YGS giriş yerleri 2012



YGS giriş yerleri 2012 giriş belgesi ÖSYM (ais.osym.gov.tr) tıkla öğren sonuç belgesi
1 Nisan’da YGS’ye girecek öğrencilerin sınav giriş belgesi ve sınav yerleri belli oldu.Ösym ile eş zamanlı olarak ygs sınav yerleri ve giriş belgesini gazete5.com farkıyla öğrenebilirsiniz.İşte YGS sınav giriş belgesi ve YGS sınav yerleri…
6f45bfcd7608ffe6 400x267 YGS giriş yerleri 2012 giriş belgesi ÖSYM (ais.osym.gov.tr) tıkla öğren sonuç belgesi


YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ 

2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacakkenİ; öğrenciler sınava girecekleri yerleri T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin internet adresinden öğrenebilecekler.



1 Nisan Pazar günü YGS’ye girecek öğrencilerin sınav giriş yerleri belli oldu.



2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacaktır.



YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ 

Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 19 Mart 2012 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.



Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı veya pasaport kabul edilecektir. Nüfus Cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.



Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.



Açıklamada şunlar kaydedildi:



”Sadece Sınavsız Geçiş hakkı için 2012 ÖSYS’ye başvuran aday sayısı 55 bin 82′dir. 2012 ÖSYS’ye başvuran henüz bir ortaöğretim kurumundan mezun olmayan aday sayısı 783 bin 854, bir ortaöğretim kurumundan mezun olan aday sayısı ise 1 milyon 76 bin 661′dir. 2012 YGS 1 Nisan 2012′de yapılacak. Sınavların güvenliğine ilişkin alınan tüm güvenlik önlemleri bu sınavda da aynen uygulanacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek, adaylar sınav yeri bilgilerini sınav binalarına atamaları tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir.”

İşte YGS’ye başvuran aday sayısı



Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu yıl YGS’ye başvuran aday sayısını açıkladı. Başvuru sayısı adeta dudak uçaklatıyor.



Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) 1 milyon 860 bin 515 aday başvurdu, bunlardan 1 milyon 805 bin 433′ü YGS’ye girecek.



ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, ÖSYS’ye başvuru işlemlerinin 13 Ocak’ta tamamlandığı anımsatıldı.



2012 ÖSYS’ye toplam 1 milyon 860 bin 515 adayın başvurduğu belirtilen açıklamada, 2012-YGS’ye girmek istediğini bildiren aday sayısının 1 milyon 805 bin 433 olduğu ifade edildi.


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More