Galaxy S4, S3 ve Note 2'ye Android 4.3 ne zaman geliyor?




Geçtiğimiz haftalarda Google'ın mobil işletim sistemi Android'in yeni sürümü Android 4.4 ortaya çıkmıştı. Ancak Google'ın birkaç ay önce tanıttığı Android 4.3'e birçok üst seviye akıllı telefon kavuşabilmiş değil. Ancak üst seviye telefonlar için Android 4.3 yavaş yavaş dağıtılmaya başlanıyor.

Galaxy S4’ün GT-I9505 ve GT-i9500 versiyonlarına Android 4.3 işletim sistemi güncellemesinin resmen sunulmasından sonra rahatlatıcı habr bir yıl önceki amiral gemileri için geliyor.

Önümüzdeki ay içinde Galaxy S3 için Android 4.3 güncellemesi yapılacak. Aralık ayı boyunca ise Galaxy Note 2 için bu güncelleme gelecek. Galaxy Note 2’nin Galaxy S3’den sonra güncelleme almasının nedeni ise S-Pen fonksiyonlarının olması ve bu özelliğin normalden daha fazla zaman gerektirmesi oldu.

Son olarak üst seviye Galaxy cihazlar Galaxy S4, Galaxy S3 ve Galaxy Note 2'nin Android 4.3 yol haritası ortaya çıktı.
Android 4.3'e güncellenebilen Galaxy S4, gelen güncellemeyle birlikte hem Gear ile uyumlu bir şekilde kullanılabilme yetisi, hem de farklı pek çok özellik kazanıyor. Bu özelliklerden bazıları: KNOX güvenlik uygulaması, makyajlanmış TouchWiz arabirimi, yenilenmiş klavye ve internet tarayıcı, RAM yönetiminde yapılan geliştirmeler...

Eğer siz de bir Galaxy S4 sahibiyseniz, şimdilik Rusya'da dağıtımına başlanan güncellemeyi sık sık kontrol etmenizde yarar var. Android 4.3 güncellemesinin, her an ülkemizde de yayınlanmasını bekliyoruz.


Fransız mobil operatörü SFR tarafından ortaya atılan bu yol haritasına göre, Samsung'un satış rekorları kıran telefonu Galaxy S4 için Android 4.3 Ekim ayı içerisinde dağıtılacakken, Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 için ise Kasım/Aralık ayları içerisinde dağıtılacak.
Şimdilik ortaya çıkan tarihler bunlar. Bu cihazların Android 4.3'e ne zaman kavuşacağına dair daha net bir tarih paylaşılırsa bu bilgiye yine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Benim resmi sitesinde yayımlanan  http://www.android.com/about/jelly-bean/ link üzerinden değerlendirme yaptığımı belirtmek isterim.


Anroid 4.3 Telefonumuza neler kazandıracak ?



  1.  Geliştirilmiş ses performansı ( müzik,görüşme,kayıt sesleri vb konularda ses performansını artırılmış ve en iyi düzeye getirilmeye çalışılmış.)
  2. Tuş ekranı(klavye) ve numara çevirme ekranındaki yeni değişiklikler.
  3. Open GL 3.0 desteği verilmeye başlandı.
  4. Kablosuz görüntü aktarma özelliği nexus 7 ve nexus 10
  5. Smart Ready yapılan iyileştirmeler ( Bluetooth 4.0 düşük enerji profili )
  6. Bluetooth AVRCP desteği 1.3 desteği
  7. Çocuklar için kısıtlama ( tablet özelliklerini kısıtlama olayı )

Benim düşünce android çok büyük bir güncelleştirme paketi yayımlamıyor, sanki fix pack gibi olmuş.. Performans artıracak diye beklerken hiç bir değişiklik olmadı stabil gibi :)  Bu arada 4.3 sürümü galaxy s3 ve galaxy s4 sürümü için hazır durumda olacak ! Başımızın belası note 2 için ise ekim ayında bir umutla bekleyeceğiz..

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More