2012 ÜDS Sınavı İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları



2012 ÜDS Sınavı İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları Ösym tarafından açıklanır açıklanmaz aynı anda sitemize de 19 Mart 2012 Pazartesi tarihinde eklenecektir. 2012 ÜDS Sınavı İlkbahar Dönemi Soru ve Cevaplarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2012 ÜDS Sınavı İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları için lütfen buraya tıklayınız. (Link aktif değil ise yorum bölümünden bize bildirin.)

Sınava Kimler Başvurabilir?

Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı olarak bilinen 2012 -ÜDS İlkbahar Dönemi imtihanına;

1) Doçentlik sınavına girecek olanlar

2) Doktora programına katılmak isteyenler

3) Sanatta Yeterlilik programına katılacak olanlar

4) Yüksek Lisans yapmak isteyen, Lisans mezunları ile Lisans son sınıf ve bir önceki sınıf öğrencileri katılabilmektedir.

Önemli: Yüksek Lisans Programlarına başvuracak öğrencilerin, hedef üniversitelerde 2012 – ÜDS İlkbahar Dönemi sınav sonucunun kullanıp kullanılmayacağını öğrenmesi gerekir.

Sınav Başvuru Tarihi

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların süreci ile ilgili bilgi veren 2012 Sınav Takvimi konusunda kesin bir açıklama yapılmadığından dolayı,2012 – ÜDS İlkbahar Dönemi imtihanı ile alakalı net bir tarih verilememektedir. Fakat 2011 – ÜDS İlkbahar Dönemibaşvurularının, 31 Mart – 9 Şubat 2011 tarihleri arasında kabul edilmiş olmasından mütevellit, bu seneki 2012 – ÜDS İlkbahar Dönemibaşvuruları içinde aynı zaman aralıkları tayin edileceğini düşünülmektedir.

Sınav Başvuru Yerleri

Sınavı tertipleyen kurum ÖSYM tarafından belirtilmiş olmamasına karşın, 2011 – ÜDS İlkbahar Dönemi imtihanında olduğu gibi; ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, üniversite rektörlükleri ve ÖSYM resmi sitesine yapılan başvuruların kabul göreceği tahmin edilmektedir.

Sınav Tarihi

ÖSYM’nin 2012 – ÜDS İlkbahar Dönemi imtihanı ile alakalı yaptığı resmi açıklama, sınavın20 Mart 2011 tarihinde yapılacağıdır.

Önemli:İmtihan; Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde düzenlenir. Yurt içinde sınava girecek olan öğrenciler; Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinden birinde imtihana girebilecek iken yurtdışında bulunan öğrenciler; Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek şehirlerinden katılım sağlayabilirler.

Önemli: İngilizce, Almanca ve Fransızca dışındaki dillerde Yabancı Dil Sınavı düzenlenmesi ÜAK (Üniversiteler Arası Kurul)inisiyatifindedir. Doçentlik sınavına bu üç lisan dışındaki dillerde katılım gösterilmek istenmesi durumunda ilgili dilin ÜAK tarafından kabul edilmiş olması gerekir. Ayrıca KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Seçme Sınavı) puanı en az altmış beş olmalıdır.

Sınav Soruları

2012 – ÜDS İlkbahar Dönemi sınavında çıkacak olan sorular, tamamen ilgili yabancı dili kullanabilme yeteneğini ölçmektedir.

Sınav Puanı Hesaplama

Sorulacak olan soruların sınavdaki başarıya etkisi, hangi meslek gurubunda denklik alınacağı ile ilgili olarak değişiklik göstermektedir. Konu ile ilgili net bilgi sınav başvuru tarihinden evvel açıklanacak olan başvuru kılavuzunda yer alacaktır.

2012 – ÜDS İlkbahar Dönemi imtihanı ile ilgili zihninizde uyanan her nevi soruyu bu sayfa altındaki yorum kısmından sorabilirsiniz. Bu yazıdan başka adaylarında faydalanması amacı ile makalemizi Facebook ve Twitter hesaplarınız paylaşmayı ihmal etmeyiniz. memurvadisi.com ekibi şimdiden başarılar diler.

Alakadar Yazılar:

PMYO 2011 Sınavı Soru ve Cevapları pmyo 2011 yazılı sınav soruları açıklandı. Polis Meslek Yüksek okulu...
ÖSYM 2012 Sınav Takvimi Tarihleri ÖSYM 2012 Sınav Takvimini Açıkladı ÖSYM 2012 Sınav Takvimini açıkladı....
Atların Çiftleşme Dönemi at çiftleştirme, atların eşleşme videoları, at çiftleştirilmesi, atların çiftleşme dönemi...
Üds Puan Hesapla Üds puanı nasıl hesaplanır ? Üds sınavında diğer sınavlarda olduğu...
2012 kpss başvuru tarihi 2011 yılı içinde yapılacak olan KPSS’ye hazırlanan adayların en çok...
2012 ÜDS İlkbahar Soru ve Cevapları (Bağlantı 19 Mart Pazartesi günü aktif olacak) 
Önceki dönemlerde çıkmış soru ve cevaplara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz...


ÖNCEKİ DÖNEM SORU VE CEVAPLARI

2011 ÜDS Sonbahar Soru ve Cevapları

2011 ÜDS İlkbahar Soru ve Cevapları

2010 ÜDS İlkbahar Soru ve cevapları


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

www.osym.gov.tr, ösym, kpss, kyk, ygs, lys, dgs, yds, tus, kpss 2011, kpds, ales, spk lisanslama, Üds sınavı ilkbahar dönemi soru ve cevapları 2012 ÜDS Sınavı İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları açıklandı mı? 2012 ÜDS Sınavı İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları ne zaman açıklanacak? 2012 ÜDS Sınavı İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları indir..

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More