YGS ve Dershaneler Kaldırılıyor




Dershaneler  Liseye Dönecek, Yada Kapanacak

Kademeli eğitim sistemiyle ilgili düzenlemeyi Tandoğan Meydanı’nda yapacağı meclis grup toplantısı ile protesto etmeye hazırlanan CHP’ye Başbakan’dan tepki geldi.

YGS ve LYS Kalkıyor

“Ben bürokrasiden gelmedim, o meydanlardan geldim. Ama Sayın Kılıçdaroğlu daha alışacak” diyen
Başbakan Erdoğan, “Grup toplantısı Meclis’te yapılır. Tandoğan’daki mitingdir. Varsın mitingini yapsın” diye konuştu.
Seul’e giderken Almatı Havalimanı’ndaki yakıt ikmali sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, eğitim sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.

Üniversite Giriş Sınavları Kalkacak

Üniversite giriş sınavını ve üniversite hazırlık kurslarını ortadan kaldırmayı planladıklarını açıklayan Başbakan Erdoğan, “Bu dershaneler ya liseye dönecekler ya da kapanacaklar” dedi.
YGS Kalkıyor
LYS Kalkıyor
Dershaneler Kapatılıyor
“28 ŞUBAT İLE İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK”
Başbakan darbelerle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının da gündemde olduğunu açıkladı.
Erdoğan,, “28 Şubat’la ilgili bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması niyetimiz var. Adı ne olursa olsun, devrim ya da postmodern darbe, 1960′tan beri hepsi araştırılmalı. Yargıya düşen hususlar varsa, o adımlar da atılacak” diye konuştu.
“RUSYA İLE NÜKLEER SANTRAL PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin nükleer enerji konusundaki hedeflerini de anlattı. Rusya’yla başlatılan nükleer santral projesini gerçekleştireceklerini söyleyen Erdoğan, ikinci projeye başlanacağını da belirtti.
Başbakan yeni termik santrallere yerli kömür şartı getireceklerini de söyledi.
“SURİYE’DE MUHATABIMIZ KALMADI”

Başbakan’ın gündeminde dış politika da vardı. Suriye ile ilişkilerin kopma noktasına geldiğini söyleyen Erdoğan “Suriye’de muhatabımız kalmadı” dedi ve Türkiye’nin büyükelçisini çekebileceğinin sinyalini verdi.

Gazetecilerin burada zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin yasa teklifiyle ilgili sorusunu üzerine Bozdağ, eğitim sistemindeki kaliteyi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bozdağ, çocukların mevcut eğitim sisteminde okul ile dershane arasında sıkışıp kaldığını, ailelerin de çocuklarını dershanelere göndermek için büyük ekonomik zorluklar yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Eğitimde kalite artacak. Bugün çocuklarımız okul ile dershane arasında koşturup duruyor. Çocuklarımız oyun dahi oynayacak vakit bulamıyor. Eğer okulları daha başarılı hale getirirsek, çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarını sağlayabilirsek, artık aileler çocuklarını dershaneye gönderme ihtiyacı duymayacak. Aileler bir külfetten kurtulacak. Dershaneler zamanla özel okullara ya da başka eğitim kurumlarına dönüşecek. Bunun çalışmasını yapıyoruz.''

Vali Çakacak, ziyaret anısına, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a Uşak kilimi hediye etti.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

Etiketler : "Bu dershaneler ya liseye dönecekler ya da kapanacaklar" Başbakan Dershane Başbakan Erdoğan dershane Dershaneler Kapanacak Dershaneler Kapatılacak mı? Dershaneler Liseye Dönecek Deshaneler Kapanıyor Deshaneler Liseye Dönecek Drshaneler Lisye Dönüşüyor Erdoğan YGS Kademeli eğitim sistemi Üniversite Giriş Sınavları Kalkacak Üniversite Giriş Sınavları Kalkacak mı? Üniversite Giriş Sınavları Kalkıyor Üniversite Giriş Sınavları Kalkıyor mu? YGS YGS Kalkıyor YGS Kalkıyor mu? YGS ve Dershaneleri Kaldırıyoruz YGS ve LYS Kalkıyor

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More