Türkiye ile Ukrayna arasındaki vizeyi kaldıran anlaşma yürürlüğe girdi.




Türkiye ile bazı ülkeler arasında imzalanan milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan anlaşmalardan en çok dikkat çekeni ise Ukrayna ile ilgili vizelerin kaldırılması anlaşması..



22 Aralık 2011 tarihinde Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşmanın hükümlerine göre, her iki devletin vatandaşları geçerli seyahat belgelerine dayanarak, kesintisiz kalış süreleri giriş yaptıkları tarihten itibaren 30 günü aşmamak kaydıyla, vizesiz olarak diğer taraf devletin ülkesine girecek, topraklarından çıkabilecek, transit geçebilecek...

AFGAN HASTALAR TÜRKİYE'DE ÜCRETSİZ TEDAVİ GÖRECEK

Afgan hastaların Türkiye'de ücretsiz tedavi olmasına imkan sağlayan protokol de yürürlüğe girdi

23 Kasım 2011 tarihinde Kabil'de imzalanan "Türkiye ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Anlaşmaya Ek Afgan Hastaların Türkiye'de Ücretsiz Tedavisine İlişkin Protokol" Dışişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine, 20 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı.

"Türkiye Cumhuriyeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması Ortak Komitesinin Serbest Ticaret Anlaşmasına Ek "Menşeli Ürünler" Kavramının Tanımı ve İdari İşbirliği Yöntemlerine İlişkin Protokol III'ün Değiştirilmesi Hakkındaki 1/2011 Sayılı Kararı" onaylanarak 27 Şubat 2012 tarihinde yürürlüğe girdi.

YENİ ZELANDA İLE HAVA GÜVENLİĞİ DEVREDE

Türkiye ayrıca Yeni Zelanda ile havayolları arasında rekabete dayalı uluslararası havacılık sistemini ilerletecek ve havayollarında yenilikçi ve rekabetçi hizmetleri geliştirecek.

4 Mart 2010 tarihinde Ankara'da imzalanan "Türkiye ile Yeni Zelanda Hükümeti Arasında Hava Hizmetlerine Dair Anlaşma"nın onaylanması Bakanlar Kurulu'nca 10 Şubat tarihinde kararlaştırıldı.

Buna göre, Türkiye ile Yeni Zelanda, 7 Aralık 1944 yılında Şikago'da imzaya açılmış olan Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesinin ve Uluslararası Hava Hizmetleri Transit Anlaşmasının tarafları olarak, havayolları arasında rekabete dayalı uluslararası havacılık sistemini ilerletmek ve havayollarını yenilikçi ve rekabetçi hizmetler geliştirmek ve uygulamak için teşvik edecek.

Hava araçlarının güvenliğine karşı yapılan, kişi ve mülkiyetleri tehlikeye atan, hava taşımacılığını olumsuz etkileyen ve sivil havacılığın emniyeti konusunda halkın güvenini zedeleyen hareket ve tehlikeler konusundaki ciddi endişelerini teyit ederek ve uluslararası hava taşımacılığında en üst seviyede emniyet ve güvenliği sağlanacak.

Vizesiz Ülkelerin Tam Listesi


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More