Facebook Profil Hesabını Fan Sayfasına Dönüştür. 5000 Kişi sınırına takılma



Facebook internet’te paylaşım sitesi devi. O yüzden bir çok kişi 350 milyon nüfuslu adeta bir ülkeyi andıran bu siteye göz dikmiş durumda. Bir çok webmaster bu siteyi kullanıyor. Sitelerine hit çekmeyen webmasterlar sahte hesaplar açarak kişiler topluyorlar. Sayfalar oluşturuyorlar ve kişileri istedikleri yere yönlendiriyorlar. Saçma sapan grupların açılma amaçları saçma değil inanın. İddia ediyorum gruplarının webmaster sitelerinde satıldığını biliyor musunuz ?

Facebook 5.000 kişilik arkadaş sınırıyla sahte hesapların önüne geçmek istiyor.
Fakat burdan sonra da hayran sayfası söz konusu. Hayran sayfalarında sınır yok.

9-10 milyonluk gruplar var. Facebook buna sınır koyamıyor. Çünkü spam amacı olmayan büyük gruplar da var. Sınır koyması facebook’un zararına olur.

Merak edilen konu şu facebook acaba arkadaş sınırını yukarı çekecek mi ? Şu an benim sahte hesabımda 5.000 arkadaşım var. Ayrıca 400 kadar arkadaşlık teklifi var kabul edemiyorum.

Facebook bu arkadaş sınırını 15.000 e filan çıkarsa çok güzel olur aslında. Bakalım facebook böyle bir şey yapacak mı ?




Facebook Profil Hesabını Sayfaya Dönüştür



Önce Bunu Oku: Geçici olarak bu işlemi erteleyiniz, bu aralar sayfaya dönüştürülen hesaplar kilitlenmektedir… Denemek istiyorsanız, yeni bir hesap açıp bir kaç kişiyi ekledikten sonra deneyin. Eğer sayfaya dönüşüyorsa, yani herhangi bir sorun olmadan bu işlemi yapabilirseniz asıl hesabınızı o zaman sayfaya dönüştürün…



Eğer Facebook’ta tanınmış biri iseniz ya da paylaşımlarınız bir şekilde çok fazla kişinin ilgisini çekip beğeniliyor ve takip etmek için arkadaş olarak ekleniyorsanız, hem kişisel bir hesap olması, hem de sınırlı sayıda arkadaş ( 5000 arkadaş sınırı vardır Facebook’ta ) olması sebebi ile tamamen isteğinize bağlı olarak profil hesabınızı sayfaya çevirebilirsiniz.



Avantajları; 5000 arkadaş (ya da takipçi) sınırını aşarsınız… Yüzbinlerce kişi bile bu sayfa hesabında bağlantılı kalabilir. Böylelikle yeni hayranlarınızı dışarıda bırakmaz ya da bir kaç ek Facebook profil hesabı ile de uğraşmazsınız. Tek hesaptan binlerce insana ulaşabilirsiniz.




Bu daha çok benim sıkça karşılaştığım özellikle sahte -fake- bir bayan profil hesabı açarak, bir kaç güzel kadın resmini koyarak büyük sayfalara dadanıp beş bin erkeği profiline toplayanlara yarayacak sanırım. Amaçları nedir bilmiyorum, ama bu sayede onlarında beş binden fazla erkekle dalga geçme fırsatı doğacak :)



Sayfalar hakkında daha fazla bilgi almak için Facebook’un yardım başlıklarını kontrol etmenizi öneririm… Size katacağı artı ve eksilerini iyi hesap edin. Profilinizi sayfa hesabına taşıdığınızda özel mesaj gönderemeyeceksiniz… Ayrıca profil fotoğrafınız hariç bütün paylaşımlarınızda silinecektir. Mevcut arkadaşlarınız sayfaya geçişte beğenenler listesinde olacaktır. Hesabına giriş için aynı e-posta adresin ve şifren geçerli olacak.



Profil hesabını sayfaya çevirmek için şu adrese tıklayın :



https://www.facebook.com/pages/create.php?migrate




Not: Facebook’a giriş yaptıktan sonra bu linke girdiğinizde profili sayfaya çevirebilirsiniz, aksi halde normal sayfa oluştur seçeneği karşınıza çıkacaktır.

1 yorum:

Bir şey sormak istiyorum :)

Benim 5000 kişilik bir hesabım var ama birsürü de abonesi var . Ben bunu sayfaya çevirdiğimde bana abone olanlar nereye gidecek onlar da sayfaya eklenecek mi

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More