2014 Yerel Seçimleri Oyumu Nerede Kullanacağım Sorgula




2014 Yerel Seçimlerinde Nerede oy vereceğim? Yerel seçimler yaklaşıyor sadece 1 sene var hatta daha az. 2014 Yerel seçimleri ne zaman yapılacak derseniz 30 mart 2014 tarihinde olacak.. Peki siz seçmen olarak kayıtlı mısınız? Yüksek seçim kurulunda seçmen bilgileri kontrolü sene boyunca yapılmaktadır. Eğer seçmen olarak gözükmüyor veya adres değişikliği yaptıysanız ilgili işlemleri başlatabilirsiniz. Tabi bunları öğrenmek için en doğru adres Yüksen seçim Kurulu resmi websitesidir. Oyumu Nerede Kullanıcam 2014

Yüksek Seçim Kurulu Resmi Websitesi : www.ysk.gov.tr

Oy vereceğiniz yeri yani şehri ve ilçeyi öğrenmek içi yapmanız gerekler çok basit.. Sandık ve okul bilgileri sadece seçimlere bi kaç ay kala yayınlanır. Sene içinde ise seçmen olarak kayıtlı olduğunuz ilçeyi öğrenebilirsiniz.
KYK’nın sitesine girdikten sonra Yurt İçi Seçmen Sorgulama yazan linke tıklıyoruz. Eğer siz yurt dışı seçmeni iseniz siz de Yurt dışını tıklayınız. Açılan sayfada çıkan isteden bilgileri doldurunuz. Nüfus cüzdanı bilgileri bunlar nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe, TC kimlik numarası, cilt no, aile sıra no, sıra no girdikten sonra sistem seçmen olarak kayıtlı olup olmadığınızı söyleyecektir.
nerede-oy-kullanacağım-öğren-sandık-bilgileri-2014-yerel-seçim
Ben denedim ve seçmen yerim doğru olarak gösteriliyor Şişli İstanbul. İsim soy isim kısmını karaladım ekran çıktısında.
seçmen-nerede-oy-kullanacak-site-öğren-30-mart-2014-yerel-seçimleri

OY VERECEĞİNİZ YERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
Kaynak : http://www.ysk.gov.tr/ – Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı sitesine gider. Sitedeki resimler YSK’nın sitesinden alıntılanmıştır.




  •     

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More