Elektrik Kayıp Kaçak Bedelleri Geri Ödenecek



Vatandaşa kaçak elektrik müjdesi.

Faturalardaki kayıp-kaçak adı altında alınan paralar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Kaçak elektrik kullanımı bedelinin vatandaşa kesilmesine tepki gösteren Aile
ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, kendi birimlerine bir genelge göndererek; elektrikte bugüne kadar ödenen kayıp kaçak bedellerinin geri tahsil edilmesi için dağıtım şirketlerine dava açmalarını istedi.

Milyonlarca vatandaşa örnek olması beklenen süreç, Bakanlıktaki bir tartışmayla başladı. "Dul ve yetim bütçesi ile kayıp kaçak bedeli ödenmez" tartışmasında bir çok İl Müdürü ve İdare Amiri görüş almak için Hukuk Müşavirliğine başvurdu. Gelen cevap, kayıp kaçak bedellerinin geri ödenmesi için Tüketici Mahkemeleri'ne dava açılması şeklinde oldu.

Bakanlık içinde yayınlanan genelge doğrultusunda öncelikle dağıtım şirketlerine ihtarname çekilecek; ardından tüketici mahekelerine dava açılacak. Bakanlık'taki hazırlıklar da başladı.

Türkiye'de 29 milyon elektrik abonesi bulunuyor. Bakanlık birimlerinin açacağı davalarda tüketici lehine bir karar çıkması durumunda, yıllardır kesilen milyarlarca liranın geri ödenmesi gündeme gelecek.

Bu önemli konu Enerji Bakanı Taner Yıldız'a soruldu. Faturaların yasal bir şekilde vatandaşa yansıtıldığını belirten Bakan Yıldız, konuyu değerlendireceklerini söyledi.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More