Dukan Diyeti Nedir? Dukan Diyeti Nasıl Yapılır?



İngiltere tahtının ikinci varisi Prens William ile Kate Middleton’ın annesi düğünden sonra yaptığı bir açıklama bomba etkisi yaptı.Kızının düğünden önce dukan diyetiyle iki beden zayıfladığını söylediğinde herkes artık bu diyeti araştırmaya başlamıştı.Dukan diyeti nedir nasıl yapılır?
Dukan diyeti Dr. Pierre Dukan’ın kendi tecrübeleri ile ortaya çıkardığı bir diyet programıdır. 4 adımda kalıcı zayıflama vaad eder. Amaç aç kalmadan proteine dayalı bir beslenme ile kiloların belirli bir sürede aşama, aşama
verilmesidir. Dünya’da milyonlarca kişi bu diyeti uygulamış ben de dahil pek çok kişi fazlalıklardan bu sayede aç kalmadan sağlıklı bir şekilde vermişlerdir.
Dikkat : Doktor tavsiyesi yerine geçmez. Yapılan diyetten kişinin kendisi sorumludur. Oluşulabilecek sağlık sorunlarından memurvadisi.com mesul değildir. Diyet ciddi bir iştir doktor kontrolünde yapılmalıdır
Dukan diyeti yukarıda bahsettiğimiz gibi 4 aşamadan oluşur. İlk ve en önemli aşama Atak devresidir. Amacınız ister 3 kilo vermek olsun ister 30 kilo ilk aşama yapılması gereken mecburi bir aşamadır. Kaçamak kabul etmez diyete harfi harfiyen uymak gerekir. Zaten aç kalmayacağınız için kaçamak yapmak isteyeceğinizi düşünmüyorum , tecrübelerime dayanarak ilk 3-4 günden sonra ağız tadınız , doyma eşiğiniz, ve iştahınız kalmıyor bu diyette ilk üç dört gün çok önemli.
Dukan’ın ilk ve en önemli aşaması sadece kalorili yiyeceklerle olan sabrınızı ölçmez sizinde gerçek iradenizi ve ne kadar azimli olduğunuzu görebileceğiniz bir safhadır.
Atak devresi kilo vermeye tetikleyici bir başlangıçtır.
Atak devresi kaç gün sürer?
Bunun kesin bir cevabı yok vermem gereken 8 kilo karşılığında ben 4 gün atak devresi yaptım. Kendi atak devrenizi görmek ve Dukan testinizi yapmak için buradaki siteden testi yapabilir. Kendinize Dukan Haritası çıkartabilirsiniz. Ama Atak devresinin süresi kitapda ortalama 5 gün olarak verilmiş. 10 – 20 kilo verecekler için bu süre uygun sayılıyor. 10 kilonun altında hedefi olanlar için 3 gün, 5 kilonun altındaki hedefler için 1 gün olarak tavsiye edilmiş. Ciddi obez vakaları için sınır 10 gün
Atak devresinde izin verilen gıdalar
10 ayrı kategoride gıda çeşidine izin var üstelik sınırsız ve birbirine karıştırarak yiyebilirsiniz. İster bir gün boyunca tek çeşit ister gün boyunca karıştırıp doyana kadar tüketebilirsiniz. Yasakların dışına çıkmadığınız sürece kesinlikle aç kalmadan vicdanınız rahat rahat aşağıdaki gıdaları tüketebilirsiniz.
1.YAĞSIZ ETLER
Dana ve sığır etleri serbest, yağsız yerlerinden olacak ekstra yağda pişirilmeyecek ızgara ya da tavada kendi yağıyla ya da haşlama olarak tüketilebilir. Kıyma yada köfte olarak tüketilecekse içine galeta unu ekmek bulgur pirinç vs koymak yok mesela 1 soğan sarımsak yumurta maydanozla beraber yoğurulu harika köfteler yapabilirsiniz.
2. SAKATATLAR
Bu kategoride dana,sığır ve kümes hayvanlarının ciğerleri kolestorel sorunu yoksa serbest bunun yanı sıra yiyebilenler için dana ve sığır dil Dukan için oldukça uygun sakatatlar içerisine giriyor.
3. BALIK
Tüm balıklar Dukan’a göredir. Ton balığı bilei yalnız ülkemizde ton balıkları yağ içinde konserve olarak saklanıyor bu yağın ben süzülmesi taraftarıyım taze alıp pişirilen balıklar yağsız pişirilmeli,üzerine limon su dökebilirsiniz Dukan’ın önerisi kağıtta balık
4.DENİZ ÜRÜNLERİ
Kabuklular ve yumuşakçalar serbest. Karides , midye, ıstakoz,kerevit, isitiridye taraklar serbest.
5.KÜMES HAYVANLARI
Tavuklar ördek, kaz, hindi her bölümü yenebilir Dukan derisini tabakta ayırmayı öneriyor , Kızartılmayacak bunun dışında fırında, tavada ızgarada yada köfte olarak tüketebilirsiniz. Dukan ilk tercih yağsız yerleri ama tek düzelikten kurtulmak için göğüsün yanı sıra kalça but parça et en sında kanat olarak tüketilebilir.
6. AZ YAĞLI JAMBON
Hazır paketlerde hazırlanmış yağsız dilimlenmiş jambonlar çantada taşınabilir öğlen yemeklerinde kahvaltılarda alternatif olabilir ama yağsız jambonlar çok az bulunuyor ya da pahalı oluyor bende söylemesi..
7 – YUMURTALAR
Dukan Diyeti yaparken belkide en çok yumurta tüketeceksiniz tavada haşlanmış diğer ürünlerle vs.. yağ olmadığı sürece her şekilde serbest. Tek sıkıntı kolesterol yumurtayı sınırsız tüketin diye denmiyor ama kitapta sadece beyazını tüketmenin sorun çıkarmayacağı da yazıyor. Günde 2 yumurta öneriliyor.
8- YAĞSIZ ÜRÜNLER
Yoğurt, beyaz peynir, süt yağsız olanları seçilecek meyveli yoğurda iki minik kutu dışında izin yok söylemeye gerek yok ama şeker yasak meyveli yoğurtlarda şeker olabiliyor dikkat.
9- 1.5 LİTRE SU
Su almanız şart maden suyu doğal sular bütün sular serbest çay kahve şekersiz olduğu sürece serbest
10- 1,5 ÇORBA KAŞIĞI YULAF KEPEĞİ
Bu diyette bu kepeğin adını sık sık duyacaksınız atak devresinde günde 1,5 kaşık tüketmek gerekiyor ister köftenize katın ister yoğurdunuza ama sindirim için tüketmek şart. Yulaf kepeği hakkında genişçe bilgiler kitapta yer alıyor.
Bunların dışında..
Tatlandırılar: Kitapda aspartamın zararsız olduğu söyleniyor diyette şeker kesinlikle yok tatlandırıcılar serbest aspartam çok tartışılan bir konu sıkı Dukancıların bile kullanmaya çekindiklerini gözlemledim karar sizin doktora danışmanızı öneririm.
Baharatlar sirkeler: Soğan sarımsak sirke limon baharlı otlar baharatların kulanılması serbest ama mesela oturup da iki baş soğan yemek değil  salatalık turşusu ve soğan konusunda abartıya kaçmamak gerekiyormuş.
Tuz ve hardal azaltılmalı ve dikkatli kulanılmalı.
Sakızlar için yapay tatlandırıcılı olanlar yada şekersiz olanlar öneriliyor.
Bütün yağlar yasak. Zeytin yağı da dahil bütün yağlar yasak ama teflon tava kullanılacaksa 1-2 damla damlatıp peçete ile tavaya sıvayın ve pişirmeye öyle başlayın
Öğütler
Yukarıda sayılan gıdalar dışında yiyecekler atak devresinde yasak ama merak etmeyin aç kalmayacaksınız az az sık sık yeyin öğün atlamayın,yemek sırasında su için diyete başlamadan önce hazırlık yapın elinizin altında sevdiğiniz yasak olmayan gıdalardan bulundurun,sık sık tartılın..Vitamin alabilirsiniz. Dukan ağır spor ve kardiyo çalışmalarını ilk günlerde doğru bulmuyor ama günde 20 dakikalık bir yürüyüş yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.
Etlere tat katmak maksadıyla yaratıcılığını kulanın mesela iki kaşık yoğurda iki minik salatalık turşusu doğrayıp beyaz sos olarak kullanabilirsiniz. Diyet ketçaplara izin var. Yulaf kepeği ile krepler de yapılabiliyor.
Olabilecekler
Ağız kuruluğu bu benim en çok çektiğim sıkıntılardan birisiydi bol su içerek atlattım. Baş ağrısı da yaptığını söyleyebilirim. Ağız kurulu kilo verdiğinizin belirtisiymiş. Benim adet düzenimde ufak bir sapma oldu diyete bağlı olup olmadığını bilmiyorum atak devresinde olanlar bu konuda bir şey yazmamışlar kitapta da bu konu ile ilgili bir şey yok ama sadece bir kereliğine olan belki tepkisel bir durumdu..
Kabızlık
Bu konuyu yazmıştım. Çok ciddi bir sorun ilk atak devresi için hatta seyir devresinde bile sizi yorabilir. Probiyotikli yoğurtlarla bu işin üstesinden gelen arkadaşlarım var. Atak devresinden çıkınca sebzelerle daha da rahatlayacaksınız. Yulaf kepeği özellikle kabızlıkda çok önemli..
Sonuç
Atak devresinde 1 ila 5 kilo arasında kilo verebilirsiniz.:)

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More