Türkiye ve Suriye Ordusunun Karşılaştırması



Türkiye ve Suriye ordusu karşılaştırması Sokaktaki vatandaşın aklındaki soru şu: "Ordumuz ne kadar güçlü? Suriye ile savaşa girersek ne olur? Rakamlarla Türkiye ve Suriye Ordusu. Savaş hesapları ve senaryoları havada uçuşurken Türkiye ve Suriye'nin askeri gücü de karşılaştırılıyor. Bu rakamlar ne kadar kesindir bu ayrı bir tartışma konusudur. Ama Türkiye nin en büyük haber siteleri bu rakamları verdiği için biraz doğruluk payı vardır sanırım :)



Türkiye’den Suriye’ye nota Ankara, Şam yönetimine nota verdi…
Suriye’nin Türk uçağının düşürmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler farklı bir boyut kazanırken, Türkiye aldığı kararla Suriye’ye nota verdi. Nota Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na yazılı iletildi. “SALDIRIYI KINIYORUZ” Türkiye, Şam’a verdiği son mesajda şu ifadelere yer verdi: ‘Özür ve tazminat hakkımız saklı. Saldırıyı kınıyoruz”
Nota – Diplomatik Nota Nedir: Dış politikada nota, bir devletin başka bir devlete siyasi sorunlar, işbirliği önerileri, anlaşma teklifleri, bilgilendirme vb. konularla ilgili olarak yolladığı yazılara denir. Diplomatik nota olarak da adlandırılır.

Rakamlarla Türkiye-Suriye ordusu!

İşte askeri güçlerin birbirine oranı…

Suriye’nin Türk F4 uçağını düşürmesinin ardından tansiyon gittikçe artıyor. Türkiye yol haritasını belirlemek için zirve üstüne zirve yaparken Başbakan Erdoğan bugün de muhalefet liderleriyle tek tek görüşecek.Savaş hesapları ve senaryoları da havada uçuşurken Türkiye ve Suriye’nin askeri gücü de karşılaştırılıyor.
İşte rakamlarla iki ülkenin askeri gücü:

TÜRKİYE 
*Asker sayısı: 612.900
*Uçak sayısı: 1940
*Tank sayısı: 4300
*Yerdeki silah sistemi: 69.774
*Deniz araçları: 265
*Topçu sistemleri: 1838
*Denizaltı: 16
*Fırkateyn: 19
*Mayın avlama gemisi: 20
*Amfimik gemi: 55

SURİYE
*Asker sayısı: 304.000
*Uçak sayısı: 830
*Tank sayısı: 5300
*Yerdeki silah sistemi: 25.406
*Deniz araçları: 19
*Topçu sistemleri: 2.160
*Denizaltı: 0
*Fırkateyn: 2
*Mayın avlama gemisi: 4
*Amfimik gemi: 3

Türkiye ve Suriye'nin askeri karşılaştırması haberinin tartışmaları. Türkiye ve Suriye'nin askeri karşılaştırması yorum yazın.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi diplomatik nota nedir, diplomatik nota ne demek, diplomatik nota vermek ne demek, suriye\ye nota ne demek, suriyeye nota vermek ne demek, nota ne demek, diplomatik nota ne demek?, türkiye nota verdi ne demek, türkiye suriye\ye nota verdi anlamı, türkiye-suriye ilişkileri farklı boyut Etiketler: bilgibil.com, diplomatik nota nedir, düşürülen f 4 jet nota, nota ne demek, suriye nota, türkiye nota, türkiye suriye nota, türkiyeden suriyeye nota türkiye ve suriye ordusu karşılaştırma, türkiye suriye ordu karşılaştırması, turkıye ıngıltere ordusu karşılaştırma, türkiye suriye ordu karşılaştırma, turkıye surıye ordu kıyaslaması, karsilastirma ordu suriye türkiye, turk ordusu ve suriye ordusu, türkiye ile suriye ordusu karşılaştırma, türk ordusu suriye ordusu mukayese, turk ordusu suriye Etiketler: bilgibil.com, suriye ordusu sayısı, suriye ordusunun sayısı kaç, suriye türkiye ordusu karşılaştırması, türkiye ordusu sayısı, türkiye ordusu suriye ordusu hangisi daha güçlü, türkiye ordusunun sayısı kaç, türkiye suriye hangisi daha güçlü 

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More