Muhteşem Yüzyıl 139.Bölüm Finali İzle (11 Haziran Çarşamba)



Muhteşem Yüzyıl 139.Bölüm ile Star TV ekranlarında 11 Haziran Çarşamba günü kaldığı yerden devam edecektir. Ayrıca dizimizin son bölümlerine doğru heyecanın dozu biraz daha fazlalaştığını ve dizimizin sonunda neler olacağını merak eden izleyicilerimizin olduğunu görmekteyiz.

Muhteşem Yüzyıl Final Bölümü hangi tarihte? Finalde neler olacak? Muhteşem Yüzyıl son dem final bölümünde süpriz isimler olacak mı? Muhteşem Yüzyıl ne zaman son bulacak? Muhteşem Yüzyıl Meryem Uzerli tekrar rol alabilecek mi? İşte tüm ayrıntılarıyla... 

YENİDEN HÜRREM SULTAN OLACAK

Meryem Uzerli, Muhteşem Yüzyıl’ı bırakıp Almanya’ya dönünce, yerine Vahide Perçim rol almıştı. Güzel oyuncu Meryem Uzerli, doğumdan sonra Türkiye’ye dönecek ve Muhteşem Yüzyıl’ın sinema filminde Hürrem Sultan karakteriyle seyirciyle buluşacak.

Gerek sosyal paylaşım ortamlarında, gerek ise dizimizin fan sitelerinde ve forumlarda en çok tartışılan dizi haline gelmiştir. ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisi uzun zamandır izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı ve bundan sonraki projesinde bu ekibin nasıl bir dizi ile karşımıza çıkacağını ise yeni sezonda göreceğiz. Bu arada Muhteşem Yüzyıl Sinema filmi oluyor! bu konu hakkında da sizlere ilerleyen günlerde detaylı bilgileri aktaracağız. Şimdi sizleri daha fazla bekletmeden Muhteşem Yüzyıl 139.Bölüm Fragmanı ile baş başa bırakıyor ve iyi seyirler diliyoruz.

Merakla beklenen Muhteşem Yüzyıl 138. bölümde Şehzade Beyazıt Şehzade Selim tarafından boğdurularak öldürüldü. Sultan Süleyman'ın oğlu Beyazıt İran tarafından Selim'e verildi. Şehzade Beyazıt oğulları ile boğdularak öldürüldü. Nefes kesen Muhteşem Yüzyıl'da son bölüm haftaya ekrana gelecek. Veda bölümünde ise Sultan Süleyman hayatını kaybedecek. İran'a esir düşen Şehzade Beyazıt çıkış yolu bulamayınca İran şeyhi tarafından Selim'e altın karşılığında verildi. Çaresiz kalan Beyazıt ise babasına gittiğini sanarak teslim oldu. Selim'in Lalası tarafından düzenlenen bu oyunda Şehzade Beyazıt tuzağa düştü. Heyecan dolu Muhteşem Yüzyıl'da herkes soluksuz olarak ekran karşısında Muhteşem Yüzyıl'ı izledi. İşte Şehzade Beyazıt ölüm sahnesi izle.
star canlıStar Tv Canlı İzlemek İçin Tıklayınız
Şehzade Beyazıt'ın Öldürülme Sahnesi Muhteşem Yüzyıl'ın bu akşamki bölümünde Şehzade Bayezıt ve oğulları boğularak öldürüldü. İdam edileceğine son ana kadar inanmayan Bayezid, ağabeyi Şehzade Mustafa'nın yaşadığı sonu yaşamaktan kurtulamadı.

Kanuni Sultan Süleyman (I.Süleyman)

1 Mayıs 1566’da, yaklaşık 13 yıl aradan sonra, 73 yaşında 13. seferine çıktı. 27 Haziran’da Belgrad’a varan ve burada Sigismund Zapolya’nın kuvvetlerinin de katıldığı Osmanlı Ordusu, 2 Ağustos’ta Zigetvar’a vardı. Süleyman ise kuşatma yerine 5 Ağustos’ta varmış ve kuşatmanın görülebileceği bir tepede yer alan çadırına yerleşmişti. 7 Eylül 1566 gecesi, Zigetvar’ın alınmasından bir gün önce, kaynaklara göre nikris, dizanteri, felç veya anjin sebebiyle 71 yaşında vefat etti. Süleyman’ın ölümü 48 gün boyunca, 21 Ekim günü ordunun Zigetvar’dan ayrılışına kadar saklandı. Cenazesi, 28 Kasım’da Şeyhülislam Mehmet Ebussuud Efendi’nin kıldırdığı namazın ardından Süleymaniye Camii’nde toprağa verildi.
 

Hürrem Sultan

Oğullarını tahta varis yapmayı başaran Hürrem Sultan, 15 Nisan 1558 yılında İstanbul’da 58 yaşında hayatını kaybetti. Hürrem Sultan’ın zehirlenerek ya da kadın hastalığı sonucu öldüğü düşünülür. Büyük bir cenaze töreninin ardından Süleymaniye Camiisi avlusuna gömüldü. Mezarı üzerine türbesi eşi I. Süleyman tarafından yaptırıldı.
 
Şehzade Mustafa


Kanuni Sultan Süleyman, 1553 yılında gerçekleştirdiği Nahçivan Seferi sırasında Konya civarında konaklandığı sırada babasının elini öpmeye gelen Şehzade Mustafa’yı ihanet suçundan dolayı 38 yaşında boğdurarak öldürtmüş, bununla da kalmayıp cesedini çadırın önüne astırmıştır. Cenazesi Bursa’ya gönderilerek II. Murat türbesi yakınına defnedilmiştir.

Şehzade Bayezid
 
Kanuni hayattayken kardeşi II.Selim ile taht mücadelesine girmiş ve yenilmiştir.Yenilgiden sonra iran’a kaçmıştı. İranda Tahmasb aracılığıyla babasından affını istedi bunun üzerine Kanuni 1.200.000 altın lira vererek Bayezidı İran’dan geri aldı ancak Kanuni onu affetmedi ve 25 Eylül 1561 tarihinde Kavzin’de boğdurttu. Cenazeleri Sivas’da bulunan "Melik-i Acem Türbesi"’ne defnedilmiştir. Öldüğünde 36 yaşındaydı.


Şehzade Cihangir

Ağabeyi Şehzade Mustafa’nın boğdurulduğu sırada, o da babasının çadırında olduğundan, olayı en yakından yaşamıştır. Bu, onun ruhunda öylesine bir hasar bırakmıştır ki, idam sonrası düştüğü büyük travmanın sonucuna daha fazla dayanamayıp, babasıyla Halep’e vardıklarında (28.08.1553) orada melankoliden ölmüştür. Şehzade Cihangir’in mezarı İstanbul’daki Şehzadebaşı Camii’sinde ağabeyi Şehzade Mehmed’in yanı başında yer almaktadır. Şehzade Cihangir öldüğünde 22 yaşındaydı.

Mihrimah Sultan

Mihrimah Sultan 1578’de 50 yaşındayken yeğeni III. Murat’ın saltanatı sırasında öldü ve babası I. Süleyman’ın Süleymaniye Camii’ndeki türbesinde babasının yanı başında gömüldü.

Şehzade Selim (II. Selim)

1574’te 50 yaşındayken göğüs boşluğunda meydana gelen kanama yüzünden öldü. İddialara göre bir hamamda düşüp, yaralanmıştı. Ayasofya’daki türbesine gömülmüştür.

Mahidevran Sultan

3 Şubat 1581 tarihinde 81 yaşındayken Bursa’da vefat eden Mahidevran Sultan, oğlunun yanına gömüldü.

Fatma  Sultan

1553 yılında vefat etmiştir.

 
Damat Rüstem Paşa


10 Temmuz 1561’de 61 yaşındayken eceliyle vefat eden Damat Rüstem Paşa’nın cenazesi Şehzade Camii bahçesindeki türbesinde gömülüdür.

Bayezid nihayet Konya önlerinde Şehzade Selim’in (daha doğrusu Osmanlı’nın) ordusuyla kapıştı. Ancak son derece düzenli ve eğitimli Osmanlı ordusu karşısında üstünlük sağlayamadı. Bunun üzerine Amasya’ya döndü. Ama artık fermanlıydı: Yakalandığı yerde idam edilecekti. Artık tek çaresi kalmıştı: Kaçmak...
Oğullarını da alarak İran taraflarına kaçtı, Safevi Şahı Tahmasb’a sığındı. Oradan babasına bilinen manzum mektubunu yazdı (özet):
“Ey seraser âleme Sultan Süleyman’ım baba,
“Tende canım, canımın içinde cananım baba,
“Bayazıd’ına kıyar mısın benim canım baba?..
“Bigünahım Hak bilur devletlü Sultanım baba.”
“Hak Teâlâ kim cihanın şahı etmiştir seni,
“Öldürüp ben kulunu güldürme Şahım düşmeni...
“Gözlerim nuru oğullarımdan ayırma beni,
“Bigünahım Hak bilur devletlu Sultanım baba.”
Kanuni’nin oğluna cevabı ise şöyle oldu (özet):
“Ey demadem mazhar-ı tuğyan u isyanım oğul,
“Takmayan boynuna hergiz tavk-ı fermanım oğul;
“Ben kıyar mıydım sana ey Bayazıd Han’ım oğul?..
“Bigünahım dime bari, tevbe kıl canım oğul.
“Tutalım iki elin baştan başa kanda ola,
“Çünkü istiğfar edersin, biz de affetsek n’ola.
“Bayazıdım suçunu bağışlarım gelsen yola,
“Bigünahım dime bari, tevbe kıl canım oğul.”
Böylece erkek kardeşlerden geriye sadece Şehzade Selim kalmıştı. Kanuni’den sonra Osmanlı’ya Selim (II. Selim) padişah oldu. Muhteşem Yüzyıl 138. Bölüm Fragmanı (4 Haziran Çarşamba) Muhteşem Yüzyıl 137. Bölüm Fragmanı (28 Mayıs Çarşamba) Muhteşem Yüzyıl 136. Bölüm Fragmanı (2. Fragmanı Yayınlandı) Muhteşem Yüzyıl 136. Bölüm Fragmanı (21 Mayıs Çarşamba) Muhteşem Yüzyıl 136. Bölüm Fragmanı (14 Mayıs Çarşamba) Muhteşem Yüzyıl 135. Bölüm Fragmanı (2. Fragmanı Yayınlandı) Muhteşem Yüzyıl 135. Bölüm Fragmanı (7 Mayıs Çarşamba) Muhteşem Yüzyıl 134. Bölüm Fragmanı (30 Nisan Çarşamba) Muhteşem Yüzyıl 133. Bölüm Fragmanı (2. Fragmanı Yayınlandı) Muhteşem Yüzyıl 133. Bölüm Fragmanı (23 Nisan Çarşamba)

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More