iPhone 5 12 Eylül’de geliyor




Uzun zamandır beklenen haber geldi. iMore’in haberine göre Apple iPhone 5’I 12 Eylül’de duyuracak.
iPhone 5’in ne zaman tanıtılacağı tam bir muamma. Ancak bugün iMere blogunda yayınlanan bir haber bu muammayı biraz olsun dağıtıyor.  iMere, yeni iPhone’un (büyük ihtimalle iPhone 5 olarak adlandırılacak) 12 Eylül de iPod Nano ile birlikte tanıtılacağını, ürünün satışına ise 21 Eylül'de
başlanacağını yazdı. Apple’ın iPad Mini’yi de aynı gün tanıtma ihtimalinden bahsediliyor.

Geçtiğimiz hafta Apple analistlerinden birisi tam tarih vermemekle birlikte ‘sonbahar etkinliği’ ibaresini kullanmıştı. Yine geçtiğimiz hafta The Guardian, iPhone 5’in Eylül ortasında tanıtılacağını yazmıştı. The Guardian ayrıca yeni iPhone’da Apple’ın 2003 yılında tanıttığı üçüncü nesil iPod’dan beri kulandığı 30 pinli bağlantı yuvası yerine 19 pinli, daha küçük bir bağlantı yuvası kullanılacağını iddia etmişti.

iPhone’un son üyesi iPhone 4S geçtiğimiz yıl Steve Jobs’ın hayatını kaybetmesinden bir gün önce, 4 Ekim’de tanıtılmıştı.

GÜNCELLEMEApple'ın iPhone 5'i 12 Eylül'de tanıtacağı haberini iMere'in ardından TheLoop ve All Things Digital siteleri de doğruladı.

iPhone 5'te temel değişen ve üzerinde önem verilen özellikler kamera çözünürlüğü ve ekran boyutu olacak. Apple'ın iPhone 5 ile birlikte aynı anda fiyatı daha uygun bir iPhone modeli duyuracağı bekleniyor. Bu ucuz modelde büyük ihtimalle veri depolama boyutu küçülecek. Apple bu strateji ile ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmış olacak.




iPhone 5 için üretilmiş kamera ve pilin görüntüleri internete sızmış durumda. iPhone 5 kamerasında maalesef çift led görünmüyor. Apple yine her zamanki politikasını uygulayarak bazı özellikleri önceki sürümlerde olduğu gibi kısacak görünüyor.


26.08.2011

iPhone ve iPad üreticisi Foxconn firmasının Çin'deki fabrikasında çıkan yangın sonucunda üretim durduruldu. Bu durdurma sonucunda apple cihazlarının ülkeye gelişi etkilenebilir.

iPhone 5 Konsept ile apple daha önceden patentini aldığı lazer klavyeyi ve holografik sistemini kullanarak bir görüntü hazırlamış Muhtemelen bu özellikler videodaki gibi henüz çalışmıyordur. Ancak apple bu iki özelliği videodaki şekilde kullanıcılara kullandırabilirse çağ atlamış olur






Son haberlere göre uzmanların görüşleri Steve Jobs'un istifası iPhone 5'in çıkışını hızlandıracağı yönünde. Bunun nedeni ise Apple hisselerini düşüş trendinden çıkarmak. Apple hisseleri Steve Jobs'un istifası üzerine hızlı bir şekilde düşmeye başlamıştı.



iPhone 5 çıkmadan önce iPhone 5'e Jailbreak yapılıp yapılamayacağı ile ilgili forumlarda bir çok konu açılmış durumda. Tabi bu konudaki düşünceler tahminden öteye gitmiyor. Jailbreak, iPhone ve iPad gibi apple cihazlarında appstore dışında herhangi bir 3. parti program kurmak için yapılan modifikasyondur. Bu işlem kırma olarak tabir edilsede bir çok insan kullandığı cihaza özgürce yazılım yüklemenin hakkı olduğunu düşünüyor.





Apple iPhone 5 tanıtım etkinliğini öncekilerde olduğu gibi büyük ihtimalle  San Francisco ya da California eyaletlerinden birinde yapacak. Ancak Amerika'daki kasırga sonucunda oluşabilecek felaket durumuna karşı  Apple'ın lansman yerini değiştirmesi gerekecek.



Apple, iPhone 5 ile birlikte gelecek ios5 işletim sistemi için birçok uygulamayı Appstore'a koydu. Bunlardan en ilginci Japonya'da çok sık olan depremler için deprem uygulaması. Uygulama çoktan Appstore'da yerini aldı. Uygulama deprem felaketinden etkilenen Japon halkının depremi önceden haber almasını sağlayacak.


iPhone 5 ile birlikte yeni iletişim teknolojisi olan LTE(Long Term Evolution) kullanılabilecek. Apple iPhone 5'i LTE destekli çıkaracak. LTE, 3G'nin daha gelişmiş şekli olan çok daha hızlı veri transfer sistemidir. LTE'yi 4G iletişim yapısı olarak tanımlayabiliriz.





Apple iPhone 5'in satışı ile birlikte iphone 4 fiyatlarında oldukça fazla indirime gidecek. Uygun fiyatlı iPhone 4'lerin eski verisyonlarından tek farkı eski iPhone'lara göre azaltılmış belleği olacak. Apple, iPhone üreticisi iki tedarikçi firmaya üretim kapasitelerini artırmaları ile ilgili direktifleri verdiği söyleniyor.



iPhone 5 geliş tarihinin kasım ayı olabileceği söylentileri dolaşıyor.




iPhone 5 prototipi bir barda kaybedildi

iPhone 5 prototipi bir Apple çalışanı tarafından kaybedildi. Bu durum iPhone 4 çıkmadan önce de olmuştu. iPhone 4 prototipi piyasaya çıkmadan önce kaybedilmişti.  iPhone 5 iPhone'u kaybeden çalışan tarafından çok yüksek ücretlere satılmış olabilme ihtimali bulunuyor.








Apple kaybedilen iPhone 5 prototipi ile ilgili yeni ipuçları arıyor.


San Francisco polisi, Cuma günü Apple şirketine kaybolan iPhone prototipi için yardım ettiğini açıkladı. Apple bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor. iPhone San Francisco'da bir barda kaybedildiği söyleniyor.


iPhone 5 ile ilgili çalınma haberlerinin doğru olmadığı söyleniyor. iPhone 5'in bir barda çalınma olayının Apple'ın bundan önceki iPhone'lar gibi iPhone 5 için de bir reklam kampanyası olma ihtimali olmasından şüpheleniliyor.


Apple rakibi Samsung'un Galaxy satış stratejisine göre iPhone 5 çıkış tarihini belirleyeceği düşünülüyor.



Apple'ın iPhone 5 için Tayvanlı üreticisine 10 Milyon adet sipariş verdiği ortaya çıktı. Apple yeni uygun fiyatlı iPhone'u 200 doların altında bir fiyat etiketi ile satacak.




BestBuy'dan sızan bir rapora göre iPhone 5 ler ekim ayında çıkıyor. Bestbuy çalışanları ekim ayının 1'i ya da  21'inde çıkma durumuyla ilgili base girdikleri söyleniyor.


Bazı firmalar iPhone 5 için ön sipariş almaya başladılar. Bu durum iPhone 5'in çıkış tarihinin çok yakında belli olacağını gösteriyor.




iPhone 5 üretimine başlandı. Son haberlere göre Apple, iPhone'ları üreten fabrikalara montajı başlatma talimatı verdi.



Foxxcon gibi iPhone 5 üreten fabrikalar tam kapasite ile iPhone üretmeye başladılar ve iPhone 5 piyasaya çıkana kadar tam kapasite iPhone 5 üretecekler.



Yapılan araştırmalara göre iPhone 5 sipariş iönceki sürüm iPhonelardan çok daha fazla durumda. Üretimin bu telebe göre şekillenmesi bekleniyor. Ayrıca iPhone 5 kılıflarınında da aynı şekilde üretim artışına gidilecek.



Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre iPhone 5'in 4 ekimden itibaren piyasaya sunulacağı kesinleşiyor.







iPhone 5 Haziranda Geliyor

Bir japon kanalaındaki programda konuşan foxconn yetkilisinin söylediklerine göre iphone 5 bu yıl haziran ya da ekim ayında piyasaya sürülecek. iPhone 5 için halihazırda binlerce kişinin çalıştığı söyleniyor.
Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More