DİZİ OYUNCUSU NASIL OLUNUR - OYUNCULUK BAŞVURUSU - DİZİLERDE OYNAMAK İSTEYENLER



nasıl oyuncu olurum,dizi oyuncusu olmak için ne yapmam gerekir,nasıl dizi oyuncusu olurum, dizi oyuncusu olmam için ne gerekli,dizi oyuncusu olmak istiyorum,dizi oyuncusu olmak isteyenler,cast ajansları iletişim bilgileri,ikon cast ajansı bilgileri,nasıl oyuncu olunur,ne yaparsam dizilerde oynarım, dizi oyuncusu olmak,oyuncu olmak için neler yapılmalı,oyuncu olmak için ne gerekli,



Şu an bu yazıyı okuyanlarımızın arasında hemen hemen hepimiz oyuncu olmayı isteriz. Ünlü olmayı ve sevilen, takip edilen biri olmayı tabi ki istiyoruz. Günümüzde her geçen gün artan dizi, film, yarışma programı vs. bir sürü proje ekranlarda karşımıza geliyor.

İzlediğimiz dizilerdeki oyuncuları takip ediyoruz zaman zaman onun yerine koyuyoruz kendimizi bende yapabilir miyim diye soruyoruz kendimize, aslında bir denemek lazım.
Ekranlarda okadar çok dizi ve film var ki ben yapamam, beceremem diyenler o dizilerdeki karakterlere bir baksın, hiç bir yeteneği olmayanlar oyunculuktan anlamayanlar bile dizilerde oynayarak ünlü oluyor. Evet hiç bir yeteneği olmadığı halde önemli olan bir dizide bir sahnede olsa oynamak. Çünkü diğer yapımcılar tarafından görünerek dikkat çekiyorsunuz.

Peki oyuncu olmak için neler yapılmalıdır, nasıl oyuncu olunur. 

- Öncelikle üniversitenin tiyatro bölümünden mezun olmak, bu şart şimdilerde hiç aranmıyor denecek kadar az olsa gerek, gördüğümüz kadarıyla.
- Sonrasında bir tiyatro oyunu oynamak, çünkü çoğu yapımcı oyuncu adaylarını tiyatro ekiplerinden seçiyor. Bu da pek fazla tercih edilmiyor.
- Daha sonrasında ve en önemlisi, diğer özellikler olmasa bile en geçekçi garantili yol, bir CAST ajansına kayıt olmak, hemen hemen tüm yapımcılar diziler ve filmler için aradıkları oyuncu adaylarını CAST ajansları yardımı ile bularak seçiyor.
- Sizde güzelliğinize yakışıklılığınıza yada yeteneklerinize güveniyorsanız birde oyuncu yada TV yıldızı olmak istiyorsanız kesinlikle bir CAST ajansına kayıt olmalısınız. Sizlere yazımızın devamında ünlü CAST ajanslarının adres telefon gibi bilgilerini paylaşacağız.


İşte En Ünlü ve Önde Gelen CAST Ajanslarının Adı, Sahibi ve Telefon Numaraları

          Ajans Adı               Sahibinin İsmi            Tel. No.              İnternet Adresi

Gaye Sökmen Ajansı       Gaye-Sait Sökmen    0212 282 81 30   www.gayesokmen.com.tr
Tümay Özokur Casting   Tümay Özokur           0216 478 14 48    www.tumayozokur.com.tr
Renda Güner Casting      Renda Güner             0212 293 63 93   www.rendaguner.com
Harika Uygur Casting      Harika Uygur             0212 525 81 68   www.harikauygur.com
İkon Prodüksiyon            Erdem Tütüncü          0216 414 66 69   www.ikoncastinajans.com
Ajans Tuba                       Taçan Tuba Taçan     0212 293 99 06   www.tubatacan.com
Familya Ajans                  Hasan Güngör            0212 570 74 05   www.ajansfamily.net



Dizilerde çalışanlar ne kadar Maaş alıyor?

Yönetmen 5-20 bin TL
Senarist 5-15 bin TL
Müzisyen 2-8 bin TL
Yönetmen yardımcısı 500-5 bin TL
Başrol oyuncusu Bölüm başına 10-35 bin TL
Orta kademe yan rol oyuncuları Bölüm başına 5-10 bin TL
Noname (ünlü olmayan) oyuncular Bölüm başına 1-5 bin TL
Seçili Bölüm kısa rol oyuncusu Bölüm başına 500-1.000 TL arası
Diyaloglu yardımcı oyuncu Bölüm başına 50-150 TL
Figüraranlık yapanlar Bölüm başına 20-25 TL
Oyuncu maaşlarına % 20-30 firma komisyonları dahil değildir.


oyuncu olmak için hangi ajansa başvurmam gerekli,hangi ajans oyuncu arıyor,ajansa kayıt olmak için neler gerekli, cast ajanslarına nasıl kayıt yaptırabilirim,cast ajanslarına kayıt yapmak,cast ajansları isimleri nelerdir, ünlü cast ajansları hangileri,cast ajansına kayıt olmak paralı mı,cast ajanslarına kayıt olmak kaç para,oyunculuk başvuru formları,oyuncu olmak için başvurun,oyuncu olmak isteyenler başvuru formu,familya ajans iletişim bilgileri,tuba ajans iletişim bilgileri,casting iletişim bilgileri,gaye sökmen ajansı iletişim bilgileri,hangi ajansa başvurman gerekir,nasıl dizilerde oynarım,dizlerde oymank istiyorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More