Higgs Bozonu Nedir? – Tanrı Parçacığı Nedir?



Higgs Bozonu Nedir?,
Tanrı Parçacığı Nedir?,
Higgs Bozunu Bulundu mu?,

CERN bilim insanları, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda (LHC) Tanrı Parçacığı’nı bulmak için yapılan en son deneyin sonuçlarını bugün açıkladı. Reuters ve AP, bilim insanlarının açıklamasına dayanarak CERN’de yeni bir atom altı parçacık keşfedildiğini duyurdu.

Heuer, toplantının sonunda Higgs Bozonu teorisini ilk ortaya atan ekipten hayatta olan ve sunumu izleyen bilim insanları için alkış istedi.
İsviçre, İngiltere ve Avustralya’da eş zamanlı düzenlenen üç konferansta fizikçiler CERN’de yapılan sunumu takip ediyor. Şu ana kadar yapılan açıklamalarda, ortaya çıkarılmak istenen Higgs Bozonu’na işaret eden bir atom altı parçacığa ait iz bulunduğu belirtildi.
CERN, Aralık 2011’de yapılan deneylerin ardından Tanrı Parçacığı olarak kabul edilen ve evrenin oluşumu hakkındaki en önemli bilgileri sakladığına inanılan Higgs Bozonu’nun bulunmasına çok yaklaşıldığını belirtmişti.
Başka bir kıtada görüntülü sunulan ilk Yüksek Enerji Konferansı’nda fizikçiler Higgs Bozonu deneyi hakkındaki açıklamaları yaptı. Deneylerinde dört bin fizikçi ve mühendisin çalıştığı Higgs Bozonu’na işaret eden parçacığın bulunması, maddenin neden yoğunluğa sahip olduğu ve evrendeki temel kuvvetleri açıklayan Standart Model’in eksik kalan kısımları da tamamlayabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More