Astsubaylar ve Uzman Erbaşlara Zam Geliyor




Düşük rütbeli personelle astsubaylar ve uzman erbaşlara yüzde 20 zam geliyor.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki tüm personel ile emeklilerinin maaşları ve yükselme kriterlerini yeniden düzenleyen yasa taslağının ayrıntılarını açıkladı.



YÜZDE 20

Yılmaz, rütbelilerin yanı sıra sivil memurlar ile emeklilerin de dahil edildiği çalışmayla özellikle düşük rütbeli personelle astsubaylar ve uzman erbaşlara yüzde 20 'iyileştirme zammı' yapılacağını bildirdi.

SORU ÖNERGESİNE YANIT

Hürriyet gazetesinden Bülent Sarıoğlu, Bakan Yılmaz'ın, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın astsubayların sorunlarına ilişkin verdiği önergeye gönderdiği kapsamlı yanıtı haberleştirdi.

Habere göre Yılmaz, “TSK personelinin özlük hakları ile ilgili çalışmalar, personel ayırımı gözetilmeksizin bir bütün olarak yürütülüyor. Teklifler, halen görevde bulunan subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sivil memurların özlük hakları ile bunların emekli maaşlarında iyileştirme yapılmasını içerecek şekilde hazırlanıyor” diye konuştu.

Yılmaz’ın verdiği bilgiler ışığında, Başbakanlık’ta görüşülen ve gelecek yasama yılında Meclis’e sunulması planlanan taslağın ayrıntıları şöyle:

— Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük hakları eğitim seviyesine göre ayarlanacak. Öğrenim durumlarına göre, göreve giriş derece ve kademeleri yeniden düzenlenecek. 4 yıllık fakülte ve yüksek okul mezunu olanlar 8/1’den, 2 yıllık fakülte ve yüksek okul mezunu olanlar 9/2’den, lise ve dengi okul mezunları 10/1’den göreve başlamış sayılacak.

— TSK personelinin, göre yükselebilecekleri en son derece ve kademeler değişecek. İki yıl ve daha fazla yüksek öğrenimi bitirenler 1/4’e, lise mezunları 2/6’ya, ortaokulu mezunları 3/8’e ilerleyecek. Yüksek lisans ve doktora yapanlar kademe ilerlemesi yapabilecek.

— Gelir seviyesi kısmen düşük olan binbaşı ve daha alt rütbedeki subaylar ile astsubaylar, uzman jandarmalar ve uzman erbaşlar için “hizmet tazminatı artışı” ile yüzde 20 maaş artışı sağlanacak. Görev tazminatı alamayan birinci dereceye gelmiş muvazzaf ve emekli binbaşı ve başçavuşlar aylık 385 lira iyileştirme zammı alacak.

— MİT ve Emniyet emeklilerine 2006’dan beri 100 lira ek ödeme alıyor. Makam tazminatı alamayan kıdemli binbaşı ve altındaki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar da bu haktan yararlanacak.

— İkinci dereceden emekli olan astsubayların birinci dereceye intibakı sağlanarak maaşları ortalama 350 lira iyileştirilecek.

— Tüm TSK personeline fazla mesaileri için ek ücret verilecek. Erler dahil, afetlerde görevlendirilen tüm askerlere her gün için 63 lira ödenecek.

— Gemide görevli Deniz Kuvvetleri personeline yurtiçi gündeliği verilecek.
Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi

1 yorum:

Yaparlar yaparlar memura zam yaparlar orduda üniforması olan bile köle zenci gurka diye sıralanırken Askerii svl. memur sırada bile yok demekki orospu çocuğu kadarbile hükmü yok.

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More