917 sayılı Kanun ile peşin 12,24 ve 36 aya varan vade seçenekleri ile yeniden yapılandırma hakkı verildiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:
"Kurumumuzdan yapılandırma yaptıktan sonra taksitleri süresinde ödememekten dolayı sistemden çıkan borçlulara 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanunu ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile borçlulara hem vergi dairesinde yapılandırma hakkı verilmiş hem de Kanun’un 17. maddesi ile kurumumuz tarafından yapılandırma sisteminden çıkan borçlulara tekrar 5917 sayılı Kanun kapsamına girme hakkı verilmişti. 25 Şubat 2011 tarihinden sonra kurumumuza başvuran borçlular, sistemde yapılan hesaplama ile tekrar sisteme alınmıştır. 6111 sayılı Kanun ile kurumumuza başvuran ve 5917 sayılı yapılandırma kanununa tekrar dönen ve borçlarını aksatmaları sebebiyle sistemden yeniden çıkan borçlulara 15 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6322 sayılı Kanun’la yeni bir hak tanınmıştır. 6111 sayılı Kanun ile ödemesi gereken tutarları ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenler, bu tutarları ödemeleri gereken tarihten itibaren geç ödeme zammı ile birlikte 4 ay içerisinde ödemeleri şartıyla sisteme geri döneceklerdir."
Açıklamada, borçluların www.kyk.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaralarıyla sorgulama yapabilecekleri ve 444 1961 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilecekleri belirtildi.


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More