Kösem Sultan Dizisi İzle Son Bölüm



Meryem Uzerli Kösem Sultan Dizisi  Fragmanı Özeti

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Dizisi Özeti Fragmanı

Ayrıldığı sevgilisi Can Ateş'ten hamile olan ve Şubat ayında doğum yapması beklenen Meryem Uzerli, yeni projesi Kösem Sultan ile ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Oldukça ses getirmesi beklenen projede Meryem Uzerli Kösem Sultan rolünde karşımıza çıkacak. Meryem Uzerli'nin Şubat ayında doğum  yapmasından sonra
çekimlere başlanması bekleniyor. Muhteşem Yüzyıl dizisinin de 11 Haziran 2014 tarihinde final yapacak olması dizinin önümüzdeki sezon, yani Eylül 2014'te izleyiciyle buluşması bekleniyor.


Muhteşem Yüzyıl dizisi bitmeden yeni dizi haberi geldi. Gelecek sezon Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Dizisi star tv ekranlarında olacak
Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Dizisinde Kösem Sultan’ı da Muhteşem Yüzyıl’ın eski Hürrem Sultan’ı Meryem Uzerli canlandıracak. 7aylık hamile Uzerli, Şubat’ta doğum yaptıktan sonra rolüne hazırlanacak. Ünlü oyuncu, geçen Mayıs’ta “Tükenmişlik Sendromu” yaşadığı iddiasıyla diziden ayrılıp, apar topar Berlin’e gitmişti. Zor durumda kalan yapım şirketi, senaryoyu değiştirmişti. Uzerli, “Yapımcıdan özür diliyorum” diyerek yapımcısı Timur Savcı’nın gönlünü kazanmıştı.
Muhteşem Yüzyıl’la kazandığı tarihi dizi tecrübesini başrollerinde Meryem Uzerli ve Okan Yalabık’ın oynaması planlanan Kösem Sultan dizisiyle devam ettirmeyi planlayan yapımcı Timur Savcı’nın bu fikrinden vazgeçtiğini yazdı.

KÖSEM SULTAN'A BÜYÜK ŞOK

Muhteşem Yüzyıl'ı sezon sonunda kesin bitirecek olan Timur Savcı, Kösem Sultan dizisi projesini tamamen iptal etti.Başrollerini Meryem Uzerli ve Okan Yalabık'ın oynayacağı 'Kösem Sultan' adlı dizi için birçok hazırlık yapılmıştı. Senaryo bile yazılıyordu. Star, Timur Savcı'dan diziyi kendilerine devretmesini istedi ancak ünlü yapımcı bunu da reddetti.

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Dizisi ne zaman hangi kanalda

Muhteşem Yüzyıl‘la kazandığı tarihi dizi tecrübesini başrollerinde Meryem Uzerli ve Okan Yalabık‘ın oynaması planlanan Kösem Sultan dizisiyle devam ettirmeyi planlayan yapımcı Timur Savcı’nın bu fikrinden vazgeçtiğini yazdı.
2 yıl sektöre ara verip ailesi ile vakit geçirmek istiyen Savcı, bu şok karardan sonra Kösem Sultan’dan da vazgeçti.

Semerciğlu’nun yazısına göre, Kösem için kullanacağı Muhteşem’in 7 milyon liralık setini de yıkacağını açıklayan Savcı, Star’ın “Kösem’in haklarıyla birlikte seti de bize devret” teklifine ise sadece “Bunu düşüneceğim” yanıtını verdi.


KÖSEM SULTAN KİM?

Osmanlı tarihinin etkili kadınlarından olan Kösem Sultan, 1590 yılında Yunanistan'da Anastasya adıyla doğdu. Bosna Beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağasına gönderildi. 15 yaşındayken Sultan I. Ahmet'e haseki oldu. Keskin zekasıyla padişahı etkisi altına aldı ve bütün saraya nüfuzunu kabul ettirdi.

Kösem Sultan dört erkek doğurdu: Murad, Süleyman, İbrahim ve Kasım. Kızları ise Ayşe ve Fatma'dır.

Kocası ölünce önce tahta geçen kocasının kardeşi Sultan I. Mustafa ve daha sonra da kocasının başka bir kadından olma oğlu Sultan II. Osman zamanında devlet işlerinde etkinliği arttı. Fakat II. Osman yaşı çok genç olmakla birlikte Kösem Sultan'ın devlet işlerine çok karışmasından rahatsız oldu ve muhtemelen annesi Valide Sultan Mahfiruz Hadice Sultan'ın da etkisiyle onu eski saraya gönderdi. Genç Osman'ın tahttan indirilmesi ve tekrar yerine geçen I. Mustafa'nın da tekrar tahttan indirilmesi üzerine tahta nihayet Kösem Sultan'ın kendi oğlu IV. Murat çıktı. IV. Murat tahta çıktığında sadece 11 yaşındaydı ve Kösem Sultan artık oğlu adına devleti büyük ölçüde yönetmeye başlamıştı.

Zamanla Sultan IV. Murat olgunlaşarak annesinin faaliyetlerini bir ölçüde engellemeye başlamışsa da genç yaşta ölümü üzerine tahta Kösem Sultan'ın diğer oğlu İbrahim çıktı ve Kösem Sultan'ın nüfuzu tekrar arttı. İbrahim tahta çıktığında Osmanlı Hanedanı büyük bir krizle karşılaştı. İbrahim hanedanın tek erkek varisi durumundaydı ve acil bir şekilde hanedanın devamını sağlama zorunluğu vardı. Oysa I. İbrahim bir ölçüde dengesiz görünüyor ve kadınlarla olan ilişkilere ilgi duymuyordu. Osmanlı hanedanının devamını sağlama görevi büyük ölçüde Kösem Sultan'a düştü. Oğlunu tedavi amacıyla ülkenin her yanından üfürükçüler getirtti. Bu üfürükçülerin en ünlüsü Cinci Hoca lakabıyla tanınan Safranbolulu Karabaşzade Hüseyin Efendi'ydi. Nihayet İbrahim'in tahta çıkmasından 2 yıl sonra şehzade Mehmet doğdu, Kösem Sultan buna karşılık olarak Hüseyin Efendi'ye Safranbolu da daha sonra cinci hanı olarak anılacak hanın yapım masraflarını karşılayacak para verdirmiştir. En nihayetinde hanedanın devamı sağlanmış oldu. Hatta Cinci hoca o kadar güçlendi ki Cinci Hoca'nın öldürülmesinden sonra hazineye aktarılan paralar askere cülus olarak dağıtıldı ve bu paralar halk arasında 'cinci hoca akçesi' diye anılır oldu.

I. İbrahim, İstanbul'da patlak veren bir isyan sonucunda öldürüldükten sonra yerine Kösem Sultan'ın torunu 6 yaşındaki Sultan IV. Mehmet geçti. Önceleri Kösem Sultan'ın nüfuzu devam etti ama bir süre sonra Kösem Sultan'a rakip olan bir başka kadın ortaya çıktı. IV. Mehmet'in annesi Turhan Sultan'la Kösem Sultan arasında kıyasıya bir rekabet başladı. Bu rekabet 3 yıl sürdü ve Kösem Sultan'ın bir gece dairesinde basılarak boğdurulmasıyla noktalandı. Bu olaydan sonra Köprülü ailesinden sadrazamlar iş başına geldi ve Valide Sultanların (padişahların anneleri) devlet siyasetindeki etkileri sona erdi. Kösem Sultan'ın cenazesi Sultan Ahmet Camii'ndeki I. Ahmet türbesine gömüldü.


 mahpeyker kösem sultan izle  kösem sultan izle hd  kösem sultan izle full  kösem sultan kimdir  kösem sultan tiyatro  kösem sultan hayatı  mahpeyker kösem sultan filmi  mahpeyker kösem sultan oyuncuları kösem sultan izle  kösem sultan kimdir  kösem sultan tiyatro  kösem sultan filmi  hürrem sultan dizisi  hürrem sultan dizisi 2003  hürrem sultan dizisi oyuncuları  hürrem sultan gülben ergenin dizisi Meryem Uzerli, Meryem Uzerli yeni dizisi, kösem sultan, Meryem Uzerli hangi dizide oynayacak, Meryem Uzerli doğum yaptı mı, Meryem Uzerli hamile fotoğrafları, Meryem Uzerli bebeğinin resimleri, Meryem Uzerli kösem sultan rolünde, Kösem Sultan dizisi ne zaman başlıyor, Kösem Sultan ne zaman yayınlanacak, Kösem Sultan kimdir, Kösem Sultan'ın hayatı, Kösem Sultan nasıl ölmüştür, Kösem Sultan hangi padişahın eşi, Kösem Sultan hangi padişahın annesidir, 



0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More