79 bin memur alınacak işte detaylari 2013




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk 10 aydaki bütçe performansını masaya yatırdığı dünkü toplantıda sayısı 100 bini aşan Suriyeli mülteciler için Türkiye'nin yaptığı harcamanın boyutunun 400 milyon TL'yi aştığını bildirdi.
Bakan Şimşek, “Bu şu anda sadece 400 milyon TL harcandığı anlamına gelmez. Çünkü oradaki idarelerin ve belediyelerin yani devletin genel harcaması bundan epey daha fazladır” dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013'te açıktan atama olarak 79 bin kişiye iş sağlayacaklarını açıkladı. Şimşek, “Bu kontenjan. Bunun 14 bini üniversiteler için. Sağlığı ve eğitimi hep öncelendirdik. Merkezi hükümet için üniversiteleri bir kenara bırakırsak milli eğitim ağırlık olmak üzere, Sağlık, Adalet, İçişleri bakanlıklarını dikkate aldığınız zaman 65 bin kişiden bahsediyoruz” dedi. Kamuda 3.1 milyonu aşkın memur çalışıyor.

Sigaracılara uyarı
Bakan Şimşek, piyasalarda beklenen sigara zammı zamanlamasına ilişkin yorum yapmazken, en az enflasyon kadar maktu vergilerin artışına ilişkin otomatik bir düzenleme yapıldığını hatırlatarak, Firmalarımız yanlış hesap içerisine girmesinler, fiktif bir takım işlemler yapmasınlar. Ben daha önce de uyarmıştım. Vergi denetimi kurumumuzda bu konuda talimat açık ve net. Yani biz gerekeni yaparız” dedi.

Küsuratlı bütçe: 403.99 milyar TL
Krizin üzerinden beş yıl geçmesine rağmen dünya ekonomisinin, potansiyel büyüme trendinin çok altında bir performans gösterdiğini  söyledi. Şimşek, bu ortamda 2013 yılı bütçe gelirlerinin 371 milyar lira, bütçe giderlerinin 403.99 milyar lira, faiz hariç giderlerin 351 milyar lira, faiz dışı fazlanın 19.1 milyar lira olarak öngörüldüğünü bildirdi.
 Bakan Şimşek, önümüzdeki yıl en büyük payın eğitime ayrıldığını ifade ederek, 2013 yılında eğitime 68.1 milyar lira kaynak ayıracağız. Bütçede sağlık harcamaları yüzde 7.4 artışla 64.7 milyar lira olacak. Altyapıya 39.2 milyar lira aktarılacak diye konuştu.

Bütçe açığı büyüyor
Öte yandan bu yılın sonunda bütçe açığının 33.5 milyar lira olması bekleniyor. Dün açıklanan veriler bütçe dengesindeki bozulmanın devam ettiğini ortaya koydu. Eylül ayında bütçe açığı 6 milyar TL geldi. Ocak-eylül dönemi 14.4 milyar TL'ye ulaşılırken, 33.5 milyar TL'ye ulaşılması için üç aylık dönemde açığın ikiye katlanması öngörülüyor. Harcamaların artması vergi gelirlendeki düşüş bu rakamlarda etkili oluyor.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More