Sitenin Sandbox'a Düştüğü Nasıl Anlaşılır? Sandbox Cezası ve Kurtulma Yolları




Öncelikle Sandbox Nedir?
Bilindiği üzere Google'ın spam siteleri önleme amaçlı farklı farklı ceza sistemleri mevcut. Bunlardan en ağırı olan Sandbox cezasını yediyseniz işiniz zor demektir. Sandox; Google tarafından websitelerini cezalandırma yöntemlerindendir. Bu cezayı alan bir websitesi arama motorlarında hiçbir türlü bulunamaz.
Webmasterlar sitelerini yükseltebilmek için elinden geleni yaparlar. Ama
bazen tam yükseliyorum dediğinizde Google'dan darbeyi yersiniz. Bunun çeşitli sebepleri olabilir. Örneğin sitenize yaptığınız backlink çalışması, kalitesiz içerik, ziyaretçi memnuniyetsizliği vs. gibi bir çok sebepten ceza yeme ihtimaliniz var. Bu cezalara neden olan sebepleri bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde yapmış olabilirsiniz.
Peki sitenin Sandbox'a düştüğü nasıl anlaşılır?

Sitenizin hitleri anormal bir şekilde bir düşüş yaşıyorsa, sizin için tehlike çanları çalmaya başlamış olabilir. Cezaların en ağırı olan Sandbox'a girdiyseniz;

Sitenizin başlığını Google'da aratın. Örneğin sitenizin başlığı "xyz sitesi" olsun. Bunu arattığınızda siteniz 1. sırada yoksa sandbox cezası yemiş olabilirsiniz. Ancak "xyz sitesi" nin aranması yüksek, rekabeti bol bi kelimeyse bu sonuç geçerli değildir. Bir diğer yöntem de sitenizin adresini aratmak, "www.site.com" aramasında siteniz ilk sırada değilse bu daha geçerli bir yöntem olup, siteniz sandboxta'dır.

Sandbox Cezası Neden Verilir?
Genellikle yeni websitelerine verilen bu cezanın belirli başlı nedenleri şunlardır;
  • Hacklink yöntemiyle alınan backlinklerin botlar tarafından fark edilmesi
  • Spam içerik giren websitelerin botlar tarafından fark edilmesi
  • Display none kodu ile girilen gizli içeriklerin botlar tarafından fark edilmesi
  • Ziyaretçi çekmek amacıyla kullanılan (iframe, otomatik etiket, botlar ile elde edilen kopya içerik) yöntemlerin botlar tarafından fark edilmesi
  • Bir tek kelime için yapılan aşırı backlink çalışmalarının botlar tarafından fark edilmesi
Hitlerinizde hiç ummadığınız kadar düşüş var ise Sandbox kontrolü yapın. Bunu anlamak için google.com.tr adresine girerek info:siteniz.com şeklinde arama yapın, siteniz ilk sırada olmaması Sandbox cezası aldığınız anlamına gelir.
Peki BlackHat yöntemiyle yükselenlerin korkusu olan Sandbox‘tan nasıl çıkılır?
İlk yöntem hataları arayıp sitenizi Seo kriterlerini uygun hale getirip Google üzerinden adresinizi yeniden gönderin. Özgün yazılar girip az kullanılan kelimeleri bu yazılar içerisinde kullanmaya çalışın. Ziyaretçilerinizi yorum yapmaya teşvik edin. Spam sayılacak backlinklerden kurtulun. Google sizi kriterlere uygun hâlde görür görmez sitenizi Sandbox’tan çıkaracaktır.
Tabii Sandbox’a girmenize neden olan sabırsızlık var ise buradan gerekli yerleri uygun şekilde doldurup Google’a bildirin. Geri dönüşler genelde bir hafta içerisinde olacaktır bunun için ikinci bir defa gönderip Google’u kızdırmayın.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Toplist

2 yorum:

Google‘ın en ağır filtre cezalarından biri olan Sandbox webmasterlerin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Sandbox cezasına çeşitli nedenlerle çarptırılmış olabilirsiniz, bunların içinde en bilindik olanlar fazla şekilde link kasmak, kopya içerik, spam içerik ve daha farklı nedenler olabilir. Doğal olarak bu cezaları alan website sahipleri heman çözüm yolları aramaya başlarlar ve bu konu hakkında binlerce makale yazılmış çizilmiş olmasına rağmen bunların kaçının işe yaradığı tartışılır. Ben sizlere Sandbox cezası almış bir sitem için 6 gün boyunca istikrarlı bir şekilde uyguladığım ve sonuç olarak sandbox cezasından kurtulduğum çalışmalarımı anlatacağım.İlk olarak sandbox a hangi nedenden girdiğimizin tespitini yapalım son 1 ay içerisinde yaptığımız çalışmaları gözden geçirelim ilk olarak sitemizde var ise spam ve kopya içerikleri temizleyelim bu işlemleri yaptıktan sonra kastığımız linklerin alakalı sitelerdemi spam sitelerdemi olduğunu tespit edip gereksiz linklerin kaldırılmasını sağlayalım (tabi çok fazla ise bunları kaldırmanın pek imkanı yok) eğer bir program yardımıyla blog link kastıysanız fazla yapılacak birşey görünmüyor gibi, neyse içeriğimizi temizledikten sonra olabildiğince özgün ve güncel konular girmeye çalışın eğer elinizden özgün yazı gelmiyorsa kopya içerikleri editleyerek girin. Bunları yaptıktan sonra sitelerinizi kesinlikle Sosyal İmleme sitelerine (Facebook,twitter gibi) kaydetdirin ve güncel konular imleyin bunları yaptıktan sonra backlin yerine 1,2 kaliteli özgün siteden tanıtım yazısı alın ve sitemap oluşturarag google ye gönderin bunları yaptıktan sonra google ye site değerlendirme isteği gönderin ve beklemeye koyulun. Bekleme esnasında boş durmayın sitenize güncel ve özgün konular girmeye devam edin hepinize iyi çalışmalar.

gerçekten zor bir iş en iyi metod zamana yaymak hemen backlink falan filan işlerine girmeden en az bir sene içerik eklemek tamamnasıyla googlenin güvenini kazanmak demektir buda pr olarak en az pr 1 gelir.

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More