Yakın Görme Tedavisi ve Miyop Tedavisi



Yakın Görme Tedavisi ve Miyop Tedavisi

       Göze katarakt ameliyatı yaptırmak ileri derecede göz hastalığı olanlar için uygundur. Çünkü katarakt hastalığı genel olarak daha ağır bir göz hastalığıdır. İleri derecede katarakta tek tedavi yöntemi şüphesiz lazerle tedavidir. Lazerle yapılan tedavilere alınan sonuçlar çok daha hızlı ve olumludur. Eskiden bu kadar kolay olmuyordu. Özellikle kaybedilen görme oranı bir daha yerine getirilemiyordu. Aama artık tıp sektörünün iyice gelişmesiyle birlikte bu alanda birçok alternatifinde oluşması bizim için ve tüm hastaların için çok olumlu bir gelişme oldu. Göz için yapılan yakın görme ve miyop tedavileri artık çok daha hızlı yapılıyor. Hastalar normal randevu alarak gidip lazerle yakın görme supracor tedavisi oluyorlar. Artık eskisi gibi değil. Tıp çok ama çok ilerledi. Alanında birçok uzman doktor bulunuyor. Bu sayede tıp sektöründe artık göz ile ilgili uygulanan tedaviler çok daha net sonuç vermektedir.
   Özel hastanelerde yapılan lazerle tedavi genellikle uzman doktorlarca yapılıyor. Çünkü her doktor çok iyi anlayamıyor. Miyop tedavisi lazer ile yapılarak birçok hastanın miyop ile ilgili sorunu ortadan kalkmıştır. Tam olarak ortadan kalkmasa da gözdeki hasarın çoğunluğu düzeltilmiştir. Göz ile ilgili yapıalcak olan tedavilerde hassaslık çok ama çok önemlidir. Çünkü göz vücudumuzun en hassas organlarından biridir. Vücudumuzun en hassas organlarından biri olan gözümüzü her türlü tehlikeden korumalıyız. Dışarda yürürken bile gözümüze birşey sıçraması bizim gözümüzü kör etmeye kadar bile gidebilir. Gözümüzün çok fazla toz alacağı veya gözümüze zarar gelebilecek yerlerde gözlük kullanmalıyız. Güneşinde gözümüze getirebilecek olumsuz etkilerinden korunmak için bir güneş gözlüğü kullanmak en akıllıcasıdır.

  Güneşin zararlı ultraviyole ışınları vardır. Bu ışınlar gözünüzün tam olarak dışarıda net görememesine neden olur. Hatta uzun süreli bakışlarda gözde sulanma meydana gelebilmektedir. Bunun için gözün daha iyi korunmasına yönelik olarak zaman zaman böyle durumlarda, özellikle yaz aylarında öğle vakitlerinde kesinlikle ama kesinlikle güneş gözlüğü kullanmalısınız. Öyle her güneş gözlüğününde etkisi olumlu olmayabilir. Bazı sahte güneş gözlüklerinin hiçbir manası yoktur. Çünkü yine de göze gelen ultraviyole ışınlara engel olamaz. Böylece gözümüzü hem rahatsız etmiş olur. Hem de zarar vermiş olur. Kış aylarında dagüneş olduğu vakitler gözlüğünüzü yanınıza almalısınız. Yakın zamanda göz ile ilgili işlem gördüyseniz, zaten bu durumda gözlüksüz çıkmanızı doktor yasaklayacaktır. Belli bir süre güneşte dolaşacaksanız gözlük takmak zorunda kalacaksınız. Böylece gözünüzü korumuş olacaksınız. Tedavi sürecide daha hızlı ilerlemiş olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More