Egzama Yaralarına Karşı Beyaz Dut Kurusu Kürü ( Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU Tarifi )



Egzama Yaralarına Karşı Beyaz Dut Kurusu Kürü ( Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU Tarifi )


Egzama sıkıntılı ve ızdıraplı bir cilt hastalığıdır. Özellikler ellerde ve ayaklarda oluşan egzama yaraları hayatı zehir etmek için yeterlidir. Bu yaralar için eczanelerde satılan kimyasal yollarla üretilmiş
kremler de bulunmaktadır. Ancak tamamen doğal ve kimyasal içermeyen bir şekilde kendi evinizde yapacağınız beyaz dut kurusu kürü ile de ellerinizdeki ve ayaklarınızdaki ya da vücudunuzun başka herhangi bir kısmındaki egzama yaralarından kurtulabilirsiniz

Egzama İçin Beyaz Dut Kurusu Kürü Nasıl Hazırlanır ?
Kaynayan yarım litre suyun içine 2 – 3 yemek kaşığı beyaz dut kurusu atılır. Dut kuruları atıldıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı vaziyette atı ( 6 ) dakika kaynatılır. Altı dakikanın sonunda hazırlanan kür ocaktan indirilir ve el yakmayacak dereceye gelene kadar ılımaya bırakılır.


Egzama Yaralarına Karşı Dut Kurusu Kürü Nasıl Uygulanır ?
Yukarıdaki tarife göre hazırlanan dut kurusu kürü ılıdıktan sonra ( elinizi yakmayacak seviyeye gelmesi yeterli, çok soğuk olmaması gerekir ) bir kaba boşaltılır ve eller en az on dakika süreyle bu suyun içinde bekletilir ve kürün egzama yaralarına etki etmesi sağlanır. Eller on dakika süreyle kürün içinde bekletildikten sonra sudan çıkarılır ve yıkanmadan bu şekilde ellerdeki suyun kuruması beklenir. Su tamamen kuruduktan bir saat sonra eller sabun kullanmadan suyla yıkanır. Kür bu şekilde iki hafta boyunca haftada iki üç kez uygulanır.
Eğer egzama yaraları ayaklarda ya da ayak bileklerindeyse hazırlanan kür kevgir gibi bir araç ile aynı şekilde yaklaşık on dakika yaralara uygulanır.

Beyaz Dut Kurusu Kürü İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler
Egzama yaralarınız için hazırlayacağınız kür her seferinde mutlaka taze olarak hazırlanmalıdır.
Egzama yaraları için beyazdut kurusu kürü uygulanırken su soğuk olmamalı, ellerinizi yakmayacak şekilde ılıktan biraz sıcak olması gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More