22 Ekim 2011 Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları Açıklandı



22 Ekim 2011'de yapılan Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları yayımlandı. Soru ve cevaplara aşağıdaki bağlantıdan uılaşabilirsiniz .2011 yılının beşinci ehliyet sınavı 22 Ekim 2011 Cumartesi günü yapıladı. Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanır yayınlanmaz yine bu sayfada yer alacak . Sürücü adaylarının ehliyet almaya hak kazanmaları için bu sınavda sorulan Trafik,İlk yardım ve Motor derslerinden 70 barajını aşmaları ve ertesinde yapılacak olan direksiyon sınavını geçmeleri gerekiyor .

22 Ekim 2011 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı Soru ve Cevapları

A1-A2 Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

B Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı
C-D-E Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı
F-G Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı
H Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı


Sürücü adayları Ehliyet sınavın'a girmeden önce bir sürücü kursuna kayıt yaptırmalılar ve sınava girecekeleri 3 kategoriden yani Trafik,Motor ve İlkyardım kategorilerinden 3 ay kadar eğitim alırlar.Adayların ,Sürücü belgesi alabilmeleri için mutlaka bir sürücü kursuna başvurmaları gerekir.Bu üç kategori'nin üçünde de 70 geçer notu aldıktan sonra adaylar bir de uygulama sınavı olan direksiyon sınavı için çalışmaya başlarlar.Direksiyon sınavı için de yine sürücü kurslarının direksiyon derslerine giren hocalar eşliğinde trafiğe çıkarak adaylara uyması gereken kuralları ve aracın nasıl kullanılması gerektiğini gösterirler.

Sürücü adaylarının girdiği ilk sınav yani Ehliyet sınavının sonucunda üç kategori'nin birinden başarısız olanlar sadece başarısız oldukları dersten tekrar sınava girmeleri gerekmektedir.Aynı şekilde direksiyon sınavından da başarısız olan adayların sınavı tekrarlanacaktır.O yüzden ehliyet sınavı sonuçları diğer bir aşama için önemlidir.Adayların ehliyet sınavı ve direksiyon sınavından başarısız olursa 5 defa daha girebilme hakları vardır.

Her iki sınavı başarıyla tamamlayıp geçen adaylar Sürücü belgelerini ,bağlı oldukları sürücü kursundan alacakları belgelerle bulundukları şehirdeki Emniyet Müdürlüklerine başvurarak 1 gün içerisinde kolayca alabilecekler.Sürücü kurslarından aldıkları belgeler 1 sene boyunca geçerli olabilecektir.

22 Ekim 2011'de yapılan Ehliyet sınavı'ndan sonra sirada ki sınav tarihleri şöyle ;

- 10 Aralık 2011
ÖNCEKİ DÖNEM SORU VE CEVAPLARI

Önceki dönemlerde çıkan soru ve cevaplar

20 Ağustos 2011 Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları
21 Ağustos Ehliyet sınavı soru ve cevapları
3 Temmuz Ehliyet Sınavı Sonuçları
3 Temmuz Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları
17 Nisan Ehliyet Sınavı Soru Ve Cevapları
13 Şubat 2010 Ehliyet sınavı soru ve cevapları
26 Aralık 2009 Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları
22 Ağustos 2009 Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları
24 Ekim 2009 Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları
4 Temmuz 2009 Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More