YURTDIŞI KARGO TAKİP SİSTEMİ ( SORGULAMA )



;
Ptt Yurtdışı Kargo Takip Ekranı ,Uluslararası Online Kargo Takip , Ptt yurtdışı APS takip , yurtdışı posta takip
Yurtdışından gelen kargo takip ve yurtdışına giden kargo takip Almanya , İngiltere , Rusya , Çin , Fransa , İtalya , İspanya , Yunanistan , Bulgaristan , Azerbaycan , Irak , İran , Suriye , Romanya , Kanada, Hollanda, İsviçre, İsveç, Belçika, İsveç ve aşağıdaki ülkeler için uluslararası gönderi takipi barkod sorgulama ile sayfamızdan yapılabilir.

Aynı sistemle APS takip yurtdışı ve Posta Takip yurtdışı işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ptt Yurtdışı Kargo Takip işlemini yapmak için lütfen aşağıdaki kutuya Yurtdışı takip numaranızı girin.

YURT DIŞI PTT KARGO GÖNDERİ TAKİBİ

Yurt dışı Posta takip , Yurt dışı APS takip
UYARI: Bu sayfada görüntülenecek sonuçlar bilgi amaçlıdır.
( ATTENTION: Results are only for information )

Ptt Kargo Yurtdışı Fiyatları

Ptt Kargo Türkiyeden İngiltereye , İngiltereden Türkiyeye, Ptt Türkiyeden Almanyaya , Ptt Almanyadan Türkiyeye , Ptt Türkiyeden Çine , Çinden Türkiyeye, Ptt Türkiyeden Rusyaya , Rusyadan Türkiyeye , Ptt Türkiyeden Fransaya , Fransadan Türkiyeye , Ptt Türkiyeden Hollandaya , Ptt Türkiyeden Belçikaya , Ptt Türkiyeden İsveçe , Ptt Türkiyeden Iraka , Ptt Türkiyeden Azerbaycana , Ptt Türkiyeden Romanyaya, Ptt Türkiyeden Bulgaristana kargo ve posta gönderileri hesaplama uygulamasına sitemizden erişebilirsiniz.


Gönderinizin üzerindeki Barkod numarasını giriniz.(Please, enter your barcode number)
Barkod Numarası (Barcode number)

Güvenlik Kodu:(Securty Code)

Yurtdışı Gönderi İşlemleri ve ilgili Mevzuat Gümrük Vergisi (Posta Yoluyla Gönderi / Hızlı Kargo / Mevzuat-Takip) İçin TIKLAYINIZ

 Brezilya – Brunei – Burkina Faso – Burma (Myanmar) – Burundi

Cezayir-Çad – Çin Halk Cumhuriyeti – Çek Cumhuriyeti
Danimarka – Doğu Timor-Ekvador  – Endonezya – Eritre – Ermenistan – Estonya – Etiyopya
Fas – Fiji – Fildişi Sahilleri – Filipinler – Filistin – Finlandiya– Güney Afrika Cumhuriyeti – Güney Kore -Güney Kıbrıs Rum Yönetimi- Gürcistan-Haiti – Hindistan  – Honduras – Hırvatistan-Irak-– İrlanda – İsrail – İtalya – İzlanda-Jamaika – Japonya
Kamboçya – Kamerun – Karadağ – Katar – Kazakistan – Kenya – Kırgızistan– Kolombiya – Komor – Kongo Cumhuriyeti – Kongo Demokratik Cumhuriyeti (Zaire) – Kosta Rika – Kuveyt – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti – Küba-Letonya – Libya – Litvanya – Lübnan – Lüksemburg-Macaristan – Makedonya Cumhuriyeti – Madagaskar –Malezya – Mali – Malta – Maritus – Meksika – Mısır – Mikronezya – Moldova – Monako – Moğolistan – Moritanya – Mozambik- Myanmar-Nepal – Nikaragua – Nijer – Nijerya – Norveç-Orta Afrika Cumhuriyeti-Özbekistan-Pakistan – Panama – Papua Yeni Gine – Paraguay – Peru – Polonya – Portekiz-– Suudi Arabistan – Senegal – Sırbistan – Singapur – Slovakya – Slovenya –  Somali – Sri Lanka – Sudan – Surinam -Şili-Tacikistan – Tanzanya – Tayland – Tayvan  – Tunus –  Türkmenistan – Ukrayna – Umman –Ürdün-Vatikan-Yemen YURT DIŞI KAYITLI POSTA TAKİBİ(INTERNATIONAL REGISTERED MAIL TRACKING)
Hızlı Kargo - Posta  yurt dışı online takibi

 
Canada Post Gönderi Takibi>> 

 
PTT Hızlı Kargo Takibi>> 


 
UPS United Parcel Service Hızlı Kargo Takibi>>

 
GDA Global Distribution Alliance Hızlı Kargo Takibi>>


 
USPS (United States Postal Service)>>
 
 
Post Danmark Göneri Takibi>> 


 
NEX worldwide express  Hızlı Kargo Takibi>>

 
China Post Gönderi Takibi İçin TIKLAYIN. (TR Dağıtım PTT)




 
Hong Kong Gümrüklü Posta Gönderi Takibi için Tıklayın (Türkiye Dağıtımı PTT)>>



DHL Hızlı Kargo Takibi>>

 
 İsviçre Posta (swısspost) gönderi Takibi>>






TNT Gümrük Takibi>>.


 

 
Aras Kargo Yurd dışı Gönderi Takibi>>

9 yorum:

selam arkadaşlar..

2 ekimde kargoya verilen ürünüm hala çinden çıkış yapamadı.. bir çok takip sitesini denedim hepsinde farklı şeyler yazıyor bazılarında ise sonuç dahi çıkmıyor.

en güvenilir bulduğum takip sitesi sao.cn oldu, ondada çıkan sonuçlar tuhaf

2012-10-02
Kabul ofisi kabul, Yer: Ningbo ücreti Şehir


2012-10-04
Toplam ihracat paket çalışabilirlik mühürlenmiş, açık, Yer: Şangay Uluslararası


2012-10-04
Toplam ihracat paket çalışabilirlik mühür mühür yağ, Yer: Şangay Uluslararası


2012-10-05
Toplam ihracat paket çalışabilirlik mühürlenmiş, açık, Yer: Pekin Uluslararası


2012-10-06
Toplam ihracat paket çalışabilirlik mühür mühür yağ, Yer: Pekin Uluslararası


2012-10-10
Toplam ihracat paket çalışabilirlik mühür mühür yağ, Yer: Şangay Uluslararası


ayın 4ünde şangay, 5 ve 6sında pekin sonra 10unda tekrar şangay olarak gözüküyor.

17track.net te kargo hala çinde postanede

ptt de ise gönderi müşteriden alınmıştır yazıyor ayın 2 sinde

bu paket neden şangay ve pekin arasında gidip geliyor sürekli ???

Evet Çinden gelen portalar garipleşti .
01 eylul 2012 tarihinden beri 14 adet kargomdan sadece bir tanesi türkiyeye geldi .
4 adetine dispute yaptım . Birisi paramı gönderdi diğeri ben gönderdim diyerek çamura yatmaya çalışıyor.
Singapurdada sorun görünüyor .
Uyarım durum düzelene kadar Çinden şimdilik yüklü sipariş vermemeniz yönünde

Bence bu sıralar sorun yok China Post tercih edebilirsiniz.

Son aldığım ürün 10 günde geldi fakat ürünün Çin'de gönderildiği yere göre değişiklik gösterebilir.

DURUM: Ürününüz; Diğer Kargo – tokyo şirketi, ptt – :RA221818285CN fiş numarası ile kargolanmıştır. Ürünü, teslimat anında kontrol ediniz.

ürün henüz kargo sisteminde gözükmemiş, biraz daha bekleyin gözükmesi için ileridede gözükmezse satıcınıza mesaj gönderin, ayrıca ürünü teslim almadığınız için ürün sayfasında teslim almadığınızı belirten butona tıklamalısınız, yoksa satıcıya ücret siz ürünü almadan aktarılacaktır.

MERABALAR GENE BEN İNTERNETTEN SATIŞINI YAPTIĞIM ÜRÜNÜMÜ ANTALYA PTT KARGO DAĞITIM ELEMANINIZ MAALESEF ADRES YETERSİZ DEYİP BANA GERİ ŞUBEME YOLLAMIŞLAR. BU ARKADAŞIMIZ BU ÜRÜNÜ 2 GÜNDÜR EVİNDE BEKLEMEKTE DAĞITIM ELEMANI HEM ADRESE GİTMEDİĞİ HEMDE TELEFON AÇMADIĞI BELİRLENMİŞTİR. SABAH ANTALYA PTT KARGOYLA GÖRÜŞTÜM ÖZÜR DİLERİZ FAX ÇEKTİK ÜRÜNÜ GERİ İSTEDİK YARIN TESLİM EDECEĞİZ DEDİLER BENDE HAKLI YERE SORDUM HANİ ADRES YETERSİZDİ ŞİMDİ NE OLDU ÜRÜNÜ GERİ İSTETİYORSUNUZ DİYE İŞİN KISACASI HEM FİRMAM ZEDELENİYOR HEMDE MÜŞTERİLERİM MAĞDUR KALIYOR.GEREĞİNİ ARZ EDERİM.

26/07/2013 de mersinden osmaniyeye göndermiş olduğum KP 01430187811 nolu mektubum hala yerine ulaşmamıştır… cevaplarınızı bekliyorum

Akreditifli Ödeme (Letter of Credit)

Alıcının (amir) talep ve talimatına dayanarak bir bankanın (amir banka), belirli bir tutara kadar ve belirli bir vade içinde, akreditifte öngörülen şartlara uygun belgelerin ibrazı karşılığında ihracatcıya (lehdar) ödeme yapacağını taahhüt etmesidir. Akreditif ile, uluslararası ticari faaliyetler bankalar tarafından düzenlenmiş, taraflar için bir çeşit güvence unsuru sağlanmış, akreditif koşulları yerine getirildiğinde ödeme garantilenmiş ve ödeme belgelere dayandırılmış olmaktadır. Akreditifte bankalarca mallar değil, belgeler göz önünde bulundurularak işlem yapılır. Akreditif, Dönülemez/teyitli; Dönülemez/teyitsiz veya Dönülebilir/teyitsiz olabilir



Vesaik Mukabili Ödeme (Cash Against Documents)

İhracatçı malları yükledikten sonra, ülkesindeki bir banka veya ithalatçının ülkesinde bulunan temsilcisi aracılığıyla, sevk belgelerini ithalatçının ülkesindeki bankaya tahsil talimatı ekinde gönderir ve karşılığının ödenmesinden veya düzenlediği poliçenin ithalatçı tarafından kabulünden sonra ithalatçıya teslim edilmesini ister. İthalatçının bankası, ithalatçı ödemeyi yapmadan, poliçeli işlemlerde ise, poliçeyi kabul etmeden, malı gümrükten çekebilmesi için gerekli olan belgeleri (sevk belgesi, fatura vb) teslim etmez. Mal veya hizmetinin karşılığını tahsil işlemi bazında ihracatçı bir riske giriyor demektir. Çünkü malının sevkini veya hizmetin yapılmasını, parasının ödeneceğini güvence altına almadan önce gerçekleştirmektedir. Bu nedenle tahsil işleminde ihracatçının; ? ithalatçıya karşı güveninin tam olması, ? ithalatçının ödeme gücü hakkında kuşkusunun bulunmaması, ? malın ithal edildiği ülkedeki siyasi, ekonomik ve hukuki şartların istikrarlı ve güvenilir olması gerekmektedir.



Mal Mukabili Ödeme (Cash Against Goods)

Mal mukabili ödeme, ithalatçının satın aldığı malın bedelini, o malın satış sözleşmesinde gösterilen varış yerine gelmesi ve teslim alınmasından sonra ödemesidir. Bu ödeme şeklinde ihracatçı malları alıcı adına sevk ettikten sonra, malı temsil eden belgeleri ithalatçıya, ya doğrudan ya da bedelsiz teslim koşuluyla banka aracılığıyla gönderir. İthalatçı malları gümrükten çektikten sonra mal bedelini öder. Bu ödeme şeklinde, ithalatçı, ödeme yapmadan malları gümrükten çekeceği ve kontrol imkanı bulacağı için avantajlıdır. ihracatçı ise, ithalatçının mal bedelini ödememesi riski ile karşı karşıyadır. Ancak, çok güvenilen bir müşteriye uygulanabilir


Peşin Ödeme (Advance Payment)

Mal bedelinin, ihracat gerçekleştirilmeden önce alıcı tarafından transferi anlamına gelir. İhracatçı mal bedelini banka aracılığıyla tahsil eder ve karşılığında bankadan döviz alım bordrosu alır. Peşin ihracatta döviz alım bordrosu gümrük tarafından da onaylanır. İhracat süresi DAB tarihinden itibaren 18 aydır. Aksi durumda mal bedeli faizi ile alıcı firmaya iade edilir. Dövizin yurda nakit olarak gelmesi durumunda dövizi getiren kişinin gümrükten döviz beyan tutanağı alması gereklidir. Bankalar döviz beyan tutanağına istinaden alış yapar ve ayrıca gümrüklerden döviz beyan tutanağının onayını talep ederler. Gümrükten onay alınmadığı durumda, DAB geçersiz sayılır.



Kabul Kredili Ödeme (Acceptance Credit)

Mal bedelinin belli bir vadede ödenmesini taahhüt eden ve bu ödemeye bir Poliçenin araç olduğu ödeme şeklidir. Bir başka ifade ile kabul kredisi satılan malın bedelinin bir poliçeye bağlandığı vadede satıcıya ödendiği bir ödeme şeklidir. Bu kredi vesaik ile birlikte ibraz edilen poliçenin ithalatçı veya buna ilaveten ithalatçının bankası tarafından kabul edilmek suretiyle kullanılır. Kabul kredili ödemede taraflara bankalar aracılık ederler ve bunun için komisyon alırlar. Satıcının düzenlediği poliçe sadece alıcı tarafından kabul edilmiş ise ?trade acceptance? vardır. Poliçenin bir banka tarafından kabul edilmesi öngörülebilir. Bu durumda banka poliçeyi kabul eder veya ithalatçının kabulüne aval verebilir. Buna ?banker?s acceptance? denilmektedir. Bu ödeme şeklinde vadeli alım yapmak isteyen ithalatçıya karşı ihracatçı, poliçeye bankanın kabul veya aval varmesiyle kendini garanti altına almış olmaktadır. 6. Alıcı Firma Prefinansmanı (Purchaser Prefinance) Alıcı Firma Prefinansmanı, ihracata konu olan ürünün üretiminin finansmanında kullanılmak üzere ithalatçıdan bedelin kısmen veya tamamen sağlanmasıdır. Alıcı Firma Prefinansmanında, peşin ödemede olduğu gibi mal gönderilmeden önce mal bedeli gelmektedir. İthal edilecek mal karşılığı para, önceden ithalatçı tarafından ihraç malının üretim veya tedarik edilmesi için kredi olarak gönderilir; fakat ihracatın yapılması anında mal bedeli haline gelir.



Alıcı Firma Prefinansmanı (Purchaser Prefinance)

Alıcı Firma Prefinansmanı, ihracata konu olan ürünün üretiminin finansmanında kullanılmak üzere ithalatçıdan bedelin kısmen veya tamamen sağlanmasıdır. Alıcı Firma Prefinansmanında, peşin ödemede olduğu gibi mal gönderilmeden önce mal bedeli gelmektedir. İthal edilecek mal karşılığı para, önceden ithalatçı tarafından ihraç malının üretim veya tedarik edilmesi için kredi olarak gönderilir; fakat ihracatın yapılması anında mal bedeli haline gelir.



Özel Takas (Special Barter)

Özel Takas, mal ve/veya hizmet ihraç ve ithalinde karşılıklı olarak tarafların yine aynı gerçek veya tüzel kişiler olması halinde, ihraca ve ithale konu olan malların bedellerinin herhangi bir para hareketi söz konusu olmaksızın, kısmen veya tamamen birbirleriyle takas edilebilmesi olarak tanımlamıştır.



Bağlı Muamele (Dependent Transaction)

Dış Ticarette, ihracata konu malların, hizmetlerin ve teknolojilerin bedellerinin dış ticarette taraf olan ülkeler ve firmalar arasında yapılan anlaşmaya istinaden para yerine geçen diğer mal, hizmet ve teknoloji ithalatıyla karşılanması ve aradaki artı ya da eksi farkların döviz transferleri ile kapatılmasıdır.

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More