Torba Teklifin yasalaşmasıyla neler değişiyor? İşte Cevabı



Yeni yasayla bu yıl içinde 40 bin öğretmen ataması yapılabilecek; Emniyet Genel Müdürlüğü’ne de polis alımı için 30 bin kadro verilecek.
Geçen yıl çıkarılan aftan çeşitli nedenlerle yararlanamayan öğrencilere, ilişiklerinin kesildiği üniversitelere başvurmaları şartıyla yeni bir hak tanınacak.

ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları, sınav sonuçlarının ilanından 1 yıl yerine 6 ay, cevap kağıtları ise 2 yıl yerine 1 yıl sonra imha edilecek.
ÖSYM, sınav faaliyetlerini yürütmek üzere şirket kurabilecek; ÖSYM Başkanı ve başkan yardımcıları, kurulan şirketlerde görev alabilecek.
Resmi yapılar, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor, sosyal ve kültürel alanların özürlülerin erişilebilirliğine uygun hale getirilmesi için tanınan 7 yıllık süre 8 yıla çıkarılacak.
Verilen sürenin sonunda yükümlülüklerini yerine getirmeyen toplu taşıma araçlarının sahiplerine 1-5 bin TL, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ise 5-25 bin TL ceza kesilecek.
Tıp fakültesi son sınıfında okuyan öğrencilere, uygulama çalışmaları karşılığında aylık ödenecek.
Türk Borçlar Kanunu’nda kiracılarla ilgili bazı düzenlemelerin yürürlük tarihi, 8 yıl ertelenecek.
1997 ve sonrasında askeri okullara giren ve kendi isteğiyle ayrılan veya çıkarılanların; ilaç, tedavi, kitap, kırtasiye giderleri ve öğrenci harçlıkları ile bunların faizleri geri alınmayacak.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yapılan yardımlar, geri ödemeye tabi proje destekleri ile yaşlılık ve özürlülük yardımları, kişinin muvafakati olsa bile haczedilemeyecek.
Sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alanların, hane içindeki kişi başına düşen geliri, asgari ücretin üçte birinden az ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma yardımı alabilecek. Afetlerden zarar görenler, şehit yakınları ve gaziler de bu yardımdan faydalanabilecek.
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin yüzde 20 oranındaki hissesi, özelleştirme kapsam ve programına alınarak yüzde 80 oranındaki hissenin satışıyla birlikte özelleştirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More