Whatsapp Çöktü!



WhatsAppGeçtiğimiz günlerde Facebook tarafından WhatsApp satın alınmıştı. Satılan alınan uygulama bu akşam çöktü!
Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg tarafından geçtiğimiz günlerde 18 milyar dolara satın alınmış olan küresel sohbet servisi WhatsApp  bu akşam tamamen çöktü. Saatlerdir kullanıcaların erişemediği ve hiç bir şekilde tepki vermeyen servisin neden durduğu, çalışmadığı henüz bilinmiyor.Son günlerdir kullanıcılarına gönderdiği güncelleme ikaz mesajları akabinde , güncelleme için son günün peşinden bir çok fazla kullanıcı whatsapp uygulamasını kullanamıyor. Akıllı telefon kullanıcıları tarafından en çok fazla kullanılan uygulamaların başında gelen whatsapp'dan kullanıcılarına uygunsuz süpriz. Whatsapp sebep çöktü?

 WhatsApp daha önce de hacker saldırısına uğramıştı ve güvenliği ciddi biçimde sorgulanmıştı. Ancak bu akşam ki çöküşün sebebinin bir saldırı mı, yoksa Facebook mühendisleri tarafından yapılan geliştirilme amaçlı bir çalışma mı, sebebi henüz bilinmiyor.
 Böylece tüm iletişimlerini WhatsApp üzerinden sağlayan, gece gündüz konuşan milyonlarca kişi de zor durumda kaldı. Konuyla ilgili WhatsApp'tan henüz bir açıklama yapılmazken, sorunun ne zaman giderileceği bilinmiyor

Whatsapp güncellemesi nasıl yapılır? Bir çok fazla kullanıcının whatsapp güncelleme işini şu anlarda yapmış olduğu için çoğu kullanıcı güncellemeden ve dolayısı ile whatsapp kullanımından mahrum kalıyor. Bu sorunun ne kadar süreceği hala merak konusu iken, kısa sürede çözüleceği tahmin ediliyor.


SOSYAL MEDYA YIKILDI
Tüm iletişimlerini WhatsApp üzerinden sağlayan, milyonlarca kişi bir süreliğine zor durumda kaldı.
Anlık mesajlaşma programı WhatsApp'ın çökmesinin hemen sonrasında milyonlarca kullanıcı Twitter'a akın etti. Mesajları gitmeyen kişiler sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaşadığı sıkıntıları tweet atarak anlattı.

Whatsapp'ın Güncellenme İhtimali Var

Whatsapp bizlere sunduğu ayrıcalıklar sebebiyle önemi giderek artıyor. Sesli mesajları ve metin mesajlarını, telefona göre çok daha hızlı bir şekilde göndermesi ve herhangi bir TL ya da paket yememesi ise insanların Whatsapp'ı kullanmalarındaki en önemli faktörlerden bazıları.

Hatta birçok kişinin artan Whatsapp uygulamasıyla, mesaj ya da arama hakkı yokken, bu işlerini Whatsapp'tan yürüttüğünü görebiliriz. Birçok insanın da bu uygulamaya üye olması, uygulamayı daha kullanışlı hale getiriyor. Çünkü tüm özellikler iki Whatsapp arasında olabiliyor. Fakat bunun eksikliği çok hissedilmiyor çünkü akıllı telefonlara sahip olan insanların çoğunda bu uygulama mevcut.

Tablet ve telefon sürümünün yenileneceği ile ilgili tartışmalar biraz daha belirginleşti. Gelen haberlere göre çeşitli yeniliklerle beraber yeni sürümü gelecek. 400 milyon kullanıcıya sahip olan Whatsapp kullanıcılarını yakından ilgilendiren olan yeni sürümün, yeni özellikleri ve güncellemeleri şöyle;

iOS 8 için hızlı cevap özelliği (uygulamayı açmadan cevap verebilme) (widget gibi)

Gece modu ile gözlerin yorulmaması için, gözleri daha az yoran tasarımlar kullanılacak.
SnapChat gibi temizleme özelliği, görüntüyü ayarlamaya bağlı, otomatik olarak kaldırabilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More