Google Panda blog trafiklerini etkiliyor




İşte sonunda Bomba Patladı. Google amca bize sürpriz yaptı ve işte sonuçları.Bir süredir bazı kullanıcılarımızdan trafiklerinin düştüğüne ilişkin şikayetler almaktayız. Bunun sebebi, Google’ın Şubat ayında açıkladığı Panda algoritması. Bu algoritma, Ağustos ayından itibaren diğer diller için de uygulanmaya başladı. Eylül’den itibaren de Türkiye’yi etkilemeye başladı.
Panda algortiması nedir?
Google Panda algoritması, düşük kaliteli içeriğin sıralamalarını arama
sonuçlarında arka sıralara atarak Google'da arama yapan kullanıcıların kaliteli siteleri bulmasına yardımcı oluyor.  Yani, Google artık kopyalanmış içerikleri geri plana atarken, özgün içeriği ön plana çıkarıyor. 
Panda algortimasında üst sıralarda yer almak için neler yapılmalı?
Öncelikle, içeriğiniz mutlaka özgün olmalı. Google artık özgün içeriğe daha çok önem veriyor ve kopya içeriğe sahip blog ve siteleri değersiz buluyor.
Blogunuzun güncel olması önem taşıyor. Blogunuzu düzenli olarak güncellemelisiniz.
Blogunuzun açılma hızı artık daha önemli. Şablonlarda kullandığınız eklentiler blog açılma hızını etkilediğinden mümkün olduğu kadar sade tasarımlar ve kaliteli eklentiler kullanmalısınız. 
Reklamlarınız içeriğinizin önüne geçmemeli. Makul oranda reklam yayını yapmalısınız. Her alanı reklam olan bloglar Google tarafından değersiz olarak algılanıyor. 
Bunlara dikkat edildiği takdirde Google’da üst sıralarda yer almamanız için herhangi bir sebep bulunmuyor. 

Sıralamanızın Düşmesine İzin Vermeyin
Sıralamanızın Düşmesine Neden Olan 10 Ana Sebep
1.Google Balayı Bitti
Google Balayı ile kastımız şudur ki, yeni bir site yüksek sıralamaya sahip olmanın tadını sadece kısa süreliğine çıkarabilmekte, daha sonra ise daha gerçekçi bir sıralamaya düşmektedir.
2.Google Kum Havuzu Etkisi Başladı
En başlarda balayı sürecinden kaynaklanan iyi sıralamalara sahip olmanın tadını çıkarabilirsiniz fakat sonrasında kendinizi bir kum havuzuna düşmüş gibi hissedeceksiniz sanki yeni siteler yüzünden sırf onlar daha yeni ve kendini ispatlamamış diye cezalandırılırmışcasına. Bu tür durumlarda kendi değerinizi google’a ispatlayıp sizi bu kum havuzundan kurtarmasını sağlamak için düşük rekabet sözlerine, harika bir içerik oluşturmaya ve gelen linklere yüksek otorite aramaya bağlı kalın.

Zaten çoktan etkilendiniz mi? Daha fazla bilgi için : how to get out of Google sandbox.
3.Algoritma Güncellemeleri
Arama makineleri sürekli olarak algoritmalarını güncellerler. Bu algoritmalar sayfaların anahtar kelimelere göre sonuçlar sayfasında yer almasını, içeriğin yeni tutulmasını ve en üstte yer alan içerikler arasında olabilmeyi garantiler. Siteniz direkt olarak algoritma güncellemelerinden etkilenmiyorsa bile, çok link alan siteler bu durumdan etkilenebilir. Bu durum gecelik link juice’u azaltarak,buna bağlı olarak da sıralamanızın düşmesine sebep olabilir.
Haziranda, 2.2 Google Panda Update ‘in müşterilerimizi nasıl etkilediğini gözlemlemek adına istatistiksel verilerimizi takip ettik. Gördüğümüz şey kendimizle gurur duymamıza sebep oldu: müşterilerimizin 92.6%’sı Panda güncellemesine bağlı herhangi bir sıralama düşüşü yaşamamış. 78%’i ,ki bunlar sıralaması düşmüş olan müşterilerdi, bir ay içinde eski sıralamalarını geri kazandılar ve hatta bizim link building service servisimiz sayesinde sıralamalarını arttırdılar. Bu istatistik, son 6 ayda, yaptığımız ve geliştirmekte olduğumuz işleri ve yaptığımız ödemeleri görebilmemizi sağladı.
4.Malware
Eğer siteniz malware kurbanı ise Google herhangi bir sayfanızdaki kötü yazılımı tespit eder, SERP’deki henüz linkinize tıklamış fakat sitenize girmemiş olan potansiyel ziyaretçiye haber verir ve uyarır. Çok az insan böyle bir uyarıdan sonra devam etmeyi tercih eder. Dolayısıyla bu durum trafikte büyük bir düşüşe sebep olur ve yalnızca sıradan kullanıcıları değil, webmaster olarak bilinen web uzmanlarını da sitenize link etmekten caydırır veya mevcut bir linki var ise buna son vermesine sebep olabilir. Bu durum,aşikardır ki, sadece sizin trafiğiniz üzerinde kötü bir etki oluşturmaz, buna ek olarak sıralamanızı da kısa bir zaman sarfında düşürür.
5.Server Meselesi
Eğer google, host’tan kaynaklı bir sebepten ötürü sizin sunucunuza ulaşamazsa, bu durum çözülmeden bırakılırsa birkaç gün içerisinde problem oluşturur.
6.Robot.txt File Problemi

Robot.txt’inizde, arama motorunun sitenizin belli başlı sayfalarına erişimi yasaklayacak herhangi bir bonehead hatasının bulunmamasından emin olun. Sadece URL’leri blokladığınızdan emin olun, çünkü bu dosyada crawled da istemiyorsunuz.
7.Cezalandırma
Eğer google kurallarını çiğnerseniz, belki siz farkına bile varmadan cezalandırılabilirsiniz. Cezalandırılmamanızdan emin olmak için siyah şapka SEO tekniklerini yönetin.
8.Kırık Linkler
Bozulmuş linkler ciddi problemlere sebep olabilir, özellikle de bu link sitenizin belirgin linklerindense. Her bir linki el ile tek tek kontrol etmek zaman kaybettirici olacaktır. Bu nedenle ücretsiz bir Broken Link Checker kullanın.
9.Kopya İçerik
Google gibi arama motorları kopya içerikten nefret ederler. Aynı site içerisinde içerik benzerliği hoş karşılanabilir fakat farklı sitelerle olan benzerlik sorun olacaktır. Bu durum sadece google’ın canını sıkmakla kalmaz, google aynı zamanda farklı lokasyonlarda bulduğu benzer içeriklerden hangisinin orijinal olan olduğunu bulmaya çalışacaktır. Ve bu orijinal site her zaman sizinki olmayabilir. Google bu sonuca ulaşırken,içeriğin ilk kimin koyduğuna çok da bakmaz. Dolayısıyla bu durum birkaç şekilde sıralamanızın düşmesine sebep olabilir.
Neden CopyScape üzerinde ücretsiz bir arama yapmıyorsunuz? Böylece sizin içeriğinizi izniniz olmadan kimlerin kopyaladığını daha iyi görmüş olursunuz.
10.Google Dansı

Google dansı ile kastettiğimiz şudur ki, bazen sayfalar SERP üzerinde rastgele veya güçlü bir şekilde farklı yerlere sıçramalar yapabilirler. Bütün bu nedenleri göz önünde bulundurursak, bu açıklama en açık ve mantıklı olanıdır. Eğer sıralamanızın düşmesinde Google dansı suçluysa, tekrar yüksek sıralamanızı kısa bir süre içerisinde kazanabilirsiniz. Sonuçta, bu sadece listede rastgele bir sıçramadır ve genelde de uzun sürmez.
İyi bloglamalar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More