2012 Çipli Pasaport Çıkartma ve Harç Ücretleri




Geçen yıl yürürlüğe giren Çipli Pasaport uygulamasıyla birlikte yılbaşında güncellenmiş olan harç ve cüzdan ücretleri pasaport almak isteyenleri üzdü. Öncelikle pasaport’un ilk maliyeti cüzdan ile başlıyor. Bir pasaportun cüzdan bedeli 62,50 Türk Lirası oluyor. Yani kaç aylık pasaport alırsanız alın; pasaport cüzdan ücreti olarak 62,5 TL ‘yi önceden ödemek zorundasınız. Bundan sonraki ücreti almak isteyeceğiniz pasaport süresine göre değişiyor. Pasaportlar 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık ve 10 yıllık olarak sınıflanıyor. Ne kadar uzun süreli bir pasaport alırsanız maliyeti o kadar düşük oluyor.

Ayrıca önemle hatırlamak istediğimiz iki konu var.

  1. Pasaport süreniz ne kadar kısa olursa; Vize Başvurularında o kadar zorlanırsınız. Vize görevlilere kısa pasaportlara vize vermek istemezler.
  2. Work & Travel için 6 aylık pasaport kabul edilmemektedir. En az 1 yıllık olmalıdır. Ancak yukarıdaki madde düşünüldüğünde kolay vize almak için 10 yıllık pasaport almanızı öneririz.

Gelelim 2012 yılının pasaport harç ücretlerine;
1 Yıllık: 80,50 TL
2 Yıllık: 117,60 TL
3 Yıllık: 272,40 TL
10 Yıllık: 383,85 TL
Bu pasaport ücretlerine ayrıca bir de cüzdan ücreti olan 62,50 TL ekleniyor. Bizim size tavsiyemiz 10 yıllık pasaport almanız ve bir daha rahat etmeniz. Bunun bedeli de toplamda 446,35 TL oluyor.


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More