Facebook’ta Arkadaşınız olmayan kişilerin resmini görme



Photo Stalker (resim iz sürücü), Facebook üzerinde arkadaşınız olmayan kişilerin profil ve albüm resimlerini görebilmenizi sağlayan ilginç bir Facebook 3.parti uygulamasıdır. Daha önceden direkt Facebook açıkları kullanılarak yapılan işlemi bu sefer Facebook yan uygulaması ile yapabiliyorsunuz.

(20.11.2011) DİKKAT: Facebook almış olduğu bir kararla 15.10.2011 tarihinden sonra, kendi bünyesindeki uygulamalara HTTPS:// kullanma zorunluluğu getirmiş
Bildiğiniz gibi facebook’ta sadece arkadaşlarınızın fotoğraf ve albümlerini görebiliyorsunuz.
Arkadaşınızın olmayan kişilerin fotoğraflarını görmek istiyorsanız aşağıdaki işlemi yapmanız lazım.
Fotoğraf albümlerini görmek istediğiniz kişinin profilini açın,
Aşağıdaki kodu alıp adres barına yapıştırın ve enter’a basın.

javascript:(function(){CSS.removeClass(document.body,%20′profile_two_columns’); tab_controller.changePage(“photos”);})()

Biraz bekleyince ilgilendiğiniz kişinin arkadaşlarının görebildiği bütün fotoğraflarını sizde görebileceksiniz.
Görünce başımız göğemi erecek bilmem ama işe yarayan bu yöntemi paylaşayım dedim.
Uygulama sayfası: http://www.facebook.com/apps/applica…
Uygulamanın kendisi: http://apps.facebook.com/josh_owns/
Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog



olduğundan yazıda tanıtımı yapılan Photo Stalker uygulaması eğer HTTPS://’li erişime geçmediyse bu uygulamayı kullanamayabilirsiniz. Hata sizden değil, uygulamanın kendisinden kaynaklanacaktır.

Uyarı: Aşağıdaki uygulama, Facebook’un kişisel mahremiyet ve gizlilik için ne kadar sakıncalı olabileceğine dair ibretlik 3. parti uygulamasıdır. Okuyucunun buradaki yazıyı ve uygulamayı dikkatle irdeleyip, kendi kişisel mahremiyeti için alması gereken önlemleri uygulaması beklenmektedir.



Uygulama çok basit bir şekilde çalışıyor. Hem de kullanmak için Facebook profilinizin gizlilik ve güvenlik ayarlarına erişim izni de istemiyor. Doğrudan çalışabiliyor.
Yapmanız gereken tek şey, resimlerine bakmak istediğiniz şahsın;
1. Facebook adını
2. Facebook profil sayfasının URL adresi
3. Facebook profil ID numarası
yukarıdaki 3 bilgisinden hangisini biliyorsanız onu form alanına girmektir. Ardından Get Photos düğmesine basıyorsunuz. Hepsi bu kadar.
Sonuçlarda başarıya ulaşmanız, sorgulamasını yaptığınız şahsın kendi Facebook profilinin güvenlik ve gizlilik ayarlarını ne kadar kısıtladığı ile doğrudan alakalıdır.
Bu tür uygulama ve yöntemlerin gazabından korunmak için ya Facebook’u hiç kullanmayacaksınız ya güvenlik ve gizlilik ayarlarını çok iyi yapacaksınız ya da Facebook’a sizi sıkıntıya sokacabilecek enteresan resimlerinizi koymayacaksınız…






Facebook’taki Resimlere Yabancıların Bakmasını Önlemenin Yolu:
Yukarıdaki yöntemi kullandığınızda bazı kullanıcıların sayfasında şu uyarı ile karşılaşaibilirsiniz: “Gösterilecek fotoğraf yok. XXXXX’in fotoğrafları etiketlenmemiş veya gizlilik nedeniyle gösterilemiyor olabilir.”
Eğer böyle bir uyarı görmüşseniz, ilgili şahıs profil resimleri ve albüm ayarlarını çok güzel bir şekilde yaparak, resimlerini sadece arkadaşlarının göreceği şekilde ayarlamış demektir.
Facebook resimlerinizi yabancılara kapatmanın en etkili yolu http://www.facebook.com/privacy/?view=photos adresini ziyaret ederek ‘Profil Resimleri‘ ve ‘Duvar Fotoğrafları‘ ayarlarını ister ‘Sadece Arkadaşlarım‘ yapın, isterseniz de başka şekilde ayarlayın.
Mahremiyet ve kişisel gizlilik herşeydir. Ayrıca ‘çok arkadaşım olsun’ diyerek iyi tanımadığınız/bilmediğiniz kişileri bile arkadaş listenize eklemek size karizma ve çevre sağlamaz sadece mahremiyet zaafınızı daha da artırır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More