Kredi Kartı Aidatı Nasıl İptal Edilir?



Herkesin sıkıntısı haline gelen kart aidatlarına malesef düzenleyici bir yasa veya kural bulunamadı. Bankalar müşterileriyle yapmış olduğu sözleşmelerde istinaden hesap işletim ücreti olarak aidat almaktadır. Ayrıyetten kredi kartı aidatı olarakta ücret almaktadır. Müşteri bütün masrafların alındığını kabul ettiğini beyan ederek sözleşmeyi imzalar. İstesek de istemesek de bütün bankacılık ve kredi kartı sözleşmelerinde bunlarla ilgili bir satır mutlaka vardır.


Kart Aidatları Nasıl İptal Edilir?

Bunun için bir kaç yöntem bulunur. İlk önce kaymakamlıklarda bulunan hakem heyetlerine bir dilekçeyle başvurmak suretiyle onlardan çıkacak kararla bankanıza başvurarak kart aidatınızın ifadesini alabilirsiniz. Tabi hakem heyetine başvurmak da ücrete tabii tutulur.

Bunun dışında bir sürü banka yıllık belli bir miktar harcama yapılması veya aylık belirli bir miktarda harcama yapılması şartı ile yine kart aidatı almamaktadır.

Bir diğer yöntemse sayısı bankalarda farklılık göstermekle beraberinde 2 veya daha fazla otomatik ödeme izni verilen kredi kartlarından da kart aidatı alınmamaktadır. Tabi bu seçenekte bankadan bankaya değişiklik gösterir.
http://www.memurvadisi.com/2011/12/kredi-kart-yllk-aidat-ucreti-geri-alma.html
http://www.memurvadisi.com/2012/03/kart-aidat-nasl-alnr-iste-cevab.html

www.memurvadisi.tk

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More