Samsung Galaxy S3 4.4.2 Kitkat Rom Kurulumu Güncellemesi



Dünya’da ve ülkemizde binlerce adet satılan Samsung Galaxy S3 modeli için gün içerisinde Android 4.4.2 güncellemesi yayınlandı. Fakat ufak bir kötü haber de, bu güncelleme Amerika versiyonu olan, yani 2 GB ram’e sahip Galaxy S3 modeli için güncelleme yayınlandı.
1398973758 android 4.4 galaxy s3 Galaxy S3 İçin Android 4.4.2 Güncellemesi Yayınlandı !
Samsung Galaxy S3’ün i9300 versiyonu için güncellemenin yayınlanmama ihtimalinin de olduğu söylenmekte. Şuan da Sprint operatörü bugün güncelleme dağıtımını başlatmış durumda. Güncellemenin detayları hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Fakat Android 4.4.2 ile birlikte gelen şeffaf bildirim çubuğu,kilit ekranında müzik player, kablosuz yazıcı desteği ve daha birçok özelliğin Galaxy S3’e eklenmiş olduğu düşünülüyor.
Samsung Galaxy S3 i9300 versiyonu için de umarız ki güncelleme yayınlanır ve bütün Samsung kullanıcıları memnun kalır.


Ülkemiz Galaxy Note II kullanıcılarının Android 4.3 güncellemesinde yaşadığı süreci görünüşe bakılırsa Galaxy S III kullanıcıları Android 4.4 KitKat aşamasında yaşayacak. Son olarak Samsung Hindistan yazılım ekibince ortaya çıkarılan bir belge ve SamMobile’ın yine iddiaya göre Samsung içerisinde elde edilen bir belgede yer alan bilgiye göre Galaxy S III’ün uluslararası versiyonu I9300 için Android 4.4 KitKat güncellemesi yayınlanacak.
SamMobile cephesinin ortaya çıkardığı belgede Galaxy S III için Android 4.4 güncellemesinin nisan-mayıs döneminde dağıtıma başlayacağı şeklinde bir açıklama yer alsa da, açıkçası çoğu kullanıcı buna ihtimal vermiyor; zira I9300 için resmi güncellemenin dağıtılacağı şeklinde bir açıklama Samsung tarafından yapılmadı. Üstelik ortaya çıkarılan belgede Galaxy Note II için GT-N7100 yerine SM-N7100 yazılması da dikkatlerden kaçmadı. Bu yanlış ifade belgenin sahte ya da Samsung kaynaklarının bir yazım yanlışı yaptığını gösterir.
Gelelim Galaxy SIII ile ilgili son ayrıntıya. Son günlerde internet ortamında Android 4.4 yüklü bir Galaxy S III’ün ekran görüntüsü yayınlandı. Yayınlanan görüntü Galaxy S III kullanıcılarında heyecan yaratabilir, ancak ekran görüntüsünde yer alan bilgilerde Baseband ve Kernek versiyonlarının gizlenmiş olması akıllara söz konusu yazılım orijinal olmadığı ihtimalini getirebilir. Şu an mevcut durumda Galaxy S III için AOSP tabanlı birçok özel ROM geliştiriciler tarafında hazırlanmış durumda.
Samsung dileriz Android ekosisteminde efsane olmaya aday Galaxy S III’ü son olarak Android 4.4 güncellemesiyle taçlandırır ve resmi güncelleme desteğine son verir.
GT I9300 4.4.2 Android 4.4.2 KitKat Yüklü Galaxy S3ün Ekran Görüntüsü Paylaşıldı

Samsung Galaxy S3 için Android 4.4.2 KitKat bekleniyor ancak sevinmeyin! Bu bekleme 2GB RAM ve LTE özelliği olan Galaxy S3 modelleri için geçerli. Bildiğiniz gibi bu modeller ABD ve Kanada da mevcut. Taşıyıcı Sprint, daha önce Samsung Galaxy S3 için Android 4.4.2 KitKat güncellemesini yayınlamıştı ancak, diğer taşıyıcılar üzerinde bulunan kullanıcılar hala bekliyor.
1400834878_samsung-galaxy-s3-kitkat.jpg
Başka bir taşıyıcı US Cellular yakında güncelleme yayınlayacağı Android 4.4.2 KitKat çalışan aygıt olarak Samsung Galaxy S3’ü de listeledi. Ne yazık ki tüm söylentiler Galaxy S3 i9300 modelinin resmi güncelleştirme almayacağını göstermektedir.
Güncelleştirme sadece aşağıdaki Galaxy S3 cihazlarda gerçekleşecek:
GT-I9305, SHV-E210K, SHV-E210L, SHV-E210S, SGH-T999 / L, SGH-I747, SGH-N064, SGH-N035, SCH-J021, SCH-R530, SCH-I535, SCH-S960L, SCH-S968C, SPH-L710, SCH-I939 ve SCH-S968C.



Samsung Galaxy S3 LTE Android 4.4 Güncelleme

***Güncelleme öncesi Uyarılar***
- Güncelleme sırasında veya sonrasında herhangi bir sorun yaşarsanız bizimle yada yetkili servis ile iletişime geçin.
- Güncelleme sırasında oluşabilecek sorunlar tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.
- Güncellemeyi yaparken tüm yazıyı detayları ile okuduktan sonra sorun çıkarsa bizimle iletişimde geçin, önerilerimizi dikkate almadan yapacağınız işlemlere kesin çözüm bulamayabiliriz.
- Eğer mümkünse bizleri yetkili servis alternatifi olarak düşünün ve önceliği yetkili servise verin.
- Eğer telefonunuz güncel olduğunu söylüyor ve güncellemiyorsa güncellemelerin gerçekleşmesi için telefonunuza CWM yükleyip CWM modunda "Wipe data factory" ve "Wipe cache partition" yaparsanız cihazınızda ki tüm veriler tam anlamı ile silinir. Daha sonra telefonu sıfır ve hiçbir şey yüklenmemiş gibi kullanabilir veya sorunsuz güncelleme gerçekleştirebilirsiniz.

Güncelleme için gerekenler
- %75 dolulukta batarya
- Kesintisiz kablosuz bağlantı (Mobil veri{paket veri} önerilmez)

Güncelleme nasıl yapılır?
Adım 1
"Ayarlar" menüsünü açın.

Adım 2
Aşağıda yer alan "Daha fazla" seçeneğini seçin.

Adım 3
Açılan menüden "Cihaz Hakkında"seçin.

Adım 4
Yeni menünün en üst bölümünde yer alan "Yazılım güncellemeleri" seçerek güncelleme işlemine başlayın.

Adım 5
Güncelleme uzun sürebilir sabırla bekleyiniz. Güncellemeniz tamamlanacaktır.

Adım 6
Güncelleme tamamlandı. Artık kullanıma başlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More