Android Telefonların Bilinmeyen Özellikleri



android telefon dinleme programı
Birkaç sene öncesine kadar Türkiye'de nokia telefonlar hakimdi. Nokia telefonların gizli kodlarını bilmek bazı arkadaşlarım için övünülecek bir şeydir. Mesela telefonun üretim tarihini ve işletim sistemi versiyonunu görmek için *#0000# kodu kullanılırdı. Zamanla nokia akıllı telefon pazarında ilerleyemediği için pazarını kaybetti ve Android veya Ios işletim sistemli telefon ve diğer cihazlar egemen oldu. Akıllı cep telefonuna sahip olan kullanıcıların ellerinde bulunan bu cihazlar hakkında tam bilgi sahibi oldukları aşikardır.Bu cihazlar hakkında bilmedikleriniz ve öğrenmek istedikleriniz alt alanda bulunan yazımızda.
Peki android cihazlar için gizli kısayol kodları neler?
İşte listesi:

1) IMEI Numarası görüntüleme: *#06#
2) RAM Bellek versiyonu görüntüleme: *#*#3264#*#*
3) FTA SW versiyonu görüntüleme: *#*#1111#*#*
4) FTA HW versiyonu görüntüleme: *#*#2222#*#*
5) Dokunmatik ekran versiyonu görüntüleme: *#*#2663#*#*
6) Servis modunu aktive etme: *#*#197328640#*#*
7) Alan testi: *#*#7262626#*#*
8) Format atma: *2767*3855#
9) Fabrika ayarlarına geri dönme: *#*#7780#*#*
10) Servis modunu aktive etme: *#*#197328640#*#* veya *#0*#
11) Software ve Hardware bilgisi görme: *#12580*369#
12) Titreşim ve arka ışık testi: *#*#0842#*#*
13) Detaylı kamera bilgisi görme: *#*#34971539#*#*
14) Sistem boşta modu: *#9900#
15) Ses test etme: *#*#0289#*#* veya *#*#0673#*#*
16) LCD Display testi: *#*#0*#*#*
17) Wifi test etme: *#*#232339#*#* veya *#*#528#*#* veya *#*#526#*#*
18) Telefon kilit durumunu görme: *#7465625#

Yüz tanıma kilidi


Sadece PIN kodu girerek değil, yüz tanıma özelliğini kullanarak da telefonunuzu kilitleyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar>Ekran Kilidi>Yüz Tanıma kısmına girin.   

Ekran görüntüsü almak

Telefonunuzun ekran fotoğrafını çekip kaydetmek mi istiyorsunuz? iPhone'larda Home+Power tuş kombinasyonuyla bu mümkünken, Android cihazlarda ise Home+Power ve ses açma butonlarına tıklıyoruz. Böylece ekranın ışığı yanıp sönecek ve ekran görüntüsü kaydedilecek.

Çağrı geldiğinde yapılacaklar

Bir çağrı aldığınıda avucunuzu telefonun orta noktasına temas ettirerek cihazı sessize alabilir, ya da elinizi kaydırarak ekran görünütüsünü alabilirsininiz. Bunun için Ayarlar'a girerek Palm Motion özelliğinin açık olduğuna emin olun.

Fotoğraf ve videolarınızı filme dönüştürün

İlk olarak Google Plus uygulamasına giriş yapıp ayarlardan Auto Backup (Otomatik Yedekleme) özelliğini açın. Artık çekilen her fotoğraf Google Plus uygulamasındaki klasörde saklanacak. Ardından "Fotoğraflar" kısmının en üstündeki ufak video kamera ikonuna tıklayın. Daha sonra filminizde kullanmak istediğiniz dosyaları seçin, tarzınızı, arkaplan müziğinizi ve temanızı belirleyip gerisini Google+'a bırakın.

Renkleri ters çevirin

Ayarlar>Erişebilirlik (Accessibility) bölümünden Negative Colors'a girin ve menü renklerini tersine çevirin. Gayet basit.

Pil durumunu öğrenin

*#0228# numarasını çevirip batarya durumu hakkında fazlasıyla detaylı bilgilere vakıf olabilirsiniz.   

Google'da sesinizle arayın

Google'da parmaklarınızı kullanmak yerine sesinizi kullanarak da arama yapabilirsiniz. Bunun için Google'da iken Mikrofon ikonuna tıklamanız yeterli.        

Chrome'da açık sayfalarınız cebinizde


Android'in en kullanışlı uygulamalarından olan Chrome'a giriş yaptıysanız Android diğer tüm Chrome tarayıcılarında açık olan sayfalarınıza erişmenize izin veriyor. Bunu yapmak için Menu'den "Other Devices"a basmanız gerekiyor.

Kotanızı yakın markaja alın

Telefonlarımızla farkında olmadan çok kota tüketiyoruz. Oysa Ayarlar'da bulunan Veri Kullanımı (Data Usage) özelliğini kullanarak kota sınırına dayandığınızda bundan haberdar edilebilirsiniz.

Gizli animasyonu açın

Ayarlar>Cihaz Hakkında (About Device) bölümüne girin ve Android Version'ı seçin. Sürüm numarası üzerinde parmağınızı dokundurduğunuzda gizli animasyona ulaşmış olacaksınız.

Cihazlarınızı tokuşturarak paylaşın

NFC özelliğin açık olduğu iki cihazı ele alalım. Android Beam veya S Beam özelliği açıksa herhangi bir dosya açıkken iki cihazı birbirine tokuşturun. Hepsi bu...
              
..:: CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN ::..
Youtube Dizi İzle,Youtubediziizle,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD,Youtube Fragman İzle,Youtube Dizi Tek Parça İzle,Youtube Tek Parça İzle,Yotube Full İzle,Youtube Dizi İzle,Youtubedizi,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Fragmanı İzle Youtube,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD Dizi İzle,Youtube Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Tv Yemek Programları,Yemek Tarifleri,Resimli,Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Televizyon Yemek Programları İzle,Yemek Programları Canlı İzle,Full İzle,Online, sinema çekimi filim izle filmi sinema çekimi izle full (watch full movie theater shooting)Yeni çıkan yerli, yabancı filmleri indirmeden online ve full izleyebileceğiniz sinema platformu.. Filmi Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle Full Online Hd Kalitesinde Türkçe Alt Yazılı Bedava Yabancı Film İzle, Şirinler İzle, Şirinler Filmi İzle aşk dizisi oyuncuları,aşk dizisi konusu,aşk dizisi kimler oynayacak,aşk dizisinin konusu son aşk,son aşk dizisi hangi kanalda,son aşk dizisi hangi kanalda başlayacak,hazal kayanın yeni dizisi hangi kanalda olacak,aşk dizisi kanalı hangisi dizi,Justin tv izle sitemizde canlı maç izle imkanı sunmaktayız. Lig tv izle hariç justintv sayesinde canlı maç izleme keyfi yaşayın magazin,aşk dizisi,hazal kaya son dizisi,hazal kaya yeni dizisi,hazal kaya aşk dizisi,aşk dizisi oyuncuları,aşk ne zaman başlıyor,hazal kaya,hazal kaya hangi dizide oynayacak,hazal kaya yeni dizisinin ismi,hazal kaya yeni sezonda hangi dizide olacak,hazal kayanın yeni dizisi ne zaman başlayacak,

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More