Sirinler Cizgi Filmi Neden Yasaklandi



Amerika'da bir zamanlar Şirinler çizgi filmi sunulurken bir anda yayından kaldırımıştı. Bunun sebebi o zamanlarda bazı bölümlerinde gizli bir şekilde "Komünizm" propagandası yapılmasından kaynaklıydı. Ancak daha sonrasında bu durum ortadan kaldırılsa da çizgi film yayına gelmedi. Propaganda ise şu şekilde oluyordu;
Biliyorsunuz ki şirinler her birisi kendine özgü bir özellikte oluşmuştur ve hiç biri çalışmamaktadır. Hiç biri çalışmadan mutluca yaşamaya kendilerini adamışlardır. Gargamel ise kendini her zaman altın ve paraya adamış birisi olarak devamlı şirinlere saldırmaya çalışır; Kapitalizme saldırdığı anlamına gelirdi. Bu nedenden dolayı yayından kaldırılmıştı.
Şirinler dizisini ayrıca komünizm simgesi olarak belirten farklı 2 neden daha bulunmuştur. Bunlardan birincisi şu şekildedir;
Tembel şirini biliyoruz. Kendisi, kasabada ki tüm şirinlerden daha rahat, daha özgür ve daha mutlu. Ve hiç bir şekilde çalışmadan, iş yapmadan yaşıyor. Bu şekilde komünizmi simgelendiği belirtilmiş olup bu nedenden dolayı dizi kaldırılmıştır.
2. neden ise şu şekildedir; Çiftçi şirin vardır. Kasabada ki birçok şirinden birisidir ve özelliği kendine hastır. Kendi ektiği birçok ekinini tüm şirinler ile bölüşür. Tüm şirinler ile bölüşmesi de yine komünizmin çizgi filmi olduğunu belirtmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More