DNS Ayarları Değiştirme Windows 7 [Resimli Anlatım]



DNS’in kelime anlamı (bkz: DNS Wikipedia) yani ingilizce açılımı Domain Name System; Türkçe’si ise Alan Adı Sistemidir. DNS ayarlarımızı bilgisayarımızda özellikle değiştirmediğimiz sürece Türk Telekom DNS’lerini kullanmış oluruz ve bu da bizi kısıtlı ve denetlenebilir bir internete eriştirir. DNS ayarlarını değiştirme yasaklı
sitelere girme konusundaki yöntemlerden bir tanesidir. DNS ayarlarını elle(manuel) değiştirmenin dışında bir de DNS Değiştirme Programları vardır; alternatif olarak onları da bu yazımızdan incelebilirsiniz.
Şimdi sizlere Windows 7 için DNS ayarlarını değiştirme yöntemini resimli olarak anlatıyoruz. Ayrıca bu linke tıklayarak sayfanın en altından videolu anlatıma da ulaşabilirsiniz.
Lütfen adım adım takip ediniz.
1- Bilgisayarın sağ alt köşesinde saatin yanında bulunan internet bağlantısı ikonuna sağ tuş tıklayın ve Ağ ve Paylaşım Merkezini aç deyin.

2- Açılan pencerede Yerel Ağ Bağlantısı ‘nı seçin. Alttaki resimde sarı ile işaretledik.

4- Yerel Ağ Bağlantısı penceresinde ÖZELLİKLER ‘i seçin.

5-  Şimdiki pencerede de “İnternet Prokolü Sürüm 4” ü seçiyoruz ve ilerliyoruz.

6- Geldik son adıma; artık otomatik DNS seçeneğini iptal ediyor ve kendi istediğimiz DNS ‘leri gireceğiz. Sayfanın en altında ve bu linkte güncel olarak DNS adresleri yayınlamaktayız. Memnun kalmadığınız DNS adresini aynı şekilde değiştirebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: DNS adreslerinin tam olarak aktif olabilmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir.  Bu yazımızda sizlere Windows 7 için DNS Değiştirme yöntemlerini anlattık.
Google DNS; (Tavsiye Ederim.)
8.8.8.8
8.8.4.4
Open DNS;
208.67.222.222
208.67.220.220

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More