Kpss Puan Türleri 2012



KPSS sınavından alınan puanlar bölümlere ve branşlara göre farklılık göstermektedir. Birçok kurum kpss den alınan bazı standart puanları baz alarak eleman alımı gerçekleştirse de belli başlı kurumlar alacakları elemanlar için değişik puan türlerini incelemekte ve bu tür puanlar üzerinden eleman alımı gerçekleştirmektedirler.


kpss puan turleri KPSS Puan Türleri
Öğretmenlik ataması içi KPSSP10 puanı kullanılmaktadır.
Ön lisans düzeyinde sınava girenler için KPSSP93, orta öğretim düzeyinde eleman alan kurumlar ise KPSSP94 puan türlerinde alınan puanları baz almaktadırlar.
Merkez Bankası ise alacağı denetçi yardımcısı için KPSSP1 puan türünü göz önüne alarak eleman seçimi yapmaktadır.
Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı KPSSP17 ile KPSSP30 arasında ki puan türleri arasından geçerli puan alan kişiler arasından alım yapıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatı KPSSP4 alanındaki puanlardan geçerli puan alınmasını tercih etmektedir.
Dışişleri Bakanlığı KPSSP68 ve KPSSP69, Telekomünikasyon Kurumu KPSSP77 ve KPSSP78, Maliye Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı-Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı ve Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü-Stajyer Milli Emlak Kontrolörü KPSSP106 ve KPSSP107 puan türlerinden tercih yapmaktadır.
KPSS puan türleri ile ilgili detaylı bilgi ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlanmaktadır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra başvuru tercih yapımı sırasında eleman alımı yapacak olan kurum eleman alımı yapmak istediği puan türü hakkında detaylı bir şekilde açıklama yapmakta ve başvuru yapacak adaylarını istedikleri başvuru puanı türünden aldıkları puan üzerinden başvuru yapmalarını istemektedirler. İstenen puan türleri dışındaki puan türleri üzerinden başvuru yapan adayların başvuruları ise kabul edilmemektedir.
KPSS puan türleri ile ilgili detaylı bilgileri mutlaka incelemeli ve başvuru sırasında istenen puan türü üzerinden aldığınız puanı mutlaka kontrol etmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More