DEMİRHİNDİ ŞERBETİ NEDİR - BAŞBAKAN'IN İÇTİĞİ DEMİRHİNDİ ŞERBETİ NEDİR



demirhindi şerbeti,demirhindi şerbeti nedir,demithindi şerbetinin faydaları,demirhindi şerbetinin yararları neler,demirhindi şerbetini nerden alabilirim,demirhindi şerbeti nasıl içilir,başbakanın içtiği  şerbetin adı,başbakan hangi şebeti içti,başbakan içtiği şerbet,recep tayyip erdoğanın içtiği şerbet, 




Geçtiğimiz gün Emniyet Genel Müdürlüğünün iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iftar yemeği sırasında kendisin ikram edilen Demirhindi şerbetini içti.
Demirhindi şerbetini beğenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şerbetin faydalarını öğrenince bir tane daha içti. Başbakan'ın Demirhindi şerbetini içmesinden sonra Demirhindi şerbetine talebin artması üretici firmalarının yüzünü güldürdü.
Başbakanın içtiği Demirhindi şerbetinin yararları saymakla bitmez, 40 çeşit baharattan oluşan Demirhindi şerbeti tamamen doğaldır.

Peki Başbakan'ın içtiği Demirhindi şerbeti nedir, nelere iyi gelir, nasıl yapılır, nerelerden alınır. Başbakan'ın Demirhindi şerbetini içmesinin ardından akıllara bu sorular geldi, ve herkes Demirhindi şerbetine yöneldi.

Sizlere bu yazımızda Demirhindi şerbeti hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Demirhindi Şerbeti..

Baklagiller (Fabaceae) familyasından Afrika kökenli olmakla birlikte öteden beri bütün tropikal ülkelerde, özellikle de Hindistan ve Mısır'da yetiştirilen ağaç türü.
Demirhindi, 20-25 m boyunda büyük bir ağaçtır. Çiçekleri, dalların ucunda sarı ya da kırmızımsı salkımlar halinde bulunur.
Yaprakları yem olarak kullanıldığı gibi kaynatılarak içilen suyu solucan düşürücü olarak da kullanılır. Meyveleri yenebilir ve iç yumuşatıcıdır; ayrıca reçel ve içit yapımında da yararlanabilir.

Demirhindi ağacının olgunlaşmış meyveleri baharat olarak kullanılır. Tadı ekşi olan bu baharat çok besleyicidir. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılır. Üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir.
Ayrıca içki üretiminde, reçel ve şerbet yapımında da kullanılır. Demirhindi meyvesinin müshil ve iç yumuşatıcı bir etkisi vardır. Tahriş edici olmadığından tehlikesizce ve kolaylıkla kullanılabilir. 20 - 60 gramı müshil etkisi gösterir.
Çoğu zaman macun halinde alınır ve demirhindi macunu yapmak için 3 gr papatya tozu, 30 g sinameki, 50 g demirhindi yeterince şeker şurubuyla karıştırılır. Afrika mutfağında yaygın olarak kullanılmakla birlikte bugün Hint Asya ve Latin Amerika mutfağında da yemeklere verdiği ekşi tadı ve koyu rengi ile yer almaktadır.



Konu Hakkında YORUM Yapabilirsiniz.
Demirhindi Şerbetinden İçen Var mı?



başbakan hangi şerbeti begendi,başbakan demirhindi şerbeti içti,başbakan demirhindi şerbetini sevdi mi,başbakandan demirhindi şerbeti,demirhindi şerbeti nasıl nerde yapılır,demirhindi şerbeti kaç

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More