Android Telefonda Güvenli Mod Nedir Nasıl Kullanılır



İlk olarak sorulması gereken akıllı telefonlarda güvenli mod(Safe Mode) nedir? Android Telefon Güvenli Mod ve Güvenli Moddan Çıkma Güvenli mod windows işletim sistemlerinde olduğu gibi gereksiz uygulamaların çalışmasını engeller ve stabil olarak çalşır hale getirmesidir.Android cihazlardada bu durum olabiliyor ve çıkması biraz zorlaşıyor.Bu güvenli moddan çıkmak için ise biraz sabır yeterli olacaktır. Güvenli Mod ile ilgili kısa bir bilgilendirmeden sonra nasıl yapıldığına geçebiliriz. Güvenli Mod ‘a geçebilmek için önce telefonumuzu kapatıyoruz.


Telefonumuz kapandıktan sonra açma düğmesine basıyoruz ve cihaz açılıp ekran logosu görününce “ses açma & kapama” düğmelerine aynı anda basıyoruz ve telefonumuzun açılmasını bekliyoruz.
Eğer işlemleri doğru bir şekilde yaptıysanız telefonunuzun alt kısmında “Güvenli Mod” yazısını görebilirsiniz.


Güvenli mod; windows işletim sistemlerindeki güvenli mod gibi android cihazlarda da gereksiz tüm uygulamaların çalışmasını engelleyip sistemi daha stabil hale getirmektir.

Cihazınızın güvenli moda neden ihtiyaç duyduğunu düşünüyorsanız bazı durumlarda cihazınız yüklü olan uygulamalardan dolayı çalışması güç bir durum halini alır. Bunun gibi durumlarda uygulamalara müdahale etmek için güvenli mod kullanılmaktadır.(Çok nadiren ihtiyaç duyabilirsiniz.)

Denediğim kadarıyla Sony Ericsson marka akıllı telefonlarda güvenli mod ile karşılaştım(tesadüfi).

HTC Cihazlarda güvenli mod için;
Güvenli mod da telefonu başlatabilmek için menü butonuna bir elimizle basarken güç butonuna basarak telefonu açıyoruz ve telefon güvenli mod da açılana kadar menü butonunu bırakmamalıyız. Telefonumuz güvenli mod da çalışırken sonradan yüklediğimiz uygulamalar çalışmayacaktır bu sebeple sorunlu uygulamayı
Samsung Galaxy S3 güvenli mod
Telefonu normal güç butonuna basarak açıyoruz, ekranda Samsung logosu göründüğü anda telefonumuzun sol alt köşesinde bulunan menü butonuna elimizi hızlıca birkaç kez basıp çekiyoruz ve telefonumuz güvenli mod da çalışmaya başlıyor. Ekranımızın sol alt köşesinde Güvenli Mod yazısı belirmiş olması gerekiyor. Telefonumuzu güvenli mod dan çıkarmak için güç butonuna basarak kapatmamız ve tekrar açmamız yeterli olacaktır. Ayrıca Galaxy Note telefonumuzu da  aynı şekilde güvenli moda sokup çıkarabiliriz.

Telefonunuzu güvenli modda açmak için kapalı konumda duran cihazınızın normal şekilde açma/kapama düğmesine basıyoruz. Bastıktan sonra cihaz uzun süreli titreşinceye kadar ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz.

Telefon açıldığında ekranın sol alt kısmında güvenli mod yazıyor olması gerekmeke. Bu yazıyı gördükten sonra işlemlerinizi güvenli mod'da gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Güvenli Mod ile telefonu kullanıp akıllı cihazınızı yeniden başlattığınızda ana ekrana oluşturduğunuz bazı uygulamaların kısayolu kaybolmaktadır.

Solda Güvenli Mod (Safe Mode) ile açılmış Sony Ericsson Xperia Mini Pro (sk17i) ekran görüntüsünü görebilirsiniz.


Android‘li ceplerin ve tabletlerin son derece kişiselleştirilebilir oluşu, aynı zamanda bir yan etkiyle geliyor. Cihazınızı kurcalarken onu açılmaz hale getirmeniz veya kendi kendine kapanma gibi çeşitli sorunlarla karşılaşmanız mümkün. Ancak bu gibi durumlarda Android‘li cihazınızı kurtarmanız mümkün olabilir.Android, onun derinliklerine inerek kişiselleştirme yapmanıza izin verdiği gibi, çalışmayan cihazınızı tekrar hayata döndürecek müdahalelere de izin veriyor.
Güvenli mod
Not: Android, üreticiler tarafından kişiselleştirildiğinden aşağıdaki talimatlardan bazıları cebinizde çalışmayabilir.
Birçok işletim sistemi, onu üçüncü parti yazılımlar olmaksızın başlatabileceğiniz bir “güvenli mod“a sahiptirler (Windows’ta olduğu gibi). Güvenli mod, bir sorunun sistemden mi, yoksa bir uygulamadan mı kaynaklandığını bulmakta çok işinize yarayabilir.
Android 4.1 ve üzerinde güvenli modu başlatmak için
- Ekranda bir kutucuk belirene dek güç düğmesini basılı tutun.
- Menü açıldıktan sonra bir kutucuk daha çıkana dek Telefonu Kapat seçeneğini basılı tutun.
- Cihazınızı Güvenli Mod’da başlatmak için Tamam’a dokunun.
Android 4.0 ve öncesinde güvenli modda başlatmak için
- Cihazınızı kapatın.
- Güç düğmesini basılı tutun.
- Önyükleme ekranı logosu göründüğünde ses açma ve ses kapama düğmelerini basılı tutun.
- Cihazınız güvenli modda başlayacak.
Fabrika ayarlarına dönme
Cihazınızı sıfırlamadan önce tüm önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Standart olmayan ROM‘larda fabrika ayarlarına dönmenin, bazı sorunlar meydana getirebileceğini aklınızda bulundurun.
Her şeye rağmen cihazınızı çalışır bir hale getiremediyseniz, son bir seçenek olarak onu sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Telefonunuz düzgün bir biçimde açılmıyorsa dahi onu sıfırlayabilirsiniz.
Telefonunuz açılıyorsa, onu işletim sistemi içerisinden sıfırlayabilirsiniz:
Android ayarlarına gidin.
- Yedekleme ve Geri yükleme sayfasını açın (Android 2.3 ve daha eskisinde Gizlilik’e dokunun).
- Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunun.
Telefonunuz açılmıyorsaKurtarma Modu‘na geçmeniz gerekiyor (Recovery Modu). Bu mod, cihazdan cihaza farklılık gösterdiğinden onu açmak için farklı yöntemler denemeniz gerekebilir. Kurtarma Modu‘na geçmek için aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
- Sesi açma, sesi kısma ve güç düğmelerine aynı anda basın ve basılı tutun.



Guvenli moddan nasil cikilir ?

Akıllı cihazınızda bellek sorunu veya buna benzer problemler var ise güvenli moddan çıkmanız zor olabilir


Güvenli moddan çıkmak için cihazınızı kapatıp bataryanızı çıkararak birkaç dakika bekleyiniz. Telefonunuzun sadece açma tuşuna basarak cihazınızı açın. (Aksi halde cihazınızda güvenli mod tekrardan aktif olur.)

..:: CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN ::..Youtube Dizi İzle,Youtubediziizle,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD,Youtube Fragman İzle,Youtube Dizi Tek Parça İzle,Youtube Tek Parça İzle,Yotube Full İzle,Youtube Dizi İzle,Youtubedizi,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Fragmanı İzle Youtube,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD Dizi İzle,Youtube Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Tv Yemek Programları,Yemek Tarifleri,Resimli,Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Televizyon Yemek Programları İzle,Yemek Programları Canlı İzle,Full İzle,Online, sinema çekimi filim izle filmi sinema çekimi izle full (watch full movie theater shooting)Yeni çıkan yerli, yabancı filmleri indirmeden online ve full izleyebileceğiniz sinema platformu.. Filmi Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle Full Online Hd Kalitesinde Türkçe Alt Yazılı Bedava Yabancı Film İzle, Şirinler İzle, Şirinler Filmi İzle aşk dizisi oyuncuları,aşk dizisi konusu,aşk dizisi kimler oynayacak,aşk dizisinin konusu son aşk,son aşk dizisi hangi kanalda,son aşk dizisi hangi kanalda başlayacak,hazal kayanın yeni dizisi hangi kanalda olacak,aşk dizisi kanalı hangisi dizi,Justin tv izle sitemizde canlı maç izle imkanı sunmaktayız. Lig tv izle hariç justintv sayesinde canlı maç izleme keyfi yaşayın magazin,aşk dizisi,hazal kaya son dizisi,hazal kaya yeni dizisi,hazal kaya aşk dizisi,aşk dizisi oyuncuları,aşk ne zaman başlıyor,hazal kaya,hazal kaya hangi dizide oynayacak,hazal kaya yeni dizisinin ismi,hazal kaya yeni sezonda hangi dizide olacak,hazal kayanın yeni dizisi ne zaman başlayacak,

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More