Google Arama Motorunda Unutulma Hakkı ve İçerik Kaldırma Başvuru Formu Doldur 2014



Google, Avrupa Adalet Divanı, AB vatandaşlarına internette ‘unutulma hakkı’ tanıyınca bu hakkı tüketmek arzu eden Avrupalılara yönelik yeni bir sayfa açtı…
Google Judgment of the Court (Grand Chamber) Google beni sil uygulaması hakkında bilgiler sunmak istedik. Google kendi hakkımda açılan sayfaları sildirmek istiyorum? Google hakaret içeren sayfa sildirme index kaldırma uygulaması. Google beni unut sayfasını nereden bulabilirim? Avrupa Birliği
Google Tarafından yapılan duyuru aynen şu şekilde "

Avrupa Birliği Adalet Divanı kısa bir süre önce verdiği bir kararda, bazı kullanıcıların kendi adlarını içeren sorgulara ait sonuçları, bu sonuçların yetersiz, alakasız veya artık alakalı olmayan ya da aramaların işlenme amacını aştığıdurumlarda arama motorlarından kaldırmalarını isteyebileceklerine karar verdi.
Bu kararın uygulanmasında, her bir isteği tek tek değerlendirip bireyin gizlilik hakları ile kamuoyunun bilgi edinme ve dağıtma hakkını dengelemeye çalışacağız. İsteğinizi değerlendirirken sonuçların sizin hakkınızda güncelliğini yitirmiş bilgiler içerip içermediğine bakacağız. Aynı zamanda, bu bilgilerin, örneğin mali dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, adli suç kayıtları veya hükümet görevlilerinin etik davranışlarıyla ilgili olup olmadığına da bakacağız.
Bir kaldırma isteğiniz varsa lütfen aşağıdaki formu doldurun. Bu formun, söz konusu karara uyum için yapılan ilk çalışma olduğunu lütfen unutmayın. Nasıl bir yaklaşım sergileyeceğimiz daha da netleştiğinde, önümüzdeki aylarda veri koruma yetkili makamları ve diğerleri ile daha yakın çalışma içine girmeyi umuyoruz."


Söz mevzusu sayfada, Avrupa’da hayatta olan web kullanıcılarının, Google’da kendileri ile alakalı çıkan web linklerini sildirebilmelerini öngören bir biçim yer alıyor. Firma biçimde kullanıcının ismi, soyadı, elektronik posta adresi benzer detayları sorduktan sonrasında fotoğraflı bir hüviyet belgesinin kopyasını istek ediyor, fazlaca sonraysa talepte yer alan fert veya onu delegasyon eden ferdin, Avrupa Veri Koruma Yasası’nın olabilirli olduğu 32 ülkeden hangisinde yaşadığını seçmesini istiyor.
Formda bunların hemen sonra, kaldırılmasını arzu ettiğiniz bağlantıları yazacağınız bir kısım yer ediniyor. Google, ilk olarak kaldırılması istek edilen linkteki verilerin, talepte yer alan fert hakkındaki külüstür ve alakasız malumatlar barındırıp barındırmadığına bakacak, amma velakin aslolan mühim detay kaldırılacak bilginin amme yararına marjinal bir vaziyet teşkil etmemesi.
‘O sayfaları sil’
Her şey bir İspanya vatandaşının Google’ın araştırma neticelerinden istemediği sayfaları kaldırtma talebi başvurusunda bulunmasıyla başladı. Google bu talebi reddetti. Avrupa Adalet Divanı ‘İnsanların geçmişlerindeki olumsuzlukları silme ve unutulma hakları mevcuttur’ diye konuştu. Google’a ‘O sayfaları sil’ talimatı verdi.
Başvuru yağdı
Avrupa’nın dört bir yanından müracaat yağdı. Google da dermanı müracaat web sayfası kurmakta buldu. Dün oluşturulan web adresi Avrupa vatandaşlarına istemedikleri linklerin kaldırılması için olanak veriyor. Ancak ancak Avrupa Adalet Divanı’na mensup
30 devlet için aleni, Türkiye kapsam haricinde
Para cezası yapılabilir
Bu vaziyete sözgelişi rolü istismar, yanlış iyileştirme, kabahat kaydı, yolsuzluk benzer olaylar gösteriliyor. Kriterlere müsait linklerin kaldırılmaması niteliğinde Google’ın ücret cezalarıyla yüz yüze kalacağı açıklayamıyor.
Baskıcı rejimlere fayda
Google Yönetim Kurulu Başkanı Larry Page, şirket olarak Avrupa Adalet Divanı’nın kararını uygulayacaklarını amma velakin tatbikin baskıcı diyetleri ve onların web üstündeki kontrollerini artıracağı yorumunu yapmış oldu. Google’ın data sildirme sayfasına şu adresten ulaşılabiliyor:
Başvuru için alttaki linki ziyaret edip formu doldurun
https://support.google.com/legal/contact/lr_eudpa?product=websearch&hl=tr


..:: CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN ::..Youtube Dizi İzle,Youtubediziizle,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD,Youtube Fragman İzle,Youtube Dizi Tek Parça İzle,Youtube Tek Parça İzle,Yotube Full İzle,Youtube Dizi İzle,Youtubedizi,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Fragmanı İzle Youtube,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD Dizi İzle,Youtube Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Tv Yemek Programları,Yemek Tarifleri,Resimli,Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Televizyon Yemek Programları İzle,Yemek Programları Canlı İzle,Full İzle,Online, sinema çekimi filim izle filmi sinema çekimi izle full (watch full movie theater shooting)Yeni çıkan yerli, yabancı filmleri indirmeden online ve full izleyebileceğiniz sinema platformu.. Filmi Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle Full Online Hd Kalitesinde Türkçe Alt Yazılı Bedava Yabancı Film İzle, Şirinler İzle, Şirinler Filmi İzle aşk dizisi oyuncuları,aşk dizisi konusu,aşk dizisi kimler oynayacak,aşk dizisinin konusu son aşk,son aşk dizisi hangi kanalda,son aşk dizisi hangi kanalda başlayacak,hazal kayanın yeni dizisi hangi kanalda olacak,aşk dizisi kanalı hangisi dizi,Justin tv izle sitemizde canlı maç izle imkanı sunmaktayız. Lig tv izle hariç justintv sayesinde canlı maç izleme keyfi yaşayın magazin,aşk dizisi,hazal kaya son dizisi,hazal kaya yeni dizisi,hazal kaya aşk dizisi,aşk dizisi oyuncuları,aşk ne zaman başlıyor,hazal kaya,hazal kaya hangi dizide oynayacak,hazal kaya yeni dizisinin ismi,hazal kaya yeni sezonda hangi dizide olacak,hazal kayanın yeni dizisi ne zaman başlayacak,

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More