Yaz saati uygulaması kalıcı oluyor



Bir süredir kaldırılsın mı, kaldırılmasın mı tartışmalarına konu olan yaz saati uygulaması, Enerji Bakanı Yıldız’ın verdiği yasa taslağıyla netleşecek. Bakanlar Kurulu kabul ederse, saatlerde ileri-geri uygulaması son bulacak.




Yıldız, kendisinin Türkiye’de saat dilimine esas meridyenin Doğubeyazıt üzerinden geçen 45 derece meridyeni olmasını ve bunun da 12 ay boyunca kullanılmasını önerdiğini ifade etti. Saatler yaz saatine geçiş kapsamında 25 Mart Pazar 03.00’da bir saat ileri alınmıştı. Saatler, 28 Ekim 2012 Pazar saat 04.00’da geri alınacaktı. Ancak Yıldız’ın önerisi kabul edilirse saatler hep 1 saat  ileride kalacak.
ÇEVREYİ TAHRİP ETMİYORUZ, İŞTE İSPATI
ENERJİ Bakanı Taner Yıldız, enerji için çevrenin tahrip edildiği eleştirilerine de yanıt verdi. Yıldız, Muğla linyit madenindeki curuf alanında üretilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağını da örnek olarak gösterdi. Yıldız, Türkiye Kömür İşletmeleri’nin linyit yataklarından çıkan cürufa zeytin ağacı diktiğini bunun sonucu olarak yılda 28 ton zeytin, 6.5 ton da yağ elde edildiğini açıkladı. Bakan Yıldız, zeytin ve yağın işçilerin mutfaklarında tüketildiğini anlattı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More