Ramazanda Susuzluğu Azaltan İçecek, Meyve ve Sebzeler



Yaz sıcağında oruç tutarken yaşanan susuzluğa engel olmak aslında mümkün. Peki hangi sebzeyi, meyveyi ve bitkiyi ne zaman nasıl tüketmeliyiz? İftarda, sahurda ne içmeliyiz?


CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..
Youtube Dizi İzle,Youtubediziizle,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD,Youtube Fragman İzle,Youtube Dizi Tek Parça İzle,Youtube Tek Parça İzle,Yotube Full İzle,Youtube Dizi İzle,Youtubedizi,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Fragmanı İzle Youtube,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD Dizi İzle,Youtube Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Tv Yemek Programları,Yemek Tarifleri,Resimli,Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Televizyon Yemek Programları İzle,Yemek Programları Canlı İzle,Full İzle,Online

Taze sıkılmış meyve suları, kompostolar, süt, ayran ya da maden suyu orucu daha rahat geçirmemizi sağlayabilir.

Rezene, ısırgan otu çayı, papatya, melisa gibi bitkilerden yapılan çaylar hem sindirim sistemine yardımcı oluyor hem de susuzluğu azaltıyor.



Yasemin çayı, zerdeçal terleme problemini ortadan kaldırarak su ihtiyacını azaltıyor. Kilosu 3000 TL olan safran da halsizliği gidererek güç veriyor. Sahurda 1 bardak soğuk su üzerine damlatılan gül suyu ve günde 2 kez içilen maden suyu da sıcak etkisini azaltarak ferahlık sağlıyor.

Eğer kişinin herhangi bir sağlık problemi, özellikle tansiyon ve kalp gibi sıkıntıları yoksa maden suyu rahatlıkla tüketilebilir.

Bir de altın meyve ve sebzeler var. Susuzluğa çare, nane, karpuz, salatalık, limon, üzüm sıcak etkisini dengeliyor.

Susuzluğa iyi gelen altın meyvelerden biri de vişne.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More