Soyumun Nerden Geldiğini Nasıl öğrenebilirim ? Soy Ağacımı Nasıl Çıkartırım?



İnternetten bir kaç soy ağacı programı indirdim tc kimliğimi girip soy ağacımı öğrenebileceğim yazıyordu fakat ne yaptıysam ne ettiysem o programlar vasıtası ile soy ağacımı öğrenemedim. Bosna göçmeniyiz biz ve ben soy ağacımı soyumu öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum. Cevap: Sayın takipçimiz sizlerden tc no nuzu isteyenlere itibar etmeyiniz. Soy ağacınızı öğrenebileceğiniz devletin resmi eli ile yazımış bir program yok. Soy ağacınızı öğrenmek istiyorsanız nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz. Nüfus müdürlükleri ellerinden geldiği
kadarı sizlere yardımcı olacaktır. Yada kendi çabamızla aşağıda verdiğim şekilde tc kimlik sorgulama sitesinden bulabilrisiniz.. Öncelikle TC Kimlik Numarasını öğrendiğimiz tckimlik.nvi.gov.tr sitesine giriyoruz. Gelen pencereden T.C. Kimlik No Sorgulama mönüsünü tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki forum gelecektir. T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri İl: İlçe: Adı: Soyadı: Lütfen sağ veya sol sorgulama alanlarından yalnız birini kullanarak işleme devam ediniz. Cilt No: Aile Sıra No: Birey Sıra No: Baba Adı: Anne Adı: Doğum Yılı: Cinsiyeti: Nüfus Müdürlüğünün sitesine girip yukarıdaki formu doldurup T.C. Kimlik No Sorgula seçeneğini tıkladığımızda karşımıza aşağıdakine benzer şekilde bir ekran gelecektir. Buradaki veriler rast gele verilmiştir. T.C. Kimlik No Sorgulama Sonuçları: T.C. Kimlik No: 10145254309 İl: AMASYA İlçe: MERKEZ Adı: HASAN Soyadı: YILDIRIM Mahalle / Köy: İSTASYON Baba Adı: FAHRİ Cilt No: 43 Anne Adı: AYŞE Aile Sıra No: 74 Doğum Yılı: 1975 Birey Sıra No: 15 Cinsiyeti: Erkek Tabloda görülen kişinin adı Hasan YILDIRIM ama babasının yaşını, baba adını, anne adını, TC Kimlik Numarasını vs. bilmiyoruz değil mi? Hasan YILDIRIM dan yola çıkarak babasının kimlik verilerine ulaşacağız. Tek yapmanız gereken aşağıdaki forumda adı bölümüne babasının adını yazıp, birey sıra numarasını ise 15 den geri giderek değiştirmemiz gerekiyor. Babası oğlundan büyük olduğu için nüfusta her zaman ilk sıralarda yer alır. Sayıyı eksitmeye başladığınızda belli bir süre sonra babasının bilgilerine ulaşacaksınız. Adı bölümüne babasının babasının adını yazıp yalnızca birey sıra nosunu geriye doğru değiştirmiş olsanız bu seferde Hasan YILDIRIM’ın dedesinin bilgilerine ulaşacaksınız.









T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri İl: İlçe: Adı: Soyadı: Lütfen sağ veya sol sorgulama alanlarından yalnız birini kullanarak işleme devam ediniz. Cilt No: Aile Sıra No: Birey Sıra No: Baba Adı: Anne Adı: Doğum Yılı: Cinsiyeti: Yukarıdaki forumda sol tarafı kullanmamızın nedeni ise aradığımız bireyin baba, anne, doğum yılı, cinsiyetini bilmediğimizden dolayıdır. Fahri YILDIRIM yazmam gerekirken adı bölüme Fah, soyadı bölümüne YIL yazdım sebebi ise sol taraftaki formu kullandığınızda nüfus müdürlüğü sistemi, adı soyadı bölümüne yazılan karakterlerin yalnızca ilk üç karakterini denetliyor. Bundan sonraki karakterlerin bir değeri yok. Diyelim ki ailede Ayşe YILDIRIM isminde birisi var mı diye araştırma yapacaksınız. Adı bölümüne Ayşe yazdınız aratıyorsunuz tabii ailede Ayşenur, Ayşen, Ayşegül … isimleri var ise bunların kaydı da listeye yansıyacaktır. Çünkü ilk üç karakteri denetlediği için yukarıdaki isimlerin ilk üç karakteri aynıdır. Sol taraftaki form aracılığı ile bir çok aile mensubuna ulaşılmaktadır. Diyelim ki kendinize bir tane program yaptınız ve veri (data) kısmına tüm erkek, bayan isimlerini girdiniz bundan sonra sorgulama
İnternetten bir kaç soy ağacı programı indirdim tc kimliğimi girip soy ağacımı öğrenebileceğim yazıyordu fakat ne yaptıysam ne ettiysem o programlar vasıtası ile soy ağacımı öğrenemedim. Bosna göçmeniyiz biz ve ben soy ağacımı soyumu öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Cevap: Sayın takipçimiz sizlerden tc no nuzu isteyenlere itibar etmeyiniz. Soy ağacınızı öğrenebileceğiniz devletin resmi eli ile yazımış bir program yok. Soy ağacınızı öğrenmek istiyorsanız nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz. Nüfus müdürlükleri ellerinden geldiği kadarı sizlere yardımcı olacaktır. Yada kendi çabamızla aşağıda verdiğim şekilde tc kimlik sorgulama sitesinden bulabilrisiniz..

Öncelikle TC Kimlik Numarasını öğrendiğimiz tckimlik.nvi.gov.tr sitesine giriyoruz. Gelen pencereden T.C. Kimlik No Sorgulama mönüsünü tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki forum gelecektir.
T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri
İl:
İlçe:
Adı:
Soyadı:
Lütfen sağ veya sol sorgulama alanlarından yalnız birini kullanarak işleme devam ediniz.
Cilt No:
Aile Sıra No:
Birey Sıra No:
Baba Adı:
Anne Adı:
Doğum Yılı:
Cinsiyeti:
Nüfus Müdürlüğünün sitesine girip yukarıdaki formu doldurup T.C. Kimlik No Sorgula seçeneğini tıkladığımızda karşımıza aşağıdakine benzer şekilde bir ekran gelecektir. Buradaki veriler rast gele verilmiştir.
T.C. Kimlik No Sorgulama Sonuçları:
T.C. Kimlik No: 10145254309
İl: AMASYA İlçe: MERKEZ
Adı: HASAN Soyadı: YILDIRIM
Mahalle / Köy: İSTASYON Baba Adı: FAHRİ
Cilt No: 43 Anne Adı: AYŞE
Aile Sıra No: 74 Doğum Yılı: 1975
Birey Sıra No: 15 Cinsiyeti: Erkek
Tabloda görülen kişinin adı Hasan YILDIRIM ama babasının yaşını, baba adını, anne adını, TC Kimlik Numarasını vs. bilmiyoruz değil mi? Hasan YILDIRIM dan yola çıkarak babasının kimlik verilerine ulaşacağız. Tek yapmanız gereken aşağıdaki forumda adı bölümüne babasının adını yazıp, birey sıra numarasını ise 15 den geri giderek değiştirmemiz gerekiyor. Babası oğlundan büyük olduğu için nüfusta her zaman ilk sıralarda yer alır. Sayıyı eksitmeye başladığınızda belli bir süre sonra babasının bilgilerine ulaşacaksınız. Adı bölümüne babasının babasının adını yazıp yalnızca birey sıra nosunu geriye doğru değiştirmiş olsanız bu seferde Hasan YILDIRIM’ın dedesinin bilgilerine ulaşacaksınız.
T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri
İl:
İlçe:
Adı:
Soyadı:
Lütfen sağ veya sol sorgulama alanlarından yalnız birini kullanarak işleme devam ediniz.
Cilt No:
Aile Sıra No:
Birey Sıra No:
Baba Adı:
Anne Adı:
Doğum Yılı:
Cinsiyeti:
Yukarıdaki forumda sol tarafı kullanmamızın nedeni ise aradığımız bireyin baba, anne, doğum yılı, cinsiyetini bilmediğimizden dolayıdır. Fahri YILDIRIM yazmam gerekirken adı bölüme Fah, soyadı bölümüne YIL yazdım sebebi ise sol taraftaki formu kullandığınızda nüfus müdürlüğü sistemi, adı soyadı bölümüne yazılan karakterlerin yalnızca ilk üç karakterini denetliyor. Bundan sonraki karakterlerin bir değeri yok. Diyelim ki ailede Ayşe YILDIRIM isminde birisi var mı diye araştırma yapacaksınız. Adı bölümüne Ayşe yazdınız aratıyorsunuz tabii ailede Ayşenur, Ayşen, Ayşegül … isimleri var ise bunların kaydı da listeye yansıyacaktır. Çünkü ilk üç karakteri denetlediği için yukarıdaki isimlerin ilk üç karakteri aynıdır.
Sol taraftaki form aracılığı ile bir çok aile mensubuna ulaşılmaktadır. Diyelim ki kendinize bir tane program yaptınız ve veri (data) kısmına tüm erkek, bayan isimlerini girdiniz bundan sonra sorgulama yaptırırken yalnızca Birey Sıra Nosunu program aracılığı ile değiştiriyorsunuz. Böylece araştırmasını yaptığınız ailede aradığınız isim yada hangi kişiler olduğunu rahatça bulabilirsiniz.
TC Kimlik Numarası ile ilgilide ilginç durumlar görünmektedir. Size ait olan TC Kimlik Numarasından ailenizi tüm bireylerine ulaşılması söz konusu olabilir. Örneğin kardeşlerimin TC Kimlik Numaraları aşağıdaki gibidir:
TC KİMLİK NO: 24418323512
TC KİMLİK NO: 24412323923
Nüfus Müdürlüğü bildiğim kadarıyla izin verdiği için, birisi bunun programını yaparsa rahatça bir başka aile bireyine ulaşabilir. Ayrıca TC Kimlik Numarası doğrulama yerinde kişinin, TC Kimlik Numarası ile birlikte doğum yılının da girilmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Sonuç olarak Nüfus Müdürlüğü web sitesinde bazı değişiklikler yapması gerekirken, Nüfus Cüzdanlarına da bireye ait yeni bir değişkenin eklenmesi gerekmektedir. Bu değişkene isim olarak Birey Kodu diyebiliriz ve en az 5 karakter hart rakam karışımı olmalıdır. Bu değişken eklendiğinde bir başkası birey sıra nosunu tahmin edebilir ama birey kodunu tahmin edemeyeceği için bir bireyden ailenin başka bir bireyine de ulaşması eskiye oranla zor olacaktır.

Kaynak : http://forum.donanimhaber.com/m_12054408/tm.htm
yaptırırken yalnızca Birey Sıra Nosunu program aracılığı ile değiştiriyorsunuz. Böylece araştırmasını yaptığınız ailede aradığınız isim yada hangi kişiler olduğunu rahatça bulabilirsiniz. TC Kimlik Numarası ile ilgilide ilginç durumlar görünmektedir. Size ait olan TC Kimlik Numarasından ailenizi tüm bireylerine ulaşılması söz konusu olabilir. Örneğin kardeşlerimin TC Kimlik Numaraları aşağıdaki gibidir: TC KİMLİK NO: 24418323512 TC KİMLİK NO: 24412323923 Nüfus Müdürlüğü bildiğim kadarıyla izin verdiği için, birisi bunun programını yaparsa rahatça bir başka aile bireyine ulaşabilir. Ayrıca TC Kimlik Numarası doğrulama yerinde kişinin, TC Kimlik Numarası ile birlikte doğum yılının da girilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Sonuç olarak Nüfus Müdürlüğü web sitesinde bazı değişiklikler yapması gerekirken, Nüfus Cüzdanlarına da bireye ait yeni bir değişkenin eklenmesi gerekmektedir. Bu değişkene isim olarak Birey Kodu diyebiliriz ve en az 5 karakter hart rakam karışımı olmalıdır. Bu değişken eklendiğinde bir başkası birey sıra nosunu tahmin edebilir ama birey kodunu tahmin edemeyeceği için bir bireyden ailenin başka bir bireyine de ulaşması eskiye oranla zor olacaktır. Kaynak : http://forum.donanimhaber.com/m_12054408/tm.htm

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More