Memura Toplu Sözleşme İkramiyesi Geliyor



4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı mecliste kabul edilmiştir. Yapılan değişiklik ile birlikte sendika üyeleri artık Toplu Sözleşme İkramiyesi alacaklardır. Türkiye Kamu-Sen tüm sendika üyesi kamu görevlilerine, memur maaş katsayısının 20 bin gösterge rakamı ile çarpımı sonucu elde edilecek rakamın Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak ödenmesini Toplu Sözleşme masasında dile getirecektir. Bu tutar ise 110TL civarındadır.

Toplu Sözleşme İkramiyesi ile sendika üyelik aidatının alakası bulunmamaktadır. Toplu Sözleşme İkramiyesi doğrudan üyelere ödenecek olup sendika kasalarına girecek bir ücret değildir. Yasal değişik sebebi ile bu uygulama ilk defa bu yıl yapılacağı için Toplu Sözleşme İkramiyesine ilişkin uygulamada kafa karışıklıklarının meydana gelmemesi amacıyla bu konuda bir açıklama yapılması gereği hissedilmiştir. Çünkü, gerek bilgi eksikliği ve gerekse iyi niyetli olamayan bazı çevrelerin yanlış bilgilendirmesi sonucu, kamuoyunda bu ikramiyenin sendikalara verilecek bir ücret olarak algılandığı görülmektedir. Şu gerçek bilinmelidir ki; bu ikramiyelerin, sendikalar kasasına gireceği söylemleri tamamen asılsızdır.
Toplu Sözleşme İkramiyesi, sendika üyesi olanlar ile sendikasız olanlar arasındaki ekonomik açıdan da bir ayrıcalık sağlaması bakımından çalışanlar adına önemli bir kazanımdır. İkramiye ile sendikaların üyelerinden aldığı üyelik aidatı arasından hiçbir ilişki yoktur. Değişiklikten önce üye aidatları ne ise şuanda da aynıdır.
Türkiye Kamu-Sen, her zaman ilkeli sendikacılığın savunucusu olarak; sendika ağalığına şiddetle karşı durmuş ve kamu çalışanlarının hak ve kazanımlarını korumayı önceliği olarak kabul etmiştir.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog

2 yorum:

Dürüst ol dürüst sizin cigerlerinizi biliriz karınız olmasa bir çivi çakmazsınız. sendikaya nasıl gelir saglamaz yalan konuşuyorsun. 110 tl verilirse herkes sendikalı olmayacakmı sizde aidata doyacaksınız. erkekseniz üye olan olmayan herkese isteyin ama yemez. çünkü hırsızsınız.

ikramiye gelse bile eminin öğretmeni bunun dısında tutatlar sendika ücretlerini 2 ye katlarlar onun yerine sendikalarda kuyruğunu kıstırıp geri dönerler

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More