KAYMAKLI FISTIKLI KATMER TATLISI




Malzemeler:

3 Su B. Un
125 Gr. Tereyağı
1 Yumurta
Aldığı Kadar Su
1 Çimdik Tuz



Ara Katları İçin:
2 Çorba K. Yumuşak Margarin

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Şeker
3,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın. Şerbet soğuk olarak katılacağı için önce şerbet yapılmalı ve soğutulmalı.

Hamuru hazırlamak için; karıştırma kabına unu, tereyağını ve yumurtayı koyup yoğurun. Tuzu, aldığı kadar suyu ve biraz yoğurdu ekleyip iyice yoğurun.

Bezelere ayırıp her parçayı orta boyda açın. Mümkünse 1 saat dolapta dinlenmeye bırakın.Üstüste koyduğunuz hamuru unlayarak açın.

Rulo şeklinde yuvarlayın ve küçük küçük kesin. üzerlerine basarak ince yuvarlak hale getirin. Kızartma yağında kızartın. Üzerlerini yeşil fıstık ve kaymakla süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More