Lise tercihi nasıl yapılır? 2014 TEOG puanına göre lise tercihi



Lise tercihi nasıl yapılır? TEOG puanına göre lise tercihi

Binlerce Lise öğrencisi merakla TEOG sınav sonuçlarının yayınlanmasını bekliyor. 2014 TEOG sonuçları. TEOG lise yerleştirmeleri ne zaman? TEOG lise tercih kılavuzu. 2014 TEOG sınav sonuçları. 2014 TEOG lise tercihleri ne zaman yapılacak? Lise yerleştirmelerinde kullanılacak TEOG puanları.  

Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) değişim devam ediyor. Bakanlığın, 4+4+4 olarak bilinen zorunlu kademeli eğitim, liselere girişte Seviye
Belirleme Sınavları’nın (SBS) kaldırılıp yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geciş (TEOG) sistemi kapsamında merkezi yazılıları getirmesi ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı 22 okul türünü Anadolu’ya dönüştürmesinin ardından yerleştirme sisteminde de bazı değişikliklere gittiği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ilk defa uygulamaya giren TEOG sınav sistemi ile lise tercihlerinin nasıl yapılacağını açıkladı. Buna göre Lise tercih işlemleri tek bir liste halinde yapılacak.

B Grubu yedek tercihler olacak

TEOG yerleştirme kılavuzuna göre A ve B olmak üzere 2 tercih seçeneği olacak. A grubu tercihlerine yerleşemeyenler okul türlerini içeren B grubu seçenekleri, adresleri, puanları ve okul kontenjanları dikkate alınarak yerleştirilecek.

MEB tarafından Lise yerleştirme kılavuzları hazırlanıyor
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirme uygulama esasları ve buna ilişkin yerleştirme kılavuzu çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yerleştirme işlemlerine ilişkin esaslar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın başkanlığında önümüzdeki hafta İstanbul’da yapılacak toplantıyla kamuoyuna duyurulacak.

Hazırlanan taslak çalışmaya göre, yerleştirme işlemleri öncesi liselere ilişkin bazı değişiklikler yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda, Anadolu öğretmen liseleri, “sosyal bilimler”, “fen” ya da “Anadolu liselerine” dönüştürülecek. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı bütün okullar, “mesleki ve teknik Anadolu lisesi” ve “Anadolu imam hatip lisesine” dönüştürülecek. Böylece bütün okul türleri bu sene itibarıyla Yerleştirmeye Esas Puan ile öğrenci alacak.

TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler lise tercihi yaparken, son üç tercihine evine en yakın liseleri yazacak. Eğer sınav puanıyla tercih ettiği liselerden birine yerleşemezse, son üç tercihindeki evine en yakın okullardan, taban puanı öğrencinin puanına en yakın olan meslek, imam hatip ya da çok programlı liselerden birine girebilecek. Daha net bir ifadeyle, öğrenciye 20 tercih hakkı verilmesi durumunda, ilk 17 tercihine sınavla girmek istediği, son üç tercihine de evine en yakın liseleri yazacak. Eğer ilk 17 tercihinden birine yerleşemezse evine en yakın olan mesleki ve teknik Anadolu, Anadolu imam hatip ya da çok programlı Anadolu liselerinden birine yerleşecek. Bu okullara yerleştirmede öğrencinin sınavdan aldığı puanla, evine en yakın okulların taban puanlarına bakılacak. Öğrencinin puanı, hangi okulun taban puanına yakınsa oraya yerleşecek. Bakanlık bu çalışmayla, sınavla öğrenci alan okullarda her yıl oluşan ve tartışmalara neden olan kontenjan açıkları sorununu çözmeyi planlıyor. 
..:: CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN ::..
Youtube Dizi İzle,Youtubediziizle,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD,Youtube Fragman İzle,Youtube Dizi Tek Parça İzle,Youtube Tek Parça İzle,Yotube Full İzle,Youtube Dizi İzle,Youtubedizi,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Fragmanı İzle Youtube,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD Dizi İzle,Youtube Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Tv Yemek Programları,Yemek Tarifleri,Resimli,Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Televizyon Yemek Programları İzle,Yemek Programları Canlı İzle,Full İzle,Online, sinema çekimi filim izle filmi sinema çekimi izle full (watch full movie theater shooting)Yeni çıkan yerli, yabancı filmleri indirmeden online ve full izleyebileceğiniz sinema platformu.. Filmi Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle Full Online Hd Kalitesinde Türkçe Alt Yazılı Bedava Yabancı Film İzle, Şirinler İzle, Şirinler Filmi İzle aşk dizisi oyuncuları,aşk dizisi konusu,aşk dizisi kimler oynayacak,aşk dizisinin konusu son aşk,son aşk dizisi hangi kanalda,son aşk dizisi hangi kanalda başlayacak,hazal kayanın yeni dizisi hangi kanalda olacak,aşk dizisi kanalı hangisi dizi,Justin tv izle sitemizde canlı maç izle imkanı sunmaktayız. Lig tv izle hariç justintv sayesinde canlı maç izleme keyfi yaşayın magazin,aşk dizisi,hazal kaya son dizisi,hazal kaya yeni dizisi,hazal kaya aşk dizisi,aşk dizisi oyuncuları,aşk ne zaman başlıyor,hazal kaya,hazal kaya hangi dizide oynayacak,hazal kaya yeni dizisinin ismi,hazal kaya yeni sezonda hangi dizide olacak,hazal kayanın yeni dizisi ne zaman başlayacak,

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More