En iyi navigasyon uygulamaları (cep telefonları için)



Arkadaşlar bugün sizlere böyle bir yazı hazırlamak istedim. En iyi android navigasyon uygulaması hangisi sorunu soran  bir çok arkadaşımız var. Bende elimde geldiğince bildiklerim ile sizlere bir şey anlatmaya çalışacağım. Bu sorunun tam bir cevabı olamasa da en azından fikirleri belirtmem sizlere bir nebze yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
1 - İgo my way / İgo Primo
Benim düşüncem şuan da piyasada bulunan en iyi navigasyon uygulamasının İGO olduğu yönünde fakat android kullanıcıları bu uygulama ile bir çok sorun ile karşılaşıyor. Gerek TTS sorunu gerekse yükleme vb sorunlar bunun nedeni ise İGO uygulaması aslında android cihazlar için çıkarılmış bir uygulama değildir. Iphone kullanıcıları için çıkarılan bu uygulama yazılımcılar tarafından port edilerek android cihazlar da çalışabilecek hale getirilmiştir. Bir çok eksiği olmasına rağmen bence en iyilerdendir.
2 - Sygic Navigasyon

Sygic navigasyon uygulaması android cihazlar üzeriden İGO dan sonra kullanılabilecek en geniş kapsamlı bilgiye sahip olan navigasyon uygulamasıdır. Özellikler her geçen gün gelen yeni güncellemeler ile bir adım daha en iyi olmaya yaklaşmaktadır. Özellikle aldığı son güncelleme olan 13.1.0 Beta 2 güncellemesinin Final sürümü çıktığında çok daha iyi olacağını düşünyorum. Telefonlarda ki performans ve kullanım kolaylığı bakımından da bir çok navigasyon uygulamasından daha kolaydır. 
3 - Navitel navigasyon
Navitel navigasyon uygulaması en son olarak aldığı 7.5.0 güncellemesi ile özellikle en büyük amacı olan hız konusuna çok önem verdiğini göstermekte. Rota hesaplamalarını bir kaç saniye için de yaparak size alternatif seçenekler ile sunan kullanışlı bir navigasyon uygulaması. Akıllı arama ve POİ desteği olan uygulama bu yönde de kendi geliştirmiş ve iyi denebilecek seviyede diyebiliriz. Uygulamada dikkat çeken özellik ise geliştirilmiş turn-by-turn sesli yönlendirme özelliği. 
Hatırlatmakta fayda var 2013 harita güncellemeleri almaya başlayan Navitel şuan için 7 güncelleme yapmıştır. En kısa zamanda Türkiye için 2013 haritasını da sunacaktır.
4 - TomTom Navigasyon
Tomtom'u ilk kullandığım da söylediğim söz şuydu bu uygulamayı geliştirirlerse iyi yerlere gelecektir. Fakat bir iki güncelleme aldıktan sonra kendini geliştirmek adına pek birşey yaptığını ben görmedim. Bir çok eksiği olan uygulama 3. sırada tercih edilebilir ama sadece alternatif olarak kullanılabilecek seviyede diyebilirim.
İndirme (download full son sürüm) Sayfaları 
  1. İGO 
  2. Sygic
  3. Navitel
  4. TomTom
Tekrar belirtmek isterim ki bunlar sadece benim düşüncelerim. Sizler istediklerinizi deneyerek kendiniz karar verebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More