2014 Ağustos 40 bin öğretmen Ataması Branşlara Göre Dağılım



Temmuz'da yapılacak olan KPSS'den sonra Ağustos'ta 40 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklandı, hangi Branştan kaç tane öğretmen atanacak, branşlara göre atama sayıları ne zaman belli olacak
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI 2014 Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Atama bekleyen on binlerce öğretmen adayı 40 bin kontenjanın branşlara göre dağılımını merak ediyor

"Bugüne kadar eğitimde neyin sözünü verdiysek, Allahuteala'ın izniyle yaptık, hazırlamaya çalışıyoruz. Şartlar bakımından gücümüzün yetmeyeceği mevzularda da söz vermiyoruz" diyen Avcı, şubat ayında 10 bin muallim ataması uygulandığını anımsattı. Bakan Avcı, "İnşallah ağustos ayında, yeni KPSS neticeleri üstünden 40 bin belirleme daha da yapacağız" diye konuştu.
Ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamalarında aslan payını İngilizce Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sınıf Öğretmenliği Fen Teknoloji, Türkçe ve Matematik Öğretmenliği alacak.
Ağustos atamalarında şubat atamasında olduğu gibi sadece doğu bölgeleri değil, batı bölgelerine de ciddi sayıda  yapılacak. Özellikle batı bölgelerinde bulunduğu halde, çeşitli sebeplerden ötürü norm kadro sıkıntısı çeken okullara atamalar yapılacak. Bu kararın temel sebebi ise bakanlığın, Merkezi Ortak Sınavlara katılan öğrencilerin okullarında yaşanan öğretmen yetersizliği sıkıntılarının 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren minimum seviyeye çekmek istemesi.


Avcı, gerçekleştirdikleri muallim atamalarını hatırlatarak, "Cumhuriyet senesinde bitirecek 11 senede atanan muallim adedi kadar asla muallim atanmadı. Şu andaki muallim sayısının yarısı bitirecek 10 senede tayin edildi. İnşallah daha fazla da iyisi meydana gelecek. Zamanla bunların da üstüne çıkacağız. Diğer mevzularda da zaman içinde, şartlar olgunlaştıkça bir hayli ileri adımlar atıldı, atılacak" dedi. 40 000 Öğretmen Atanacak

En Çok Atama Yapılacak 10 Branş!

2013 Ağustos öğretmen atamasında 87 branşa atamalar yapılmıştı. Son iki atama verilerine bakarak en çok atama yapılacak 10 branş şöyle oluşmuştur:


2013-Eylül Ataması

2014 Şubat Ataması

İngilizce

5034

Sınıf  Öğretmenliği

1050

Din  Kültürü

3953

İngilizce

1000

İlköğretim Matematik

3582

İlköğretim Matematik

751

Türkçe

3089

Türkçe

675

Fen ve  Teknoloji

2736

Fen ve  Teknoloji

597

Rehber Öğretmen

2628

Sosyal Bilgiler

529

Türk Dili ve Edebiyatı

2470

Türk Dili ve Edebiyatı

503

Matematik

1979

Beden  Eğitimi

422

Sınıf  Öğretmenliği

1835

Matematik

415

Okul Öncesi Öğretmenliği

1809

Okul Öncesi Öğretmenliği

402



“Rehberlik” Alanına Atamalar İlk Kez Yapılacak!

Rehber Öğretmenlerinin adı “Rehberlik” olarak değiştirildi. 2014 Ağustos’ta ilk defa “Rehberlik” olarak atamalar yapılacak. Bu alana 3 bin civarında kontenjan ayrılacağı belirtiliyor.


Alan Sınavı 20 Temmuz 2014 Tarihinde Yapılacak

2013 KPSS ile birlikte ilk defa öğretmen adaylarına alan sınavı getirilmişti. Geçen sene alan sınavına 15 branş katılmıştı. MEB, her sene kademeli olarak alan sınavına girecek branşlara arttıracak. 2014 Öğretmenlik Alan Sınavına Rehberlik ve Sınıf Öğretmenliği mezunları da ilk defa girecek. Fransızca bölümü mezunları ise bu sene alan sınavına girmeyecektir.

MEB  Ağustos Ayı Öğretmen  Ataması
25-29 Ağustos tarihinde 40 bin öğretmen ataması için başvurular alınacak ve  01-03 Eylül tarihinde ise atamalar sonuçlanacaktır.

***Okullar 15 Eylülde açılacağından dolayı muhtemelen atanan öğretmenler Eylül ayının ilk haftası görev başı yapacaklardır. 
..:: CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN ::..
Youtube Dizi İzle,Youtubediziizle,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD,Youtube Fragman İzle,Youtube Dizi Tek Parça İzle,Youtube Tek Parça İzle,Yotube Full İzle,Youtube Dizi İzle,Youtubedizi,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Fragmanı İzle Youtube,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD Dizi İzle,Youtube Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Tv Yemek Programları,Yemek Tarifleri,Resimli,Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Televizyon Yemek Programları İzle,Yemek Programları Canlı İzle,Full İzle,Online, sinema çekimi filim izle filmi sinema çekimi izle full (watch full movie theater shooting)Yeni çıkan yerli, yabancı filmleri indirmeden online ve full izleyebileceğiniz sinema platformu.. Filmi Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle Full Online Hd Kalitesinde Türkçe Alt Yazılı Bedava Yabancı Film İzle, Şirinler İzle, Şirinler Filmi İzle aşk dizisi oyuncuları,aşk dizisi konusu,aşk dizisi kimler oynayacak,aşk dizisinin konusu son aşk,son aşk dizisi hangi kanalda,son aşk dizisi hangi kanalda başlayacak,hazal kayanın yeni dizisi hangi kanalda olacak,aşk dizisi kanalı hangisi dizi,Justin tv izle sitemizde canlı maç izle imkanı sunmaktayız. Lig tv izle hariç justintv sayesinde canlı maç izleme keyfi yaşayın magazin,aşk dizisi,hazal kaya son dizisi,hazal kaya yeni dizisi,hazal kaya aşk dizisi,aşk dizisi oyuncuları,aşk ne zaman başlıyor,hazal kaya,hazal kaya hangi dizide oynayacak,hazal kaya yeni dizisinin ismi,hazal kaya yeni sezonda hangi dizide olacak,hazal kayanın yeni dizisi ne zaman başlayacak,

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More