Facebook Graph Search(Sosyal Ağ Araması)Nedir/Kullanımı/Ön Kayıt Nasıl Yapılır/Özellikleri Nelerdir/15 Ocak Açıklaması



Facebook 15 ocakta açıkladığı yenilik özellik sosyal ağ araması yorumları kullanımı zararı türkçemi  varmı, nedir, facebook 15 ocak açıkladığı yenş özellik google araması sosyal ağ araması kaydı nasıl yapılır kullanımı  nasıldır özellikleri detayları, Facebook feysbuk  Graph Search Özelliği nedir kullanımı nasıldır internet istesi detaylı bilgi..

Ünlü sosyal ağ Facebook bugün yaptığı duyuru ile abonelerinin arkadaşları arasında arama yapmasına imkanı sunan Graph Search özelliğini tanıttı. aylarda yaptığı yenilik ve düzenlemelerde dikkat çeken ünlü sosyal ağ Facebook, birkaç gün önce duyurusunu yaptığı ‘çok büyük bir yenilik’i tanıttı. Firmanın Graph Search adını verdiği özellik, Facebook arkadaşları arasında arama yapma imkanı sunuyor.
Sıradan aramalardan farklı olarak Graph Search’te farklı bir mantıkla arama yapılabilecek. Buna göre örneğin ‘Ankara’da yaşayan, kayak yapmayı seven’ arkadaşlarınızı aratabileceksiniz. Sayfanın en üstünde bulunan özel bir kutucuk üzerinden yapılabilecek Graph Search ile özellikle çok fazla arkadaşı olanların işine yarayacak bir mantık kurgulanmış oluyor.
Şimdilik kısıtlı sayıda kullanıcı tarafından denenen bu özelliğin önümüzdeki günlerde herkese açılması bekleniyor. Ayrıca yeni özellik şimdilik sadece İngilizce dili için kullanılabilir durumda.
Graph Search’ün ilk versiyonu dört temel alan üzerine odaklanıyor – kişiler, fotoğraflar, yerler ve ilgi alanları.
Kişiler: “benimle aynı şehirde yaşayan arkadaşlarım”, “doğduğum şehirden olan ve yürüyüş yapmayı seven arkadaşlarım”, “Yosemite Ulusal Parkı’na gitmiş arkadaşlarımın arkadaşları”, “San Francisco’da yaşayan ve kayak yapmayı seven yazılım mühendisleri”, “benim sevdiğim şeyleri seven kişiler”, “yakınlarda yaşayan ve tenis oynamayı seven kişiler”
Fotoğraflar: “beğendiğim fotoğraflar” “ailemin fotoğrafları” “arkadaşlarımın 1999’dan önceki fotoğrafları” “arkadaşlarımın New York’ta çekilmiş fotoğrafları” “Eyfel Kulesi fotoğrafları”
Yerler: “San Francisco’daki restoranlar”, “ailemin ziyaret ettiği şehirler”, “Hintli arkadaşlarımın beğendiği Hint restoranları”, “arkadaşlarım tarafından ziyaret edilen İtalya’daki turistik yerler”, “Aşçılar tarafından beğenilen New York’taki restoranlar” “arkadaşlarımın ziyaret ettiği ülkeler”
İlgi alanları: “arkadaşlarımın sevdiği müzikler”, “benim sevdiğim filmleri seven arkadaşlarımın beğendiği filmler”, “arkadaşlarımın konuştuğu diller”, “arkadaşlarımın arkadaşlarının oynadığı strateji oyunları”, “film yönetmenleriniön beğendiği filmler”, “yöneticilerin okuduğu kitaplar
Not: Graph Search şuanda sadece ABD(inglizce) kullanıcılarına sulunan beta sürüm şeklinde yayınlandı. Türkçe olarak kullanmak için biraz daha beklemek gerekecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More