Bedelli askerlik çıktı. son dakika haber




Askerlik yapmak istemeyen yada yapamayanlar için iyi haber geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü parti grubu konuşmasında bedelli askerlik konusundaki yasa tasarısının ayrıntılarını açıkladı. Bu yeni tasarıda 30 yaşından gün alan ve 30 bin TL'yi ödeyen kişiler zorunlu askerlik hizmetini yapmadan düzenlemeden faydalanacak. Gerçi bu oran bazılarına fazla geliyor olabilir. Gerçi bizcede biraz fazla bir ücret :)

460 BİN KİŞİ YARARLANABİLECEK DURUMDA
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katıldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.
Başbakanlık, görüşmelerle ilgili herhangi bir açıklama yapmazken terör ve bedelli askerlik konusunun ele alındığı öğrenildi. Gözler bugün Başbakan Erdoğan'ın konuşacağı AK Parti TBMM grup toplantısında olacak. Bedelli askerlik, sosyal medyanın diline düştü

Sosyal Medya Takip Hizmeti sunan www.SosyalMedya.in, Twitter kullanıcıları arasında konuşulanlarla ilgili istatistikleri yayınladı. Türkiye'de yaklaşık 4 milyon kullanıcısı bulunan Twitter üzerinde geçen hafta bedelli askerlik yaklaşık 50 bin kez gündeme geldi. Kullanıcıların bir kısmı düzenlemeyi destekleyici mesajlar yazarken bir kısmı da kamu vicdanının yaralanabileceğine dikkat çekti.

Erdoğan'ın bedelli açıklamasından sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikteki 30 yaş sınırı konusunda bir değişiklik düşünülmediğini ifade etti. Bakan'ın açıklamalarına göre 460 bin kişi düzenlemeden faydalanabilecek durumda.

Bakanlığın açıkladığı 460 bin kişinin tümü düzenlemeden yararlanırsa devletin kasasında Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesine yakın oranda bir para girecek. 2011 yılı Milli Savunma Bakanlığı bütçesi 16 milyar TL'ydi.

İKİNCİ TAKSİTİ ÖDEMEYENLER HAKKINI KAYBEDECEK

Başbakan Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında açıklayacağını söylediği bedelli askerlik için yaş sınırını ve gerektirdiği ayrıntıları açıkladı. Yaş sınırının 30 olduğunu ve karşılığının 30 Bin TL olduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan'ın ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuya ilişkin "Türkiye'de 460 bin kişi bu tanıma uyuyor. 30 Bin TL olan ücretin ikinci taksidini ödemeyenler hakkını kaybedecek" açıklamasını yaptı.



“BEDELLİ PARASI ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İÇİN HARCANACAK”
Anayasamızın 72. maddesi vatan hizmetinin her vatandaşın hakkı olduğu deniliyor. Dövizle ve bedelle yapılabileceği belirtilmiş durumda. Bedelli daha önce üç kez mümkün hale gelmişti. 1999’da bedelli askerlik Marmara depreminin zararlarına katkı sağlamak için çıkarılmıştı.
Biz ise iki önemli hedef gözetiyoruz. Bakaya sayısının bedelli askerlikle azaltılmasını ön görüyoruz. Bedelli askerlik kanunuyla çok önemli sosyal hizmetleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kanun tasarısına koyduğumuz bir maddeyle bedelli askerlik geliri, şehit yakınlarına, gazilere özürlülere muhtaç erbaş ve er aileleriyle TSK’ya, Jandarma Genel Komutanlığı’na ve emniyet hizmetlerine mensup vazife malullerine yönelik sosyal hizmet faaliyetlerinin finansmanına aktarıyoruz.
Hatta milli bütçeden, özürlülere yönelik ayırdığımız rakamı da artık bu fona aktaracağız. Burada önemli bir ayrıntı, ön gördüğümüz yaş sınırıyla, askerlik ve güvenlik hizmetlerinin aksamasına asla izin vermiyoruz.

DÖVİZLE ASKERLİK 10 BİN DOLAR OLUYOR
TSK’nin ihtiyaç duyduğu erbaş ve er sayısını dikkate alıyor ve düzenlemeyi buna göre yapıyoruz. Oturma ve çalışma iznine sahip olarak, işçi, işveren sıfatıyla toplam en az 3 yıl süreyle fiilen yabancı ülkelerde bulunanlar 38 yaşına kadar başvurdukları takdirde 5 bin 112 Euro karşılığı dövizle askerliği yerine getiriyorlardı. Başvurmayanlar ise 7 bin 668 Euro karşılığı bu hizmeti yapıyorlardı. 21 günde temel eğitimi alıyorlardı.
Hazırladığımız yeni tasarıyla, dövizli askerlik hakkı kazananlar için 38 yaş sınırı gözetilmeksizin 10 bin Euro bedelle askerlik hizmetini yapma hakkını getiriyoruz. 21 gün olarak aldıkları temel eğitimi de kaldırıyoruz.
BEDELLİ ASKERLİK 30 BİN LİRA
Geliyorum bedelli askerliğe.
Her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış 30 yaşından gün almış olanlar bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bedelli askerliğe hak kazanacaklar. 

TEMEL EĞİTİM OLACAK MI?

6 ay içinde 30 bin lira ödeyebilecekleri gibi, yarısını başvuru sırasında, diğer yarısını da 6 ay içinde ödeyerek bu hakkı kazanmış olacak. Temel askerlik eğitimi de almayacaklar.
“VİCDANİ RET GÜNDEMİMİZDE YOK”
Şunu da vurgulamak durumundayım. Vicdani ret olarak adlandırılan bir düzenleme asla gündemimizde olmamıştır. Çıkan haberler spekülasyon. Askerlik bu millet için en kutsal vazifelerden biri olarak kabul edilmiştir. Biz askerimize Mehmetçik derken bunun bir anlamı var, bu küçük Muhammed anlamında Mehmetçiktir.
MİLLİ SAVUNMA BAKANI: 460 KİŞİ YARARLANABİLİR
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten 460 kişinin yararlanabileceğini ve bedelli askerlik için ikinci taksidi ödemeyenin hakkının yanacağını söyledi.
İşte Erdoğan'ın gündeme ilişkin diğer açıklamaları:

Yoğun bir hafta geçirdik. Salı günü grup toplantımızın ardından Adalet Bakanlığımızın düzenlediği bir konferans için Avrupa Konseyi Genel Sekreteri ile ardından da Macaristan Cumhurbaşkanı ile görüşme yaptık. Çarşamba günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın düzenlediği önemli bir toplantıya katıldık.
150 bin hanım kardeşimizin eşlerinin vefatı nedeniyle mağdur duruma düştükleri tespit edildi. Araştırma sonuçlarından yola çıkarak bu hanım kardeşlerimize, sosyal devletin bir gereği olarak elini onlara ulaştırma noktasında çalışmalara başlatıldı. 2012’den itibaren inşallah 150 bin hanım kardeşimize bir takım destekler sağlayacak, bazı kamu hizmetlerinde kendilerine pozitif ayrımcılık sağlayacağız.
“VAN’I NORMALE DÖNDÜRMEK İÇİN GAYRET İÇİNDEYİZ”
Ne kadar güçlü olursanız olun, ekonomisi ne kadar güçlü olursa olsun hiçbir ülkenin kolay kolay üstesinden gelemeyeceği yani anında çözüm yoluna konulamayacağı bir afetle karşılaştık. Yaşanan aksaklıkların bir çoğu Japonya’da da Şili’de de yaşandı. ABD, 1800 kişinin öldüğü Katrina kasırgasının vurduğu eyaletlere yardım götüremedi. Başka ülkelerin başarısızlıklarını kriter olarak alacak değiliz. Ama bir gerçeği de vurgulamak zorundayız. Hükümet olarak millet olarak Van’ı normale döndürmek için gerçekten samimi bir gayret içindeyiz. Art niyeti olmayanlar bunu zaten görüyor.


Bedelli askerlik ile ilgili tüm güncel haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More