Kanserden koruyan vitaminler



kanserden koruyan besinler,kanserden korunma yolları,kanserden korunmak için neler yapmalıyız,kanserden korunmak,kanserden korunmak için neler yemeliyiz,vitamin kaynakları,vitaminlerin bulunduğu besinler ve görevleri

Kanserden koruma özelliğine sahip vitamin kaynağı besinler hangileri?

Bağışıklık sistemini destekleyici ve hastalıklara karşı direnci artırmada önemli görevleri olan bir çok vitamin ve mineral vardır. Örneğin;

A vitamini, karoten, retinol; özellikle viral enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminin destekleyicilerindendir. Ayrıca karotenlerin kansere karşı koruyucu etkileri olduğu da bilinmektedir. Bu nedenle A vitamini yeterli miktarda alınmalıdır.

A vitamini kaynakları:

Sarı-kırmızı-turuncu meyve ve sebzeler, karaciğer ve süt.

C vitamini; bağışıklığın güçlendirilmesinde doğal bir rol oynamaktadır. Antiviral ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Asıl işlevi ise bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir. Bunun yanında da kanserojen yapıların etkinliğini azaltmakta da önemli görevler almaktadır.

C vitamini kaynakları:

Sebze (koyu yeşil yapraklı) ve meyvelerdir.

E, B6, B12 Vitamini ve Folik Asit; bu yapılar hem antikorlar hem de hücre aracılı bağışıklık sisteminin önemli yapıtaşlarıdır.

Bu nedenle;

Kurubaklagiller,
Tahıllar,
Bitkisel yağlar,
Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve
Organ etlerinin düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.

Ayrıca selenyum demir ve çinkonun yeterli alımı da bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Ayrıca kronik bir hastalık varsa (örn:şeker hastalığı…) bu hastalığın iyi kontrol altında tutulması da bu hastalıktan dolayı vücut direncinin düşmesini engeller.

Dr. Sadi Rüştü Vural
İç Hastalıkları

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More