Android 5.0 'Jelibon' Hakkında Herşey



Google, Android'in Jelibon kodu ile gelecek 5.0 sürüm numaralı yeni neslini bu yılın 3. çeyreğinde yayımlayabilir.

Android 5.0 Jelly Bean 2012'nin üçüncü çeyreğinde piyasada olabilir. Muhtemelen Google Haziran ayında gerçekleşecek I/O geliştirici konferansında Android 5.0'ı ilan edecek.
Google'ın Android işletim sisteminin son sürümü Andoid 5.0 Jelly Bean'ın bir
önceki sürümü 4.0 Ice Cream Sandwich'in önümüzdeki birkaç ay içinde bir dizi güncellemeleri yenileniyor.

Geçen yıl Android‘in Ice Cream Sandwich‘ten sonraki 5.0 versiyonunun adını sızdıran The Verge sitesinin güvenilir kaynaklarına göre; Jelly Bean‘in ardından Key Lime Pie (Florida’nın Key adalarında yetişen Key misket limonlu tart) ismiyle gelecek.

Henüz Google'dan konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş olmasa da, Google'a yakın kaynaklar tarafından onaylanan gelişmeye göre, Android 5.0 Jelly Bean ile birlikte hedeflenen asıl gaye akıllı telefon ve tabletler arasında tam uyumluluğu sağlamak. Yani iki cihaz türünü de tek bir çatı altında birleştirmek.
Chrome OS‘un bazı özelliklerinin Jelly Bean ile Android platformuna taşınacağını iddia eden Digitimes, Windows 8′li cihazlara da yüklenebilecek olan Android 5.0 ile tüketicilerin ürünlerini kapatmadan iki platform arası geçişi kolaylıkla gerçekleştirebileceğini belirtti. Android, piyasaya sürülecek tabletlerde önyüklü gelmese dahi, sonradan yüklenecek ve işletim sisteminin kullanım oranı Windows 8′in gelişinden çok daha az etkilenecek. Google, 5.0 sürümüyle Notebook ve Netbook pazarlarını da hedef alacakmış.

Şimdilik yeni versiyon konusunda kesinkes konuşmak mümkün değil. 24 – 25 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Google I/O 2012 konferansını bekleyip neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Bizi takip etmeye devam edin!


Android 5.0 Jelly Bean, Android 4.0 gibi hem tablet hem de akıllı telefonlarda kullanılacak. Google strateji değiştirmediği taktirde artık tüm Android sürümleri hem tablet hem de akıllı telefon desteğine sahip olacak.
Android 5.0 Jelly Bean, çoklu işletim sistemi desteği ile gelecek. Yani bilgisayarlarımızda iki ya da daha fazla işletim sistemi kullanabilidğimiz gibi Android cihazlara da çoklu işletim sistemi yolu açılıyor.
Google, ChromeOS ve Android 5.0'in kurulu olduğu cihazları satışa sunarak, ChromeOS'un popüleritesini arttırmaya çalışabilir. Tabi sadece ChromeOS ile beraber çalışmayacak.
Windows 8 ile Android 5'in aynı anda kurulu olduğu ve cihazı kapatmadan geçişin yapılabileceği tablet modelleri gelebilir. Bu Microsoft ve Google'ın yararı olabilir. Çünkü karşılarında özellikle tablet dünyasında iOS gibi zorlu bir rakip var.
Bildiğimiz gibi bundan önce Android 2.x 'Gingerbread' ile akıllılar, 3.x 'Honeycomb' ile de tabletleri hedefleyen Google, Android 4.0 'ICS' ile de arayı bulmuştu. Demek ki 5.0 ile de bir adım daha ileriye taşıyacak uyumluluğu.

Beri yandan belirtilen takvimleme, Google'ın 'her yıla bir Android ana sürümü' politikası ile de uyumlu.

Android 2.3 'Gingerbread' açık ara en popüler Android sürümü iken, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Galaxy Nexus ile gelen Android 4.0 ICS ise halen son derece kısıtlı bir yaygınlığa sahip.

Android 5.0 Jelibon üçüncü çeyrekte geliyor android 5

Bildiğimiz üzere Android platformu iş ortağı olan hiç bir üretici henüz ürün gamındaki modellere dönük kapsamlı bir güncelleme yayımlamış değil.

Sayıları toplasak iki elimizin parmağını geçmeyen en üst seviye cihazlara erişiyor henüz yükseltmeler. Ki gidişata bakarsak yayılmaları da yazdan önce gerçekleşmeyecek.

Velhasıl Android 5.0'in denildiği gibi 3. çeyrekte (Temmuz-Ağustos-Eylül) çıkması halinde, 4.0 güncellemesi de bir nev'i ziyan olup gidecek ki, bu da ciddi bir sorun.

Google ve iş ortaklarının artık şu işi bir rayına oturtmalarının zamanı geldi de geçiyor bile…

- Android 1.0 – A… Sadece Google tarafından biliniyor.

- Android 1.1 – B… Sadece Google tarafından biliniyor.

- Android 1.5 – Cupcake – Kek

- Android 1.6 – Donut – Tatlı Çörek

- Android 2.0/2.1 – Éclair – Ekler

- Android 2.2 – Froyo – Dondurulmuş Yoğurt

- Android 2.3 – Gingerbread – Zencefilli Kek

- Android 3.0 – Honeycomb – Bal Peteği

- Android 4.0 – Ice Cream Sandwich – Dondurmalı Sandviç

- Android 4.2/5.0 (Kesinleşmedi.) – Jelly Bean – Jelibon


Android Ice Cream Sandwich has only one percent of market share, but Google seems to be on the verge of releasing his successor. Recent rumors that the next release of Android 5.0 or Jelly Bean will be unveiled in the second quarter of this year. Jelly Bean Android 5.0 will bring further optimization for larger screen devices, tablet and netbook computers.

One of the key features of the upcoming release of Android will be the ability to dual-boot Chrome OS. Cloud-based platform is still struggling to make a big impact and Google's apparent plans to use Android are very popular to change it.

Dual-boot Android 5.0 will also make a Jelly Bean easier to market with computer makers. Given the popularity of Prime Transformer Asus, there may be a niche for ultrabook with extremely long battery life and good performance, even if they do not run regular desktop OS.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

7 yorum:

Android hızlı ve sağlam bir şekilde güncellenip eksiklerini tamamlıyor,ancak Murtazin'in bir sözü yanlış bence "...çift işletim sistemli tabletlerin bir fantaziden ibaret olduğunu ve üreticilerin bu seçeneği tercih etmeyeceklerini belirtti..." çok yanlış bir düşünce herkezin görüşü farklı.:)

ics gerçekten hayal kırıklığı olduki bu kadar kısa bir sürede yeni bir üst versiyon çıkarılıyor. Zira hala çoğu yeni telefonda ics yok ve güncelleme bekliyor. Eski telefonlarada port işlemi şuanda işkence kıvamında.

Desenize 4.0 yalan olmuş :D Windows da zamanında vista diye bi zıkkımı eline yüzüne bulaştırdı. Sende mi Brütüs ? :D

eğer 2012 içinde 5.0 gelirse bunu da kullanabilmemiz için 6 ay bekleyin derlerse bi daha da android kullanmam

İCS nesi vardı ki ? yüzde 1 de kalmasının ana sebebi üreticilerin hala resmi olarak cihazlarına destek vermemesi hala yok adam gibi İCS cıktıgı vakit diger satılan cihazlarıda güncellemeye koyacaklardı,koymadılar google'da sağolsun ortaya bitane kemiği attı,üreticilere bölüşün diye 5 çıksa nolur şu vakitten sonra tutarmı ? destek vermezse üretici ortada kalır,öncelikle destek şart google'da elini cebine atıversin artık üretici üretecekte üstüne destek verecekte ölme eşşem
ölme google işi cihaza uygun yazılımı üretmek olmalı bunu yaptıgı vakit ozaman şahlanır belki

Ahanda bir mac çakması daha geliyor ulan bikerede birşey yaparken apple a önenmeyin be...Kendi fikirlerinizi ortaya koyun biraz
Dock desteği olunca çakma mı oluyor ?Zaten motorolanın böyler bir desteği webtop diye var.

yok o değilde apple bi patent davası açmasın dock u biz bulduk diye :)

linüx cairo dock bi bak istersen

asıl cakma işletim sistemi mac os fbsd nin üstüne çak gitsin
varmı cesaretin yaz bir çekirdek öle unixden ekmek yemekle olmuyor

ICS 4.0.3 , özellikle 3G'de bataryayı yiyor, major minor farketmez ama bir çözüm bulunmalı...

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More